Inlägg

Inlägg som Freezer7Pro har skrivit i forumet
Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DaiNeaA
Jag kör med DX (som är samma fast med Pci-ex ist), med windows 7 64, utan några som helst problem!

DX och DS är inte samma sak. Det är D1 som är ett DX med PCI.

Av Freezer7Pro

Xonar D1. Ett DX fast med PCI.

Av Freezer7Pro

Skaffa ett Xonar DX. Bästa prestanda för slanten, och det är inte lite prestanda man får heller! Att lägga ett PCI-E 1x-kort i en 16x-plats fungerar utmärkt.

Av Freezer7Pro

Stereobreddare eller stereobreddning.

Av Freezer7Pro

Ticka i "3D Sound" i din ljudkortskontrollpanel. Alla billiga integrerade ljudkort har den funktionen.

Inte egentligen något man vill använda.

Av Freezer7Pro

Snackade med farsan i dag, och det visade sig att han hade en gammal Sony-receiver liggandes från då han var yngre. Fick plocka med den på villkoret att den skulle få ett gott hem

Lite sliten, men efter en rundsmörjning så är de enda tekniska problemen en trasig balanspott och dåliga kondingar. Tusan att jag skulle få slut på putsalkohol

http://i205.photobucket.com/albums/bb8/Freezer7Pro/STR-11L/Sm...

http://i205.photobucket.com/albums/bb8/Freezer7Pro/STR-11L/Kn...

http://i205.photobucket.com/albums/bb8/Freezer7Pro/STR-11L/In...

Den är märkt 2x25W, men det är en av de största underdrifter jag nånsin sett. Trafon verkar vara på upp mot 200VA, och den lyckas bottna mina JBL:ar utan att varken klippa eller lysa svagare, och de ska ta upp emot hundra Watt för att slå i botten!

Om ändå Sony gjorde såna grejer nu för tiden =/

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bran
Jag har ännu inte stött på en Bluray/DVD-A som låtit sämre än CD-motsvarigheten.

Och jag har aldrig påstått att CD låter dåligt, har själv ett antal MFSL releaser som låter fantastiskt.

Du svarade inte på frågan.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bran
Jag köper antingen;

En Bluray med kalasljud (i 24bit 96/192kHz).

eller:

En dålig mastrad CD i 16bit 44.1kHz.

Vilket är bäst!?

Om valet ligger mellan dåligt mastrad 24/96 eller bra mastrad 16/44.1, då?

"Det finns inga dåliga 24/96-mastrar" duger inte.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bran
Bland det mest utmärkande är http://www.blu-ray.com/movies/TrondheimSolistene-Divertimenti...

Bland det bästa jag hört, framförallt i flerkanal. Within Temptations Black Symphony har även den ett fruktansvärt bra ljud.

Sen har jag ett otal DVD-Audio och SACD rippar som inte går att jämför med de CD-versioner jag hört, bla Metallicas Black Album som inte är nån hit på CD (IMHO) men mkt bättre på DVD-A.

Du kan ju inte använda två olika "mastrar" för att se skillnaden mellan medium. Självklart låter det olika om olika personer har mastrat musiken. Om du har samma master ordentligt konverterad till 24/192 och 16/44.1 så hör du knappast någon skillnad.

Av Freezer7Pro

Ja, problemet uppstår på grund av att sladden mellan moderkortet och fronten (ibland också kopparbanorna på moderkortet från ljudchippet till frontpanelskontakten) är dåligt avskärmad/e. Den bästa lösningen är att byta ut sladden helt, men att vira in den (hela sladden, från kontakt till kontakt) i aluminiumfolie som rör chassit funkar också. Se bara till att du inte kortsluter nåt med den.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackeShan
Jag hör då en märkbar skillnad mellan Essence ST och Xonar D2X i hörlurar, fast då kör jag med Line Out till en extern förstärkare.
Håller med Lovsta att Essence ST är att gå om man ska köra datorn som källa till stereo.

Suck. Utan att ha ett ABX-test så kan du inte vara säker. Jag betvivlar att det ens blir någon mätbar skillnad om du kör med extern förstärkare.

Prova, vetja. Ta en sladd från hörlursuttaget på din förstärkare till line-in på dina kort och kör Rightmark Audio Analyzer.

Av Freezer7Pro

Vad är det för förstärkare?

Av Freezer7Pro

Beror på. Windows brukar inte tycka om att mata ut ljud ur mer än ett kort åt gången. Men att ha två installerade samtidigt funkar hur bra som helst.

