Inlägg

Inlägg som Rocke256 har skrivit i forumet
Av Rocke256

En sak som jag funderat på vid dessa fall med miljonbelopp i skadestånd, är om man har rätt till skuldsanering? Lyxfällan-mentaliteten är ju rätt vanlig och de kan ju som sista utväg söka skuldsanering. Är det ett alternativ även för dem som begått brott och ska betala skadestånd?

Av Rocke256
Skrivet av Zotamedu:

Därför har jag en bit svart eltejp över webbkameran på min laptop. [/paranoia]

Skrivet av ThaBojakaa:

Eltejp har varit standard på datorn sen några år tillbaka

Skrivet av Farenheit:

Kört med tejp i flera år.

Haha, och jag som trodde att det bara var jag som var paranoid nog att sätta eltejp på datorn!

Ska vi starta klubb?

Av Rocke256

Finns några saker att tänka på.

#1 SDHC minneskort. Ska gärna vara class 10. Men du bör också kolla så den är kompitabel med raspberry. Här är en lista som fylls på vartefter med bra och dåliga erfarenheter med olika minnen: RPi SD cards.

#2 Spänning. Det är inte alltid säkert att din laddare klarar att leverera: Raspbmc Power Supplies. Med ingen eller låg överklock så går det nog bra. Här finns en lista på testade tillbehör: RPi Verified Peripherals.

Mätteknik säljer denna laddare som ska vara extra bra, då den levererar 5,25V istället för 5,0V.

EDIT: Tycker du borde satsa på modell B. Känns lite dumsnlåt att köra på modell A om du behöver något mer i framtiden.

EDIT2: Jämförelse mellan A och B

Av Rocke256

Billig dator för verkstadsmiljö (skitigt värre)

Hej, alla sweclockare!

Jag behöver er hjälp för att hitta en stationär dator till min far. Den ska klara en skitig verkstadsmiljö under så många år som möjligt.

En liten introduktion till problemet
Den gamla datorn bestod av chassit Fractal Design Define R2. Den var i drift 4-5 år innan jag kollade in i den. Den är extremt skitig innuti och jag har föreslagit att han borde byta den innan ett oväntat driftstopp sker... När jag byggde ihop den så byggde jag den så tät som möjligt och såg till att in-luften passerade dammfiltren. Far påstår att han tömt filtren ofta (men jag tvivlar lite).

Krav:
1. Det är väldigt skitigt och dammigt så antingen ska det vara en fläktlös dator eller en väl dammskyddad.
2. Det ska vara flyt i Windows och webbläsare.
3. Ska endast klara enkla program.
4. Inget grafikkort behövs.
5. Inget operativsystem behövs
6. Max 4000kr

Förslag
Jag funderar lite på en barebone-dator som flyttar väldigt lite luft. Kanske kan man linda den i ett dammfilter också? Total kostnad: 3200kr

Hur är hastigheten på denna dator? Flyt i Windows och Webbläsare? Finns det bättre eller mer prisvärda alternativ?

Av Rocke256
Skrivet av Marcusk:

Nu finns det dock också kortbetalning som val på Swecs annonser om man föredrar det.

Inte direkt va? Det är via Paypal? För i så fall måste du ju ändå godkänna massa villkor för att använda den tjänsten.

Av Rocke256

Har folk börjat snappa upp och använda wywallet eller ses det fortfarande som ett hot? Har inte behövt bry mig då jag inte använt sms-tjänster på länge. Nu hade jag däremot tänkt lägga upp två annonser på Sweclockers marknad men tvekar starkt för att skicka SMS nummer två. Skickar jag ett SMS till så bekräftar jag ju avtalet.

EDIT:
Kunde inte motstå frestelsen att lägga in annons #2. Kollade runt en stund innan och tyckte WyWallet verkade rätt okej ändå.

Av Rocke256

Jag har hört talas om Sonos tidigare och inte orkat läsa på. Så dumt nog uteslöt jag dem då jag trodde att de var dyra och bestod av många delsystem.

Men hade jag gjort om valet nu och med aningen högre krav/budget så hade jag nog valt Sonos. Hifi-klubben har dessutom erbjudanden där de slänger med en bridge när man köper play:3 eller play:5.

Av Rocke256

Nu har jag testat och det låter helt okej för 1000kr. Om jag försöker finlyssna så känner man att det saknas lite av varje. Lite mer snärt i basen, lite klarare diskant m.m. som man förväntar sig av fullskaliga system. Men precis som jag efterfrågade så är det ett litet snyggt system som låter helt okej när jag bara slappnar av.

Av Rocke256

Jag la en beställning på Swans M10. Återkommer med betyg... om jag kommer ihåg.

