Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av BertilBesvärjaren:

Du har ju knappast koll på storyn efter 4-5 timmar. Rätt tydligt att du hatar spelen av någon anledning och bara vill spy galla över dem. Man skulle kunna säga att jag blev uttråkad av en noob när jag läste dina kommentarer.

Jag har begränsat med tid. Om ett spel fortfarande är skräp efter 5 timmar (som alla From Software spel jag har provat hittills) så har jag ingen lust att fortsätta. Men förstår att du tänker annorlunda om du har mycket fritid. Jag tyckte jag hann ganska långt in i spelet på mina 5 timmar, för jag valde att rulla runt på marken som en idiot när fiender ville slå mig, i sann soulsborne-anda. Det räckte för att döda 99% av alla fiender och bossar utan större problem

Av Boredbynoobs
Skrivet av weawer:

Nu vart jag nyfiken vad är det med storyn du inte gillar? Är det att den inte berättas för dig genom cutscenes och att du måste peta ihop den själv genom fragment (alltså hur den berättas) eller är det den faktiska storyn du inte gillar?

Långa cutscenes är bland det värsta jag vet. Jag tycker t.o.m det är bra att dem har så få cutscenes i souls-spelen. En av anledningarna till att jag ogillar Witcher 3, förutom den dåliga combaten.

Det jag inte gillar med storyn är själva storyn.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Nozomi:

Svårare är det ju inte egentligen. Skillnaden är helt enkelt att allt annat håller dig i handen och spelar nästan sig själva. Alltså interaktiva filmer snarare än spel. Bara titta på Horizon Zero Dawn, en boss fight, allt är såtydligt vad du ska göra, du behöver liksom inte lista ut någonting själv. Vart du ska skjuta med bågen är liksom skyltat med neon. Så du lär dig ingenting. Du bara gör.

Spelen har mycket bra progression, godkänd grafik för sina plattformar och bland det bästa gameplayet du kan hitta i den typen av spel. Klumpigt blir det bara om du själv gör det klumpigt t.ex. bär tung utrustning där din equip load är för hög. Då rör du dig helt enkelt klumpigt, du tjock-rollar och kan joggar istället för springer.

När jag syftade på klumpig gameplay har det inget med tung/lätt utrustning att göra och att karaktären blir söligare vid vissa weight threshholds. Utan själva gameplayet är under all kritik, allt från hur det känns när du attackerar, rör dig, dodgar eller rullar runt på marken som en efterbliven individ. Det hjälper inte heller att kameran är kass. Inte ens riposte attacker känns bra.

Nioh som är ett spel i samma anda har mycket bättre gameplay enligt mig. Men smaken är som baken..

Av Boredbynoobs
Skrivet av Nozomi:

Är väl en bra grej. Breath of the Wild, Souls, Bloodborne, Half Life med flera berättar en viss story genom omgivningen.

Souls spelen är dock inte svåra, utan spelen håller helt enkelt inte spelaren i handen som allt annat idag, som folk har blivit vana med.

Sadistiskt hur? Alla kan faktiskt spela Souls spelen, de är helt enkelt anpassade för alla möjliga typer av gamers.

Är du en person med hög reaktionsförmåga? Dodge! Parry & Riposte!
Är du en person som tar det lite lugnare? Block! Dodge när du känner att du törs! Backstab när/om du kan.

Spelet är inte svårare än något annat. Det handlar helt enkelt om lite tålamod och att anpassa sitt sätt att spela, då de inte håller en i handen som moderna spel tyvärr gör numera. Vilket är sjukt tråkigt. För det gör bara upplevelsen som helhet, rätt trist när nästan allting görs åt en.

From Softwares spel ÄR svårare än de flesta spel, det går inte att komma runt det. Ätt du säger att att man behöver "anpassa och ha tålamod" är tecken på att det är svårare än de flesta andra spel. Aldrig förstått hajpen kring spelen, tycker dem är rätt dåliga. Har provat Bloodborne och DS3. Jag tycker oftast dem är OK första 4-5 timmarna sen tröttnar jag. Dålig progression, skräp-grafik, usel story och helklumpig gameplay. Det positiva är "svårigheten" och bandesign.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Allexz:

Whooa! En app där man får lov att betala allt man gör med riktiga pengar!

Shit, går det att förköpa? Kan man välja hur mycket man kan förköpa för? Vill gärna ge bort allt jag har för ingenting!

Haha, rolig kommentar "Ge bort allt jag har för ingenting" är en sick deal.

Av Boredbynoobs

"Sjuttontusen kronor, det är inte fyrtiotusen miljarder, ..."

I see what you did there mister.

