Inlägg

Inlägg som Barck har skrivit i forumet
Av Barck

Nej, jag kan inte boota med xp skivan, då får jag samma felmeddelande och jag har inte testat att rensa bios ännu.

Fast jag kom på en till sak, under 'standard cmos features' i bios så rabblar den ju upp en massa IDE channels från 1 till 5 och det står "none" på allihop. Borde inte min hårddisk synas där? Kan det vara så att jag möjligtvis ha byglat dem fel?

Jag tar å testar det så fort jag har kommit hem iallafall.

Av Barck

Hemmabygge problem.

Tjenatjena, jag visste inte riktigt vart jag borde placerat denna tråd, så ni får ursäkta ifall den ligger helt fel, men de flitiga moderatorerna sätter den säkert på plats efter att dom har fått lite hum utav vad det hela handlar om :).

Så jag börjar väl då.
Jag fick mina nya datorkomponenter igår och dessa komponenter var:
Nätagg - ZALMAN ZM460-APS - nätaggregat - 460 Watt
Chassi - Antec Performance One P180
Moderkort - Gigabyte GA-P35-DS3 - moderkort - ATX - iP35
Cpu - Intel Core 2 Quad Q6600 / 2.4 GHz processor
Minne - Corsair XMS2 Xtreme Performance TwinX Matched - minne - 2 GB ( 2 x 1 GB ) - DIMM 240-pin - DDR II (Två st.)

Jag var ju självklart jätte ivrig att sätta ihop det min nya burk, så jag satte igång direkt. Jag hade även grafikkort (Geforce 7900GT), två hårddiskar och en gammal DVD-läsare från min gamla dator som jag använde i min nya. Hårddiskarna och DVD-läsaren hade alla IDE anslutningar och mitt nya moderkort klarade bara av att ha två IDE komponenter, så jag struntade i att koppla in min DVD-läsare och bara använde mig utav mina hårddiskar.

På den ena hårddisken så låg Windows XP Pro installerat samt drivrutiner för min gamla AMD processor och ASUS moderkort. Så när jag nu hade fått ihop datorn och startat den så boota den upp som vanligt och jag fick för mig att direkt köra in drivrutiner till moderkortet från mitt USB-minne då min DVD-läsare var frånkopplad. Det började bra men i mitten av installationen så dör datorn totalt. Jag försöker ett par gånger till och den dör utan förvarning gång på gång, men inte på samma ställe utan jag kan t.ex bara låta datorn stå i windows och den dör ändå.

Jag bestämde mig för att koppla bort lagringshårddisken och sätta in DVD-läsaren istället så jag kunde formatera min windows hårddisk. Jag ställde om i BIOS att den skulle boota ifrån DVD-läsaren som första och sedan försökte jag boota med först en Vista DVD, men då fick jag något felmeddelande liknande "Disk boot failure, insert system disk and press enter..". Nämen vad mysigt tänkte jag och trodde att den hade blivit något krux med bränningen utav Vista DVD:n, så jag testade med min osvikbara gamla XP Pro skiva och samma problem kvarstår.

Efter detta felmeddelande så var jag tvärsäker på att någonting hade blivit fel då installationen av drivrutiner till moderkortet bara hade kommit halvvägs då datorn dog mitt i alltihop, och då tror jag ju även att den installationen uppdaterade BIOS (försökte åtminstonde). Jag satte min windows hårddisk som första prioritet i bootningen och disabla min DVD-läsare, men som fortfarande satt i pluggad i datorn. Jag får nu samma felmeddelande som förut, som om den försöker boota ifrån CD:n som inte längre sitter i DVD-läsaren.

Mina snilleblixtar står helt stilla och jag vet inte vad jag ska göra mer än att vända mig till er och hoppas på det bästa.

Tack på förhand!
(Ursäkta för den långa läsningen.)

Av Barck

Moderkortet har 24-pinsuttag, men nätaggregatet bara 16-pinskontakt

Jag har ett ASUS A8N-SLI Premium moderkort som har en powersupply på 24pin, sedan har jag ett 350W aggregat med ett 16pins connector och en 4pins.

Och då undrar jag alltså om det går att bara köra med 16"pinnaren" i 24"pinnaren" och om det nu går, vilka pinnar ska jag isåfall utesluta?

Tack i förhand!