Inlägg

Inlägg som Overdrive har skrivit i forumet
Av Overdrive

http://www.sweclockers.com/profil/?id=871

Kommer ihåg någon krasch av forumet som gjorde att jag var tvungen att regga om...om jag nu minnns rätt...

Jag hitta hit till sweclockers tror jag det var 98/99, det var iaf när jag gick i klass 8 och hade min första prao. Jag praoade nämligen på ett IT-företag och deras tekniker förklarade vad överklockning var, sökte på altavista efter termen och woooops så hitta jag till sweclockers.

Av Overdrive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Hmm Samarbetar PC-City o Elgiganten på något sätt?

Tänkte deras erbjudande är snarlika och deras hemsidor är också slående lika.. färgen skiljer

Båda elgiganten och pccity är dotterbolag och tillhör elkjøp nordic as, de i sin tur tillhör elkjöp-koncernen som i slutändan ägs av DSG International, trevligt va

När jag jobbade på elgiganten så kunde jag köpa till inköpspris hos både elgiganten och pccity, riktig mums sen kommer jag ihåg att när sickla pccity hade invigning så fick ordinarie elgiganten säljare komma och hjälpa till som säljare på pccity

Av Overdrive

Köpte denna jag med när jag såg ord pris runt ~1800.
Som student T850 488kr + Kingston class6 sdhc 8gb 162kr = 650kr fraktfritt, helt klart värt. Hade tänkt köpa Ixus85 till frugan men blev denna nu ;D

Visst kanske bilderna inte kommer nära ixus85 men jag är säker på att frun kommer tycka om den ändå, är ju ändå bara point n snap kamera.
Sen har den ju en del kula features så som Tap ‘n focus, Tap ‘n Select, Tap ‘n Show, Slide ‘n browse, Scribble and scrawl, kolla http://www.benq-eu.com/products/digicam/?product=988.

och tycker hon inte om den ger jag bara iväg den som present så får hon en ixus85

Av Overdrive

Nu har jag också beställt denna skärm, kunde inte stoppa mig själv!
studentpriset på 3353:- + frakfritt är ju helt galet!
jag hoppas bara den är lika bra som många säger, jag har länge tänkt köpa en ny skärm, men inte känt för att köpa en skit TN panel och inte haft råd med de dyrare. Jag kommer uppgradera mig från en skit 17" HP 1730 som jag nu haft i 2år...undrar hur denna 24" kommer kännas LOL

Av Overdrive

Jag jobbar som NOC tekniker på ett av de större mobiloperatören. Utför bl.a. s.k positionering för Rikskriminalpolisen. Kan inte förklara för er hur det hela fungerar osv pga tystnadsplikt.

Av Overdrive

Är drifttekniker på ett telekom företag, jobbar skift, ca 36.5tim veckan (står 36tim i mitt avtal), min ingångslön blev 24700 brutto (2008 årslön). men då jag jobbar skift vilket innebär nätter med OB hamnar jag runt 28-29K brutto snitt. Hoppas att till 2009 års lönerevision hamna på 30k brutto med OBn.

Av Overdrive

jobbar idag midsommarafton från 18:00 till 08:00, jobbar också midsommardagen samt söndag från 18:00 till 08:00. 14 timmar skiftarbete, gotta love it + att man tjänar grovt på storhelgs OB

Av Overdrive

XEE betyder att den är inköpt av samsung sverige(nordic), i annat fall är den gråimporterad. De gråimporterade brukar komma från england eller tyskland, du märker dessa då det oftast står att manualen som följer med inte är på svenska.

XEE modellen som köps av samsung sverige täcks av 100% pixel garanti men samsung nekar denna garanti till gråimporterade utan ger dessa en vanlig iso standard pixel garanti. Förutom 100% pixelgaranti som XEE har så ingår det 2års in-home service garanti, alså skickar samung en tekniker hem till dig för att fixa felet annars tas den in på service. In-home garanti finns inte heller på gråimporterade utan oftast brukar då säljaren erbjuda dig 2 års vanlig garanti från deras håll.

XEE
+100% pixelgaranti
+2år In-home service
+Svenska manualer
- 500-1000:- dyrare

Gråimporterad
+500-1000 billigare
-Vanlig pixelgaranti enligt gällande iso standard
-Vanlig 2år garanti från ÅF
-Utlänska manualer

Av Overdrive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XCan
Minsann, ser ut som om den blev bortplockad. Inte så konstigt då den 'nyheten' verkligen skvätte av författarens egna åsikter. Speciellt den sista kommentaren angående Cogents och Telias tvist.

Fult gjort Sweclockers! Anser ni att ni eller eran medarbetare Niclas Alfinson gjort fel så får ni ta och göra en offentlig dementi/indragande. Jävlig seriöst att tabort en nyhet. Kul om alla störe medier gjorde likadant, typ CNN eller DN bara skulle plocka bort artiklar/nyheter?

Tack vet jag Google chache...

