Inlägg

Inlägg som LeonardCohen har skrivit i forumet
Av LeonardCohen

vilken konsol håller i 5 år? Ja den fungerar i 5 år ja, men mot PC håller den sig inte mot 5 år. Har aldrig någonsin gjort och kommer nog inte göra heller.

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ca[[pp
Jag brukade vinna ganska ofta (alltid) mot mina polare i SC, körde primitiva rushar med 300 zerglings från alla håll och kanter, förstår att det inte hade funkat mot er men det är en jävla syn iaf

Det är rätt kul sånt faktiskt :). Det är så zerg ska vinna. Genom att storma in med enorma styrkor.

Citat:

Hur tänker du då?

sen kontrar man inte battlecruisers med drones.

Gör man inte?! Jag som alltid brukar sitta med battlecruisers när motståndaren kommer med drones ;).

Nämen min poäng är att du förenklar väldigt väldigt mycket. Varje unit har sin plats. Att kolla på hur mycket en viss unit tål från en annan ger inte så mycket, du måste kolla på kostnad, tech, tid det tar att producera, när i spelet dom kommer, hur stor plats dom har, hur snabbt dom rör sig osv osv.

Att diskutera starcraft-strategier på forum är nästan hopplöst. Men faktiskt lite givande ändå :).

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spegel
Infanteri är för klena mot protoss, speciellt ouppgraderade.
marines&medics fungerar bara om dom överröstar protoss kraftigt i antal.

det tar en goon 4 skott att döda en enkel marine. om du sen stimmar marinen dör den av 3 skott, en zealot dödar en marine på 3, två om stimm.
en dt tar det 1 hugg.
Marines överlever psistorm i 1 sekund. Marines med +3 i armor överlever 1.5 sekunder.

Här ser ni, ingenting att disskutera längre.

Inte för att vara elak, men det är nog det sämsta försök till övertalning jag hört :).

"en drone klarar bara två skott av en battlecruiser.. här ser ni, ingenting att diSSkutera längre"

Av LeonardCohen

med ett bra zelda, då hade jag lugnt kunnat köpa.

typ ett spel med gamla klassiska zelda. perfekt att ha på bussen eller liknande. Mmmm

Av LeonardCohen

Ja, som sagt, är alldelens för dålig förlorare :D.

Nu känns det som man är rookie också. För 4 år sen hade man säkert varit med. Nu är det mer tveksamt

Av LeonardCohen

man kan väl säga att spel måste hålla minst 60fps för att vara godkänt. Tror inte att nåt spel hos xbox och ps2 klarar det. Inte vad jag sett iaf.

Allt under det är olidligt.

Eller är man bara bortskämd?

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pepsi15
Varför skulle han göra det?

För att bli bäst på final fantasy såklart.

Av LeonardCohen

tycker zealots verkar värre än så :(. Jag är livrädd för dom! :). Tycker dom äter tanks till frukost.

Ja det är iofs sant, att bygga upp en wall fungerar ju istället för bunker. Så i den synvinkeln så blir ju dom ju lite onödiga bunkers. Så sant så sant.

Ok, vultures och tanks mot tosser, och sen goliaths. Fast jag är inte jätteövertygad, bats med medics är fortfarande bra för tanksens överlevnad :). men men, får jobba på det där lite.

Av LeonardCohen

det jag tänker på är tidigt i spelet. Om han springer iväg och är nära när han fått upp några zealots, vad gör jag då utan marines/bats/bunker? Det är där problemet är enligt mig.

Vultures tar sån jäkla plats också så en bunt zealots med goons gör snabb affär av tanks och vultures. Speciellt om det finns flyg inblandat också.

jag säger givetvis inte att man ska ha marines som stora styrka, men det känns hårt det du säger att dom är värdelösa? För tidigt i spelet lär dom väl behövas? Om jag ser att motståndaren bygger upp en saftig här med zealots tidigt i spelet, då är bats närmast till hand. Eller? Funkar vultures så pass bra att dom är att föredra?