Av Freezer7Pro

Prova.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lovsta
Jag håller med dig i det du säger, men är allt verkligen bara dessa siffror? Jag tycker att det blir ett speciellt sound med mitt Essence ST som jag inte hört förrut. Det plockar fram detaljer, gör ljudet så mycket klarare och ger en speciell klang överlag, och detta självklart utan att färga ljudet och utöver detta blir det en helt makalös precision på stereoljudet. Innan körde jag digitalt till min Harman Kardon-stärkare som fick sköta D/A-omvandlingen, men att det skulle bli sån skillnad det trodde jag inte. Jag köpte faktiskt Essence-kortet först främst som hörlursrigg tillsammans med K701.

Det är antagligen bara dina pengar du hör, eller så har din H/K en dåligt byggd DAC-del, vilket ofta är fallet. Vad jag försöker säga är att det inte finns någon magi vad gäller ljudgrejor, alla skillnader man hör kan mycket väl mätas. Om de verkligen existerar.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lovsta
Så du menar att det är bara priset som skiljer alltså, har för mig Essence DAC Burr Brown 1792 är ca 4-5 gånger dyrare än D2s 1796.

Nej, jag säger fortfarande, ska man köra stereo med datorn som källa så är Essence så mycket mer än alla andra ljudkort för vanliga konsumenter så att säga. (ska man ha hörlurar blir ju valet ännu mer självklart)

Jag tycker Essence ST är riktigt prisvärt.

Även om DAC-chippet kostar mer, så spelar det ingen roll. Vi är förbi 'the point of diminishing returns' för länge sedan redan med ett Xonar DX. Visst, det går att få bättre, men det blir bara mycket pengar för lite förbättring. Att ha 0.0004% distortion på insignalen över 0.0007% kommer inte att märkas, eftersom förstärkaren man kopplar i kommer att lägga till närmare (eller till och med över) 0.01% av den varan, och det krävs över 0.1% för att man ska ha ens en chans att märka det. Samma går för brusgolvet, 116dB eller 124 spelar ingen roll eftersom CD-skivor inte ens har hundra, och din förstärkare antagligen ligger i samma segment som dem.

Det Essence-serien kan göra bättre än de billigare korten är hörlurar. Man får inte en bättre hörlursförstärkare-DAC-combo för priset.

Av Freezer7Pro

Det står antagligen bakpå.

Varför behöver du veta? Det är inte som det är särskilt stor skillnad mellan olika batteriradion.

Av Freezer7Pro

Vad ska ni ha dem till? PA/fester, antar jag?

Av Freezer7Pro

Om det blir mindre brus med digital överföring beror till hundra procent på vad man jämför med, och vad det sitter för DAC i högtalarna.

Om du bara vill bli av med spraket från det integrerade ljudkortet, så kan du med fördel bara köpa ett billigt ljudkort.

Av Freezer7Pro
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lovsta
Det är ju inte bara SNR, för den bättre DACen ger även helt klart skillnad på klangen i tonerna. Och Essence ST med jitter klock gör också skillnad, skulle tro att det är det som gör att stereoljudet blir så bra med den suveräna timing och "snack" det blir mellan högtalarna. Sen kvalitetskänslan, riktig RCA mot dom där tråkiga 3,5mm in/ut.

Nej, ser du. Skillnaden i prestanda mellan de olika chippen på korten är, bortsett från brusnivå, väldigt liten. Båda har ganska spikrak frekvensrespons inom det hörbara frekvensomfånget, och när dina högtalare lägger till någon procent distortion så kommer du inte att höra skillnaden på tre tiodens promille.

Den största boven vad gäller skillnader mellan Xonar-korten är drivrutinerna. Drar man över en viss volym-inställning, så börjar de komprimera ljudet istället för att klippa, och det är något som mycket väl hörs. Mitt Xonar DX låter röv om jag höjer över 36%.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tomjut
Det är ingen idé att diskutera det med Freezer7pro, jag har försökt.
"Om du hör skillnad så är det antingen placebo eller nivåskillnad på ljudstyrkan, ingenting annat.":p

Men ja, det är skillnad åtminstone mellan Essence ST och Xonar DX. D2 kan jag dock inte uttala mig om.
Det är annan DAC, andra kondensatorer och andra OP-amps.

Jag är mycket resonabel om du faktiskt har något att 'diskutera' om. Att bara prata utan t.ex ett ordentligt ABX-test bakom sig är ju som att bråka om ifall Gud finns eller inte.

Fallet med Xonar-korten är att det inte är någon hörbar skillnad mellan dem om man kör dem som line-source och allt står rätt till. ASUS' val att lägga på komprimering istället för soft clipping har antagligen något med just det här att göra.