Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av Sveklockarn:

Ja hypetåget är ju i full gång som vanligt, men när kommer det fram?

Blir det ett nytt "Radeon VII" månntro?

Det är nog ingen som tror att det blir ett Radeon VII av det hela. Konsolerna som använder RDNA "1.5" ser mycket lovande ut tex och bara det är tillräckligt positivt för att undvika fiasko

Av Boredbynoobs
Skrivet av SCORPIUS:

Behöver du verkligen ett 2080Ti för det i 1080p???
Vad räknar du som godtagbar fps?

Finns många spel som det behövs 2080 Ti för hög fps (och bra min-värden) i 1080p om man inte vill pilla med grafikinställningar och bara vill köra very high/ultra och man samtidigt sitter med en 240hz skärm eller liknande

Av dem som jag har spelat.

AC:Odyssey , medel 85, min 68 fps med very high inställningar. I det här spelet hade man velat se en lägstanivå på 90 fps.

Borderlands 3. I förinställning Ultra (finns en högre t.o.m Badass) med 2080 Ti får man dippar ner till 80 från medelvärdet 120fps vilket är lite sådär med tanke på att spelet inte ens ser särskilt bra ut. Och i FPS spel vill man gärna ha minst 90 fps

Av Boredbynoobs
Skrivet av 82danne:

Köpte 2080 ti for en vecka sen, skulle väntat...

Äsch, inget att gräma sig över. Jag köper gärna din 2080 ti (för 7000kr ).

Av Boredbynoobs
Skrivet av Gender Bender:

Den största skillnaden kommer ligga i raytracing-prestanda där 2000-serien haft en del problem, och raytracing är något som kommer att definiera nästa generation. 3000-serien kommer ha fler RT-kärnor och ryktas även komma med DLSS 3.0 (detta kan så klart även få stöd för 2000-serien), och det sägs att prestandaförlusterna med raytracing aktiverat kommer bli minimala på 3000-serien tack vare fler kärnor och DLSS 3.0.

Yes, så kan nog det vara. Men jag tror RTX 3070 kommer ha prestanda motsvarande en 2080 ti även i spel som inte har stöd för DLSS/Raytracing.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Icte:

Enligt denna läcka så har RTX 3070 samma antal CUDA kärnor som RTX 2080 (2944) samt lika mycket grafikminne (8 GB). Bandbredden, minnestypen, arkitekturen samt nodstorleken kommer dock vara annorlunda. Innebär detta att RTX 3070 kommer att prestera någonstans mellan RTX 2080 och RTX 2080 Super? Eller, sett till det vi känner till om arkitekturen Ampere än så länge, kommer dessa att prestera ännu bättre än så?

Tror det är ganska svårt att förutsäga prestanda genom att räkna CUDA-kärnor helt ärligt.

Enligt tidigare läckor kommer RTX 3070 förmodligen ligga närmare 2080 Ti, vilket också är det mest troliga. Glöm inte att Pascal - Turing är det sämsta GPU-generations-hoppet på länge medans mycket pekar mot att Turing - Ampere blir ett mycket bra hopp.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Hcz:

Borderlands 3 flyter på bra så vet inte vad du dillar om. Däremot är det buggar som bara den. och blir fler för varje update.

OT:
Trevligt att det kommer mer DLSS 2.0 förstår fortfarande inte varför det inte har lagts till i fler spel.

Det flyter inte på bra. Se bland annat Sweclockers eller Hardware Unboxed test. Men om du med "flyter på bra" menar att du är nöjd med 60 fps på low/medium settings så visst. Men när typ alla andra spel flyter på perfekt med höga fps för mig 120fps+ i 1080p (9900k+2070 Super) så har jag mycket dåligt flyt i Borderlands 3, något som bekräftats av tester och tusentals andra användare. Gäller både medel-fps och min-värden.

Av Boredbynoobs

Det hemskt dåligt optimerade spelet Borderlands 3 hade behövt en rejäl omgång DLSS 2.0. Men kommer tyvärr aldrig hända då det är "made with/for AMD", lul.