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nurfen
Vadå alla konsoller? Konsoller utan spel hackar ju inte? Och alla spel hackar inte? Så vad snackar du om? Hmm..

Jag har sett alla konsoller hacka i spel, just för att man kör för hårt på grafiken. Man har gett spelen för mycket grafik (för bra) så att det hackar. Grafiken ärsnygg men spelbarheten är låg.

Sen gäller det inte alla spel, men alla konsoller har det problemet.

Citat:

Va?! Alla HDTV-kompitabla maskiner kan ge ut 1080i. Min DVHS-spelare kan det, min XBOX kan det, likaså PS2. Fan, ska ni hålla på och vara såna jävla besserwissers kan ni väl iallafall se till att ni kan NÅNTING om ämnet?!

Vad som diskuterades var ju om det RENDERADES i den upplösningen. Och det har jag mycket svårt att tro. Eftersom det ser ut att vara så låg upplösning på det där screenshot som vi såg.

Tagga ner lite.

Av LeonardCohen

jo det är sant. DT är förjävliga när man är terran.

Av LeonardCohen

kan inte säga att alla SPEL hackar. Men alla konsoller, iaf då jag sett dom på demo i affärer osv. Men jag kanske inbillar mig för att intala mig att inte köpa en konsoll

Av LeonardCohen

firebats suger endast mot protoss om de inte använder zealots. marines suger enbart om de inte använder goons/scout/dark temp.... ja.. dom duger mot en hel del units faktiskt. Att underskatta marines och firebats öppnar en bara för misstag ;). Fast iofs. Vultures kanske är bättre hursomhelst? Dom brukar jag ju alltid underskatta.

En bunker kan hindra snabbanfall mot supply-linjen och dessutom stoppa goons från att ta sig fram så de springer omkring som yra popcorn osv osv. Så jag ändå hävda att en bunker är fullt duglig. Och absolut när det gäller en liten infart. Då kan du hindra snabb framryckning och dra nytta av tanks och andra skjutande units som kan få ut mer skada per sekund och unit än melee och anfallande skjutande units. Springa runt går inte alltid och airlift har sina egna svagheter. Så bunkern fyller ett syfte även mot protoss. Men visst, jag är ingen superexpert, kan ha fel. Det är inte jag som ligger i topplistorna :).

men boxer använder bunkers mot tosserna ;).

(förresten, att micra en reaver på det sättet som du beskriver låter imponernade. Men är du inte rädd för att shuttlen blir nedskjuten? är det verkligen effektivt?)

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Grejjen är att du inte kan räkna så att du skickar en gubbe i taget, för då räknar du med att jag skjuter på den gubben och att jag inte micrar alls. Men när du gör så så skiter jag i en gubben och skjuter på klungan istället =).

Dessutom så om du överhuvud taget gör marines eller firebats och en bunker i din bas så kommer du att komma såpass långt efter mig att jag kan hålla dig instängd i din bas och expa kartan. När du försöker gå ut så backar jag stegvis samtidigt som jag har ett gäng gateways som spottar ut zealots och goons.

En bra terran gör aldrig bunker i TVP, utom i extremfall (1 match av 300 kanske).

Varför inte bunker då? Bunker har räddat mig många ggr mot protoss. Kostar som två marines men ger en himla massa vid ett anfall. Just i början kan det vara livräddaren tycker jag?

Jo, du kan styra reavern dom första skotten, men sen när den väntar på att bygga upp skott så kan du inte styra eller micra reavern ett dugg, då skjuter den på första bästa när scaraben är klar. Fast ok, vid det laget så kanske det redan är över?

Av LeonardCohen

Äh.. känns lite menlöst detta, för allt baseras ju på vad den andra gör och inte gör. Man kör ju inte samma sak genom hela matchen oavsett vad. För då hade det ju varit rätt lätt :).