Av Rocke256
Skrivet av webbson:

Vet inte riktigt. Högtalarna i sig var fina men jag är skeptisk till Bluetooth. Har aldrig varit riktigt nöjd med Bluetooth-produkter då de tappar täckning och är allmänt struliga.

Av Rocke256
Skrivet av Bort:

Låg och tänkte på detta häromdagen. Funderar sjukt mycket på att skaffa något liknande med typ ett typ av djungelljud att vakna upp till. Hade inte det varit sjukt?

Hehe, inte riktigt min tanke. Men ett bra ljud öppnar ju för denna möjlighet.

Av Rocke256
Skrivet av Arne Anka:

Jag kör Swans M10 till sovrumsljudet. Dom låter riktigt bra samt är billiga också. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1047548

Mycket intressant måste jag säga. Då swans M10 har en storebror inom min budget så kommer ju följdfrågan ifall du tror det kan vara värt att gå upp en nivå till Swans M100 MKII (2490kr)?

Av Rocke256

Sovrumsljud för 1000-3000kr (Ipad/airplay/3.5mm)

Jag vet att den här typen av trådar brukar bli en fråga om vilken nivå av ljudkännare man är. Jag kan finlyssna och jämföra dyra högtalare men när jag bara slappnar av så behöver det inte vara helt perfekt.

Med sovrumsljud menar jag att jag söker något som är enkelt, snyggt och låter okej. Inte stora golvhögtalare med förstärkare alltså. Tanken är att jag ska spela från en ipad. Antingen genom ipad-dockning eller airplay. Jag har en raspberry pi över som jag skulle kunna köra airplay till och spela upp på aktiva högtalare via 3.5mm plugg.

Gillar Samsung DA-E550 (990kr) eftersom den är enkel och snygg. Lär inte leverera perfekt ljud men förhoppningsvis tillräckligt.

http://s3.pji.nu/product/standard/800/1192569.jpg

I överkanten på budgeten så ser Nocs NS2 (3190kr) ganska bra ut:

http://s3.pji.nu/product/standard/800/1576708.jpg

Tänkte se om någon har några andra förslag eller idéer?

Av Rocke256

Hmm, tyckte jag såg en sån där ligga i källaren. Brb!

Av Rocke256
Skrivet av dachloo:

Detta dna skulle inte förvaras i celler eller cellkärnor. Det förvaras nog löst i en behållare av något slag, i en frys.

Tack, för informationen. Försökte dock bara vara lite rolig med antydan till virus som förstör DNA istället för datavirus som korrumperar data.

Skrivet av dachloo:

En kopia är ju fortfarande bara en kopia, oavsett hur perfekt den är och oavsett när originalet förstördes. Omvärlden kommer dock inte att märka någon skillnad om det sker i samma ögonblick. För egen del så skulle jag inte ha något emot att mina vänner teleporterar sig, men jag själv avstår gärna

Detsamma gäller enligt mig även digitalisering av hjärnor.. En kopia av en kan få evigt liv, men jag, originalet, kommer att dö när min biologiska kropp dör.

Tror inte det finns något rätt eller fel i denna diskussion. Den är högst filosofisk och jag ägnade några timmar förra veckan åt exakt denna tanke. Jag lutar också åt att det är jag som dör och någon annan precis som jag, som lever vidare. Det bästa är att denne är helt övertygad om att den är jag.

Av Rocke256
Skrivet av Justbecause:

Hmmm, nu är det dock skillnad på virus och 1or och 0or....trodde tekniknördar visste det

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår inte din poäng.

Dna finns i cell-kärnan och virus (ej datavirus) ändrar kärnans dna för att kopiera sig självt. D.v.s. att om dessa dna kunde bli attackerade av virus (ej datavirus) så skulle du förlora din data.

Med reservation för att jag inte är medicinskt insatt.

Av Rocke256
Skrivet av rektor:

Är lagring av data i denna DNA minne volatile eller non-volatile?
Behöver den konstant strömförsörjning?
Är lagringen tillförlitlig eller muterar den sönder?
Hur lång är livstiden?

Och hur står det sig mot virus?

Av Rocke256

Om inget har ändrats sedan några år tillbaka så säger man att ominstallation är det absolut bästa. Men att du kanske fått bort allt. Vågar du chansa?

Av Rocke256

Passar på nu när frågan redan är ställd. Utan jailbrake, klarar apple tv att strema mkv från en NAS?

Av Rocke256

Jag tror ipad är enklare att förstå för yngre. Dock kanske det bara är positivt för en yngres utveckling med det mer öppna operativsystemet. Jag hade själv köpt en google nexus 7 till mig själv om det inte vore för att AirPlay saknar stöd i android. Den är liten och smidig och verkar prisvärd. Även om en stor skärm är rolig att spela på så kanske det är besvärligt för en yngre människa att släpa runt på. Jag skulle gissa på att valet står mellan ipad2 och nexus7.