Inlägg

Inlägg som juggaz har skrivit i forumet
Av juggaz
Skrivet av wibbe44:

Bara att kolla Steamcharts. 67.24% kör i 1920x1080. 10.54% kör 1440p och 2.39% kör 4k.
Även i e-sport är det den vanligaste core-upplösningen eftersom man vill ha så hög och stabil FPS som möjligt över hela brädet.
Jag själv föredrar också stabila höga frames över högre upplösning.

Det jag syftar på mångt och mycket är att sitter du på ett exempelvis 3080 och uppåt i dagsläget så finns det väldigt få anledningar att införskaffa ett kort i 4000 serien.
Ytterligare faktor är att spelen utvecklas att fungera optimalt på tex PS5 / XB series X, vilket är av samma generation som 3000-serien (om än AMD's motsvarighet).

Att 67.24% kör i 1080p har väl ändå att göra med att folk sitter på gammal hårdvara och det lär ju inte ändra på sig så länge priset på grafikkort är höga.

Av juggaz
Skrivet av griid:

Har du ett bättre ord?
Många på sweclockers byter grafikkort varje/vartannat år för att uppgradera.
Var inte en sån som ska märka ord hela tiden

EDIT:
Räknade de senaste 2 åren hur många GPU jag bytt, 3st varav ett antal ytterligare uttag av befintligt GPU pga kabeldragningar.

Varför? Grafikkorten är snordyra... Själv bytte man senast för 3 år sedan.

Av juggaz

Fattar inte varför de inte erbjuder fler, billigare abonnemang för EN TV. Konstigt att folk delar med sig inom familj osv...

Av juggaz
Skrivet av Necrophor:

En ganska relevant skillnad är när något utförs i tävlingssammanhang?
Det gäller även E-sport, så det är inte direkt som att jag gör skillnad på "olika sporter".

Eller tror du "Einar" har många som kikar på honom när han står och bollar en boll mot ett plank för sig själv?

Sedan säger jag inte att det är vare sig något negativt eller "dumt/korkat" att göra det, endast att JAG har svårt att förstå det.

Hur många går inte o tittar på vänskapsmatcher på typ Friends Arena? Här får du dessutom chatta med dina "idoler" och lära känna dem på ett personligt plan. Man behöver inte ens anstränga sig för att förstå. Varför följer folk Zlatans Instagram? 🤷 Är dock en sak jag själv inte förstår och det är hur man blir en så kallad simp. Hur man blir så pass besatt av en person att man gör vad som helst för att bli sedd av hen.

Av juggaz

Man kanske skulle sadla om, skaffa silikontuttar o slicka på en mic. 5 mille om året är inga dumma pengar.

Av juggaz
Skrivet av Printscreen:

Det har sagts förut, men svensk e-handel är MIL före den i t.ex. USA. Kolla bara hur amazon.se lanserades. Dom trodde nog att det skulle vara tillräckligt att bara slänga upp en om-skinnad wish.com och sen var det bra.

Svenskar vill generellt sett inte betala 184:19kr för Hårtork - 3 000 W elektrisk hårtork, salong termostatisk hushåll kalla varma inställningar hårfön.
Dom vill se produktnamn som Philips Hårfön ThermoProtect HP8230/00 dvs tydlighet vad gäller produktnamn, inte att man bara slänger in massa söktermer i produktnamnet.

Svensk e-handel är bäst, och webhallen håller facklan högt, kanske till och med längst fram i loppet!

Jag tror det är som du säger. Svenskar gillar billigt, men de gillar billiga märkesprylar mer. Inte budgetgrejer och en oproffsig hemsida.

Av juggaz

ASUS PG278Q och kör med 15 % ljusstyrka. Funkar bra i min man cave.

Av juggaz

Alltså, hur lättkränkta är folk nu för tiden? Livet fortsätter, världen går inte under.

Av juggaz

Lite 2010 att cracka spel.

Av juggaz
Skrivet av Zizoor:

Nu används de två verktygen väldigt olikt, men principen är densamma. Att skapa Custom Games har för många varit ett sätt att utforska nya idéer och testa nya sätt att spela spelet på. För somliga, typ Legion TD och DOTA teamen så lyckades de ta sin idé vidare och utveckla fulla spel på sin skapelse. Något som Blizzard inte tycker ska kunna ske något mer.

Något klarare eller rör jag bara runt det mer?

I guess att det skulle kunna hända. Ser inte varför möjligheterna till det inte skulle kunna finnas ändå bara. En anledning skulle kunna vara att Blizzard ska kunna gå in o fixa saker som trademarks etc. o inte åka på en massa stämningar? Blizzard skulle rent av kunna erbjuda pengar till någon som skapat nåt populärt för att fortsätta utveckla sitt projekt. Man kan liksom inte trademark:a en idé, det blir nog åtminstone jävligt svårt, så då är det ju oavsett bara att hitta nån som vill utveckla ett nytt spel på den idén om den visar sig bli populär, något som Blizzard borde gjort redan med DOTA. Men visst, det kanske blir så att de ändå försöker, att det är tanken. Men det känns som att alla redan "vet" och det stör mig...