(showdown hette kartan)

Av LeonardCohen

Jo, men som sagt, då skulle jag inte haft 40 firebats, om jag sett att motståndet inte var zealots ;). Hade också marines. Plus tanks. Men var lite seg på tanksen förstås, men då jag körde firebats vs zealots så kändes tanks lite onödigt.

Annars så är reavern inte sååå effektiv tycker jag. Man skickar fram en gubbe i taget, han skjuter alltid på närmsta.

Var iofs sen med scoutandet men såg ju vad hans strategi var iom 3 st. gateways. Kändes som att robotics var borträknad då. hade han kört dark templars så hade jag nog klarat mig iom comsat-station. Efter ett sånt "anfall" också är det rel. lätt att kontra då han inte har någon egentlig arme, utan mest några units som iofs är hyffsat avancerade men.

Kanske bör påpeka att jag inte bara hade firebats, även marines, just pga goons.

Av LeonardCohen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Hade scoutat dig med en probe, då ser jag att du gör bunker och academy = marines/firebats. Jag skiter i att göra en enda Zealot och går 1 gate goons tillsammans med 1 shuttle och en reaver. När jag sedan går på dig med reavern så kommer jag har 3 goons i basen också. Om du har gjort många turret så min reaver inte kan droppas så har du istället kommit långt efter med TankTechen och då kommer jag kunna döda dig i fronten med reavern och mina 4 goons. Samtidigt som jag går på dig så expar jag och gör en till gateway såklart.

Hrm.. såklart.. varför glömde jag reavers?

Hade nog inte haft så många turrets att du inte kunnat droppa. Säkert bara två stycken, kanske 3. Men då hade det funnits tanks. Fast reavern hade nog cripplat mig rejält. Bra.

Dödat mig i fronten med reavern och 4 goons.. mja... njäe. Eftersom jag då inte hade haft firebats utan marines och tanks.

Men tar det inte ett gott tag att få reavers? Hamnar man inte en god bit efter?

Av LeonardCohen

Nä odödliga har jag inte sagt att dom är. Men mot zealots så är dom det ;).

suecia: Är alldelens för dålig förlorare för att ge mig in på nåt sånt :). Säg istället vad du hade gjort?

(sen hade jag inte kört samma strat mot dig då jag hade sett att du inte gjorde samma som han, prångla ut zealots )

Förresten, det var nog inte challenger banan. Det är en broodwar-bana. Öken. Lång och smal. Challenger är väl en original-bana? Med mycket mycket mer utrymme

Av LeonardCohen

Starcraft - Strategi

Funderat på en sak, jag spelade mot en kompis, jag terran, han protoss. Spelade på en avlång bana med inte så stora utrymmen.

Jag försökte så fort som möjligt få ut firebats och bunkra in mig. Får upp en hyffsad arme på den tid det brukar ta. Han anfaller med en rätt stor grupp zealots som givetvis blir uppbrända av firebats i en bunker och tillsammans med medics. Vid det laget fick jag upp en tank och började genast bege mig nedåt. hade i princip hela min styrka kvar tillsammans med en tank som kunde siege:a när ja var vid hans bas. Givetvis så dog han.

Frågan är, vad kunde han egentligen ha gjort? Hade han inte anfallit så hade jag gått ned och bunkrat in honom tillsammans med tanks, han hade ändå inte kunnat gå till motanfall pga mina firebats. Vad skulle han ha gjort?

Gått på blixtrare? Byggt snabbare? (vet inte riktigt om det går) Vad skulle ha varit effektivt för honom? Slängt upp en bunt photon cannons för att hindra min framfart och sen kört på blixtrare (high templars) eller gått till luften? Har svårt att komma på något riktigt effektivt.

Av LeonardCohen

tft är oftast inte att rekommendera för bildredigering... Dom är svaga på färgåtergivning och är känsliga för ljus runtomkring och betraktningsvinklar.

CRT är det som gäller (enligt mig) för fotoredigering...