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Telia i ännu en konflikt
IT-Politik Idag 21:13 av Niclas Alfinson

1. 1
2. 2
3. 3
4. 4
5. 5

Den i särklass största leverantören av bredbandsanslutningar till konsumenter i Sverige är idag Telia, delvis beroende på monopolet av det svenska kopparnätet. Då Telia är vana att vara störst har man också möjlighet att ställa krav på mindre bolag som annars inte hade varit möjligt. Konkurrenten Bahnhof har dock tröttnat på detta och strypt hastigheten mellan sitt och Telias nät markant.

Under de glada IT-åren i början av 2000-talet privatiserade den svenska staten Telia och tidsmässigt gjorde staten en riktig fullträff, vilket man inte riktigt kan säga om de stackars aktieköparna. Meningen var att Telia skulle konkurrera fritt på marknaden, problemet var, och är fortfarande, att Telia har monopol på kopparanslutningen till alla hushåll samt äger de svenska telestationerna. Detta har lett till att man fått en orättvis konkurrensfördel på bredbandsanslutning via ADSL, då konkurrenter måste köpa rätten att nyttja infrastrukturen från Telia.

På grund av sin storlek är Telia känt för att köra över sina konkurrenter på ett sätt som inte hade varit möjligt utan sitt monopol. Detta har lett till att Post och Telestyrelsen ett flertal gånger fått gå in och tala Telia till rätta. Sist ut i raden av företag som de har en tvist med är Bahnhof. Detta har eskalerat till en sådan nivå att Bahnhof avsiktligen har strypt trafiken mellan sitt eget och Telias nät.

Vi har infört vissa begränsningar för Telias kunder. Deras nedladdning ska ha samma hastighet som våra kunder har till Telias nät. Därför väljer vi till exempel ut vissa fildelningssajter och sänker hastigheten på dem.

Upprinnelsen till tvisten sägs vara att Telia kräver betalt av Bahnhof för att deras kunder skall kunna få samma hastighet i deras nät som Telias egna kunder. Problemet enligt Bahnhof är dock att Telia främst har ADSL-kunder vilket gör att de kan ladda ner data från Bahnhofs nät mycket snabbare än vad som kan ske tvärt om.

Telia har framför allt ADSL-tjänster medan vi säljer LAN-tjänster. Det leder till obalans i trafiken och att de kan tanka ner mer från oss än vi från dem. Nu vill de att vi ska betala mer för att våra kunder ska kunna få samma hastighet som deras kunder.

Då tvisten enligt uppgift från användare på SweClockers forum har pågått en längre tid är det inte troligt att de båda parterna kommer överens inom kort. Eftersom Bahnhof dessutom är en relativt liten leverantör med enbart 50 000 kunder blir det än mer otroligt med en snabb lösning. Men med tanke på de krav som Telia ställt på Bahnhof enligt uppgift, borde Sverige största internetleverantör kunna förstå det orimliga i sina krav och nu när nyheten nått ut till allmänheten jobba för att snabbt komma till en lösning för att slippa än mer dålig publicitet.

Med detta i åtanke blir inte tvisten mellan den amerikanska internetleverantören Cogent och Telia lika besynnerlig längre. Frågan är dock om det faktiskt är Telia som är problemet i detta fall, men med tanke på de tämligen orimliga krav man satt på Bahnhof kan fallet mycket väl vara så.

Källa: SweClockers och DN.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Av Overdrive

BFG 7900GS
Volt moddad gpu 1.55V
Core clock: 720MHz
Mem clock: 920MHz
Kylare: maze4gpu+peltier, egen gjord mem block från gammal cpu kylare.
Temp idle: 10C
Temp load: ~40C

Även unlocked sista pipsen har 24/8 nu, bfg monterade visst fungerande GT cores på sina GS

3dMark06 +~ 7000

Av Overdrive

jag vet inte men jag hoppas på att kunna nå 3.6GHz [8x450Mhz] så det borde inte bottlenecka så mycket, speciellt då jag kommer köra högre upplösningar. kör man med lägre typ 1024x elle nåt sånt så kommer det bottlenecka rejält har jag för mig iaf. Har sett folk säga att man ska minst ha E6600 och då kommer det fortfarande inte räcka.

fler förslag och råd please

Av Overdrive

Uppgrad, C2D, 8800GTX, 2GB DDR2

Hellu
Ska uppgradera mig eller rättare sagt bygga ett nytt system. Den i min sig känns riktig slööö. Min budget ligger runt 10k. Min bror bor i usa och jag har en vän som är där o pluggar nu, hon kommer hem den 19dec så då tänkte jag köpa cpu, grafikkort och minne från staterna. Får tänka på att brosan och vännen är i LA och att många internet butiker läger till sales tax om de skickar varorna till Cali. Detta hade jag tänkt mig:

CPU C2D E6400 220-230$ ~ 1500-1600kr
Evga/BFG 8800GTX 670-700$ ~ 4700-4900kr
2x1GB Kit DDR2 300$ ~ 2100kr

Moderkortet kommer jag köpa här i sverige då min vän förmodligen inte kan ta med sig pga plats brist i reseväskan. Jag vet att cpu:n kommer bottlenecka 8800GTX men det får det göra, kommer nog inte vara så mycket då jag planerar på att köra/spela i hög upplösning. Jag kommer nog även uppgradera till quadcore senare till sommaren, skulle ha köpt e6300 men priset skiljer sig så lite och den högre multipeln kommer göra det lättare att överklocka. Moderkortet vet jag inte vad det blir men pengarna som blir över från 10k:n efter usa köpen får täcka det.