Av Boredbynoobs
Skrivet av maniac:

Man kan ju misstänka att det kommer prishöjning till 178kr/månad inom en snar framtid. Så alla med 50% kommer att få betala 89kr/månad.

Än roligare blir det om denna ändring endast "gäller nya kunder".

Av Boredbynoobs
Skrivet av Ozzed:

8 490Kr för ett 3060 TI Strix OC... Det "går" väl att köpa men att ge över 8K för något som ska vara mellanklass? Nej tack.

Det kortet borde rimligen ligga runt 5K som absolut max.

Ja, det är klart att det finns "billigare" kort än så men är det just strix OC man vill ha så är det så.

Minna att 1080TI låg runt 6K så utvecklingen har verkligen gått åt helt fel håll. Var ska detta sluta??

Minna?

Av Boredbynoobs
Skrivet av firstofmay:

Det behöver du inte, jag har spelat det.

Du besvarar dock fortfarande inte frågan jag ställt, på vilket sätt är det "stelt" och, då du tog upp det som exempel, vad är det som dogma gör bättre? Blir ju bara ännu mer diffust när du drar till med "en helt annan nivå" vad innebär det i praktiken?

Enklaste svaret jag kan ge dig är: Prova spela DD och jämför med Skyrim så inser du varför Skyrims combat är från mobilspel.

Av Boredbynoobs
Skrivet av firstofmay:

Men med det här inlägget säger du fortfarande ingenting om vad det är som gör det "stelt"? Vad jämför du ens med från den tiden?

Vill inte gå mer Offtopic och recensera Skyrim åt dig här, men jämför med i princip alla liknande spel från den tiden och undersök allmän konsensus. Tex jämför med Dragons dogma som är liknande typ av spel från den tiden så förstår du att DD har combat som är på en helt annan nivå jämfört med Skyrim. Det gäller oavsett klasstyp, melee, range eller magi allt är avsevärt bättre i DD.

Av Boredbynoobs
Skrivet av firstofmay:

Vad är det som gör combat "stelt"? Är det exempelvis animationerna så finns det en uppsjö av allt möjligt som höjer upplevelsen från vanilla, behöver ju bli mer specifikt. För mig räcker det med nya ljud, typ TK Combat och eventuellt Lock On om man vill ha en upplevelse som liknar Dark Souls mer. Som sagt var, det är ganska brett att bara säga att det är stelt.

Skyrim har bland det sämsta combat jag har provat på i något spel personligen. Men om du verkligen tycker Skyrim har bra combat ska jag inte ens försöka övertyga dig, smaken är som baken

Av Boredbynoobs
Skrivet av firstofmay:

Jo, moddar som adresserar just det kan göra precis det.

Ja, problemet är ju just det, att det inte existerar någon mod som kan göra att combat blir någorlunda vettig. Eller du kanske sitter på nån egen hemmagjord-mod? I så fall får du gärna lägga upp den på nexus bland de andra moddarna för allmänheten.

Av Boredbynoobs
Skrivet av gonace:

Jag är aldrig taggad på något Bethesda gör, deras bästa spel senaste åren är enligt mig Fallout: New Vegas, och det gjorde inte ens av dem (utan Obsidian Entertainment).

För mig var det moddare som gjorde Skyrim till något att ha, så det är för mig ett jädra under att Todd Howard är kvar i bolaget med tanke på hur mycket lögner den killen klämmer ur sig.

Inga moddar kan dock rädda ett spel med så klumpig combat som skyrim.

Av Boredbynoobs

En helt naturlig utveckling med tanke på hur dagens spel ändå är där allting antingen är upplåst från början eller låst bakom mikrotransaktioner. Passar dagens curlade barn/ungdomar alldeles utmärkt.

Av Boredbynoobs

But can it run Crysis Remastered som är singeltråd-bottle-necked?

Av Boredbynoobs

Haha, ni väljer riktiga "Aftonbladet-bilder" nuförtiden.

Av Boredbynoobs

Nice snart börjar folk scalpa routers så folk blir utan internet också.

Av Boredbynoobs
Skrivet av NisseG91:

Äsch, jag har spelat Dota med folk som är sämre.

Ahhh, gamla goda DotA, där 99% tror att dem är bättre än 99%.

Han har ju varit delaktig i DotA 2 genom OPENAI också Och dem bottarna är riktigt vassa.

Av Boredbynoobs
Skrivet av ashashiva:

Spelar väll ingen roll vilken färg kortet har när det skall sitta i en mining rigg?

Fel! Du glömmer att black lives matter!

Av Boredbynoobs

Väntar fortfarande på att alla ska bli förvånande när 3080 Ti slår 3090 i spel.