Av Boredbynoobs

"Monsterdator för 40k".
POG

Ser rtx 2070 Super.
Disappointment

Av Boredbynoobs

Första TLOU var för tråkig för mig och jag orkade aldrig spela klart det så blir att hoppa över andra delen för min del

Av Boredbynoobs

Pascal bästa hoppet på väldigt länge och Turing sämsta, precis som man misstänkte. :'(

Av Boredbynoobs

Nu när folk köpt grafikkort i övre klassen för 8000kr+ så tänker NVIDIA säkert att en tusenlapp hit och dit gör ju fan ingen skillnad så finns lite vinstmarginal i kylaren också trots allt

Av Boredbynoobs
Skrivet av loevet:

Jag har tappat koll på hur många plattformar jag äger dessa spel till, Borderlands 2 äger jag nog till en 4-5 plattformar (PS4, PC, PS Vita och Switch, mlf). Pre-sequel har jag till PS4 och PC. Ettan har jag nog bara till PS3, om jag inte glömt någon version någonstans. Men att ha alla spelen samlade på PC är ju inte fel Pre-Sequel är inte lika bra men jag hade ändå väldigt trevligt med spelet.

Har du spelat mest med kompisar eller själv?

Av Boredbynoobs

Jag har TI 84 plus Silver Edition för jag va extra nördig

Använder den dagligen på mitt jobb typ fortfarande som ingenjör.

Den är tydligen överklockad version OUT OF THE BOX. Undrar om den har bättre överklockningsmarginal också.

Av Boredbynoobs
Skrivet av tiieempu:

Precis klar med 2år YH-studier till Elkraftsingenjör.
Börjar 1 Juni på ett elnätsbolag som dokumentationstekniker med 31.5k i lön

Haha nice.

Civilingenjör som nyligen började på vårt företag gick in på samma lön och det är inte ens "dåligt". Vet om flera andra ingenjörer som gått in på lägre.

Av Boredbynoobs
Skrivet av JBerger:

Vad jag finner fascinerande med dessa avancerade räknare, är att de använder mer eller mindre samma kretsar idag som för tjugo år sedan, fast med kanske mindre tillverkningsteknik för mer kretsar per krona, men ändå kostar de fläsk.

Varför har det inte kommit in någon annan aktör på marknaden som slängt in i alla fall lite mer fancy pancy grejjer i räknarna. Behöver ju inte nödvändigtvis vara 400dpi skärmar med HDR och hela kittet, men i varje fall någon form av uppfräshning? Kan det vara för att Ti etc. sitter på riktigt feta patent som stoppar?

För att många gymnasieskolor/universitet har riktlinjer på vilka miniräknare man får använda. Dem är slöa på att uppdatera riktlinjerna pga rädsla för fusk och liknande med nya avancerade miniräknare som mer eller mindre skulle kunna vara mini-pad

Av Boredbynoobs
Skrivet av Zargoz:

Tror de flesta skiter i high end segment om man kollar på vilka kort folk använder i steam.
Med det sagt så hoppas jag att amd kommer med bra kort i high end så kanske mid end sjunker i pris när priskriget startar.

Så det är visserligen men jag förstår inte hur storleken på andel som använder high-end ska påverka priset menar du? RTX 2080 och uppåt är ju svindyrt oavsett om det är riktat till en liten eller stor målgrupp. Det som påverkar priset borde väl vara tillverkningskostnader och tillgång/efterfrågan (där det röda laget inte ens har någon tillgång i high-end segmentet) och det verkar inte Nvidia ha något problem med som vi ser i prissättningen

Av Boredbynoobs
Skrivet av ClintBeastwood:

Det var mycket tal om att Nvidias grafikkort var så dyra pga storleken på kretsen, det ska bli intressant att se om vi ser samma mönster med AMD's kort nu.

Stor krets spelade nog mindre roll jämfört med inget alternativ till nvidia i high-end segmentet.

Av Boredbynoobs
Skrivet av emilakered:

När @JonasT ändå länkade introt, måste även säga att Civ VI har ett av de bästa reveal-klippen någonsin. Som en kommentar på YT säger, glöm spelet - det här är den perfekta reklamen för mänskligheten.
https://youtu.be/qvBf6WBatk0

Japp, dock så är trailern för "brave new world" snäppet vassare enligt mig

Av Boredbynoobs

Noice, nu kan man spela GOAT Simulator.

Måste ha varit hårda förhandlingar för Nvidia för att få in det här spelet i biblioteket.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Machiavellian:

LCD <3. Vägrar, ytterst vägrar köpa något som använder sig av Amoled/Oled.

Hmm. Utveckla gärna?

Är det för att Oled är bättre generellt?