Jag vet inte om jag ska satsa på Evga eller BFG eller nåt annat märke, jag tänker på ifall jag behöver skicka tillbaka kortet för garanti ärenden, vilken tillverkare som man kan skicka kortet till direkt istället för att gå via affären man köpt kortet från.

Minnet är jätte jobbigt att välja, det ska vara Micron D9GKX (B6-25E) chipet annars Micron D9GMH (B6-3) chipet. Finns en lista som jag hittat både på xtremesystems och hardforums >> http://ramlist.ath.cx/ddr2/

Dessa funderar jag på:
G.Skill PC6400 HZ 4.0-4-4-12 @ 2.0~2.1V
F2-6400PHU2-2GBHZ Micron D9GMH (B6-3)

Patriot PC6400LL 4.0-4-4-12 @ 2.1~2.2V
PDC22G6400+LLK Micron D9GMH (B6-3) / Micron D9DQW (BT-37E) / Micron D9DQT (BT-3)

Nätagget får bli den jag använder nu Antec TrueControl 550W, jag hoppas på att den klarar jobbet, tror den har 28A på 12V annars var det 24A lol. HDn får oxå bli de jag använder nu.

Hoppas att ni nu kommer med råd och förslag, har inte många dagar på mig innan jag beställer

Av Overdrive

offtopic >vfr inte köpa 46w2000? kostar 5-6 tusen mer men är då full hd 1080p. vän till mig köpte samma som du men efter att jag snacka med han så lämna han tillbaka den o köpte W varianten istället.
ontopic> så vet jag inte hur man fixar det, min vän o jag satt o försökte fixa 720p på v2000 skrämen men gav upp tillslut, det sjuka va att han kunde dock välja 1080p på datorn lol, men skärmen klarar ju inte av det. hans w2000 kommer klara det perfekt. köpte på siba båda två men de hade inte w2000 hemma fick beställa för honom från japan borde komma i slutet av månaden.

iaf grattis till skärmen, dom e så läckra ^^

Av Overdrive

måste haaaa, ska beställa när studiemedeln kommer den 23:e får bli en svart!
btw alla studenter (uni/högskola) vi får 200:- rabatt på 4gb varianten från applestore.
tror denna länk ska funka http://store.apple.com/Apple/WebObjects/se_Ind.woa/90903/wo/p...

Av Overdrive

Here are two quotes from a Microsoft employee on the Team Xbox Forums:
"The images are real." – Bender - TXB Forums

alla sherlocks kan väl lägga ner nu? bilderna är riktiga.
kul för ungen, vem skulle inte ha showboat:at om dom var i hans skor?
coolt men inget speciellt, next news please?

Av Overdrive
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lord_dubbdäck
Tack igen!

Angående "knight rider", hade inte grejjer till att göra en sån. Det enda jag köpte till denna var lysdioderna. Och för övrigt har jag inte kommit på någon lösning för en 18LEDs knight rider.

Hade även funderingar på att bygga en VU-mätare och sätta in där. LM3915 hade gjort det jobbet bra. Men det fanns vissa omständigheter som gjorde detta mindre lämpligt.

Angående servern, så vettefan vad det är asså. Ingen verkar kunna ta hem filmen. Eller jo en har lyckats som jag känner till. Men bilder/websidor verkar funka bra annars. Nån som vet en bra server jag kan ladda upp filmen på?

såg filmen nyss, funka perfa... bara klicka på länken...
btw very nice work

Av Overdrive

kolla lite på elfa efter 1N4148 och BD135... BD135 (effektransistor) kosta 10:30:- men 1N4148 (switchdiod) kosta ca 174:- om jag fattat de rätt =/ men men jag är nog inte den bästa på att förstå elfa priser ifall de kostar 174:- kan man alltid hoppas att skolan tar hand om min elfa beställning (projektarbete)

Av Overdrive

hmm, varför ha knapp för att slå på/av lcd:n?
funkar det inte med software control?
http://www.jalcds.de/images/4x20backlight.gif
enligt den så borde det väl gå? någon som har testat?

Av Overdrive

är från bgmicro, köpte ca 1 år sen
får väl fortsätta försöka

Av Overdrive

nyfikenhet paja min lcd :(

mm som topic säger
öppna min lcd för att se ifall man kunde byta leds/färgen på den...
men nu när jag satt ihop den igen så visas allt knasigt
har inte ändrat nåt och försökt sätta ihop den flertal ggr utan att det blir bättre
går den att fixa på nåt sätt? elle är den skrot nu? *gråt*

bilder på stackarn
http://www.pixelfreeze.com/projekt/lcd-delar.jpg
http://www.pixelfreeze.com/projekt/lcd-ben.jpg
http://www.pixelfreeze.com/projekt/lcd-ihopovan.jpg
http://www.pixelfreeze.com/projekt/lcd-ihopsidan.jpg

hjälp nån snälla