Har lite svårt o se att Reforged skulle locka tillbaka lika många skapare som originalet dock, så varför alla custom games wipe:ats etc. är väldigt märkligt. Speciellt när allt känns så ofräscht och få vill betala fullpris för ett gammalt spel etc. Det känns mer som en reskin än en remake. Men för många så räcker säkert det. Och har man förbokat får man skylla sig själv, fattar inte att det fortfarande är en grej...

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av sleepyoh:

Har väl inte med att tjäna pengar eller inte att göra för oss spelare /map tillverkare . Är väl snarare principen att blizzard äger vad du skapar varvid det blir mindre nya custom maps när folk inte vill lägga samma energi på att skapa banor. Det gör spelet sämre, jämfört med tidigare villkor. Tror knappt någon har som mål att bli rik på att göra custom banor.

Så man klagar bara på principen, men egentligen är det ingen som påverkas av det alltså, utan allt är spekulationer? Har inte hört ett enda argument mer än "ah men de äger det!" hittills, så känns ju mer som ett hatetrain på Blizzard istället för faktisk kritik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av sleepyoh:

Problemet blir Dota. Skaparen till costum banan Dota fick erbjudande från flera, så även Blizzard. Han valde inte Blizzard. Nu är Dota2 ett stort spel med egna esports turneringar. Blizzard vill se till att det inte kan hända igen, varvid dom har alla rättigheter till dom egna banor du gör.

Du gör en bana och lägger ner tid och kärlek, det har potential att bli ett eget spel som Dota2,
Grattis Blizzard äger rättigheterna till din skapelse.

Hade dom reglerna funnits när detta var aktuellt, hade Dota2 inte existerat så som det gör idag.

Lite som att Photoshop ska ha rättigheter till dom bilder du skapar i programmet,weird och ingen kommer lägga sin själ på att göra bilder.

Fast Dota2 är ju ändå ett nytt spel? Möjligen att man kan ta rättigheterna på namnet, men det hindrar ju ingen från att göra ett nytt spel, League of Legends exempelvis. Samma med Auto Chess, finns flera varianter av det nu också, Valve gjorde Undergrounds och Riot gjorde Teamfight Tactics.

Förstår dock lite liknelsen med Photoshop, varför det känns fel.

Hur tjänar/tjänade man pengar på custom maps om det nu är drivet som vissa behöver?

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av Nyxz:

Det absolut värsta dom har gjort är ju att ta bort rättigheterna från custom maps, så om du gör en ny version av någon skön TD eller Dota osv så äger Blizzard rättigheterna till det sen.

Vad är det egentligen som är ett problem med det? Hade du tänkt tjäna pengar genom deras custom map builder? Förstår inte problemet...

Skickades från m.sweclockers.com

Av juggaz
Skrivet av rubenskuld:

Finns detta kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Yes, intresserad?

Av juggaz

Konstigt att alla andra sidor klarade av trycket, blir ju per automatik tummen ned för Elgiganten oavsett om det var avsiktligt eller inte med deras dumma kösystem. De snackar om sekunder men det var ju timmeslånga köer. Tror de förlorade bra mycket intäkter jämfört med andra företag på den missen.

Skulle vara intressant o se statistik på hur många som bojkottade dem på grund av väntetiderna, jag gjorde det åtminstone.

Av juggaz

Priset är redan satt väldigt lågt och ej prutbart.

Av juggaz
Citat:

Slut!

Av juggaz

@lossah: Hej! Jag vill först och främst få allt sålt, men om det visar sig vara svårt så kan jag tänka mig att börja sälja delarna separat.

Av juggaz

i5-2500K / Radeon R9 290X / 16GB DDR3

Hej!

Har uppgraderat och tänkte jag kunde sälja mina gamla prylar så de kommer till nytta för någon.

Processorn har några år på nacken, men är klockad till 4.1 ghz och fungerar finfint.
Grafikkortet klarar de flesta spelen på High i 1080p.
Har monterat mina gamla delar i ett nytt chassi med ny processorfläkt och 1TB hårddisk.

Kanske lagom till ungarna i Jul?

Chassi: Kolink Stronghold (Ny)
CPU: Intel Core i5-2500K
GPU: ASUS Radeon ROG Matrix R9 290X 4GB GDDR5
MOBO: ASUS P8P67 EVO
PSU: Fractal Design Newton R2 650W Modulärt
RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600MHz DDR3
HDD: Intel® SSD 510 Series 120GB 2.5" / Seagate BarraCuda Desktop 1TB 7200rpm 64MB (Ny)
CPU-fläkt: Cooler Master TX3 EVO (Ny)

PS. Frakt tillkommer.

Läs hela annonsen här

Av juggaz
Skrivet av erikburk:

Nä, efter deras "incident" med Hong Kong så blir det inget mer blizzard för mig.
Känns som att de är ett perfekt exempel på "die a hero or live long enough to become the villian".

Skickades från m.sweclockers.com

De drog tillbaka mycket av straffet efter alla påtryckningar dock. Visar väl ändå på att de lyssnar på communityn. Inte som EA direkt... Och efter allas besvikelse med Diablo till mobilen förra Blizzcon så annonserar de nu D4.

För övrigt, så sjukt gnälligt forumet har blivit. Vänta till spelet kommit ut, ni sett prislappen etc...