Inlägg

Inlägg som Pada-chan har skrivit i forumet
Av Pada-chan

Linksys WRT54GL eller Netgear WNR834B

Nu när man står i valet och kvalet mellan vilken router man ska välja så har jag åtminstone kommit fram till två kandidater:

Den ena är N-draft-routern från Netgear WNR834B. Den är snygg, snabb, har dolda antenner, stöder N-draft och är helt enkelt ganska modern. Priset på den är också låga 558 inkl frakt.

Nästa kandidat är Linksys WRT54GL som har många år på nacken. Men den är ändå den mest kritikerrosade router jag läst om. Den är snabb, konfigurerbar, stabil (!) och gör allt rätt helt enkelt. Enda nackdelen jag kan se är att den är lite äldre och då inte stöder N. Den kostar 598 inkl frakt - alltså mer än den nyare Netgearroutern.

Vad tycker ni att man borde gå på? Jag kommer troligtvis inte att använda N-hastigheten alls - men det känns juh framtidssäkrare.

Alla kommentarer är välkomna.

Av Pada-chan

Ursäkta att det blev lite rörigt. Det är helt enkelt lite rörigt. Men förenklat: Flickvännen vill använda sitt eget internet och inte mitt. Men hon vill ansluta till min dator via det trådlösa nätverket. Går detta bra utan att det blir konflikter mellan hennes eget internet och mitt internet som jag delar ut via det trådlösa nätverket.

Hmm. Blev inte mer lättöverskådligt. Det är lite komplicerat helt enkelt.

Av Pada-chan

Har precis beställt en WRT54GL efter alla lovord men har en fråga:

Min flickvän bor i en lägenhet 1 meter ifrån min och vill ha tillgång till min dator via det trådlösa nätverket. Hon har eget trådbundet internet. Vad händer när hon är ansluten till mitt trådlösa internet (som även kommer dela ut mitt internet för att Wii och PS3 ska få tillgång till det), kommer hon ofrivilligt att få min internetanslutning eller kan man ställa in att hon inte vill ta del av den och bara använda sin egen trådbundna för att komma ut på internet?

/Pada

Av Pada-chan

Jag står i samma val och kval och vill ha en router med sladd till min dator och trådlöst till flickvännens dator/TV i rummet bredvid samt ps3 och Wii där. Har därför letat en hel del själv efter olika routrar och kan inte bestämma mig om man ska ha Draft-N eller vanlig G-standard som t.ex. WRT54GL. Håller denna router fortfarande? Kommer mitt internet att bli långsammare (24/1) om jag får det via LAN-porten på routern jämfört med rakt in i datorn från modemet?

WNR834B verkar vara ett bra val den också om det gäller pre-N. Men olika recensenter säger väldigt olika så jag undrar om någon har någon erfarenhet av den?

Av Pada-chan

Vad skrev han då att han mer hade för problem?

Av Pada-chan

Jag försökte kräva ett byte på Komplett till ett annant moderkort men dom svarade med:

"Om du kollar specifikationerna noggrant på gigabytes hemsida ser du att det står följande: 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory. Majoriteten utav PC-8500 minnena jobbar i 2.2V och således fungerar det inte smärtfritt om man kör 4-st moduler.

Denna information finns specad och därmed kan vi dessvärre inte acceptera ett ångerköp/byte till en annan produkt då moderkortet verkar fungera som det ska."

Stämmer verkligen det här och ska man acceptera en sån här förklaring? Jag betvivlar att Komplett i sig skriver detta på sin sida t.ex.

Av Pada-chan

Vill också ha reda på om F8 fixar något nämnvärt på moderkortet. Någon som testat ännu?

Av Pada-chan

Tack för alla svar!

Mjo, tempen är kanske ganska hög i load. Vad tycker ni är en max-temp man bör hålla sig till vid load/idle?

Jag har använt Everest för att kolla temperaturen. Btw ska man kolla CPU-temp (som alltid är mycket lägre) eller kärnornas individuella temperaturer?

Kan man klocka minnena utan att klocka processorn om nu inte dom är för varma? Har hört mycket gott om att överklocka dessa nämligen men har ingen riktig aning om vilka timings som är "bra" till dom. Några förslag?

EDIT: Klockade upp processorn till 2,6 GHz nu. Krävdes 0,05 V extra och då låg load temp på 65-70. Men när jag här försöker öka FSB:n ytterligare rapporterar Everest fel, oberoende om jag höjer spänningen 0,05 ytterligare. Skumt.

Av Pada-chan

Ingen "extrakylning" i burken. Men de två chassiefläktarna är stora och smart placerade (NZXT Hush).

Idle ligger CPU 40° (kärnorna ca 48-50°) och load CPU 52° (kärnorna ca 60-65°).

Annan relevant info:
CPU FSB 267MHz
Minnes synkning 5-7-7-24
CPU-spänning 1,14 V
DIMM 2,24 V (Vad är detta? Är det RAM-spänningen? Är den inte i så fall ganska hög?)

När jag försöker klocka datorn så börjar den strula ganska tidigt. När jag satte upp Frekvensen på 285, multipliern till 9x och höjde spänningen med 0,05 så fick jag "errors" i Everest när jag körde prestandatest.

Av Pada-chan

Bra överklockning med Q6600 stock?

Har en Q6600 (G0-step), 2 GB Ballistix 8500 och ett X38-DQ6-moderkort.

Hur högt kan man klocka sin processor och sina minnen med stock kylning? Någon som har några bra värden att köra med (klock, multi, Vcore, FSB-core etc.)?

Läste även på ett forum en kille som föreslog att börja med:
FSB 380
Multi = 2.0
DDR vdimm=exactly to spec for your memory
FSB term = +0.3
MCH = + 0.2
vcore=1.4, under load will be 1.360.

Hur har han tänkt sig då? Är inte särskilt insatt i överklockning (har läst noob-guiden dock ) och undrar om man alltid ska sänka sin multi så lågt och FSB så högt?

Tack på förhand!

/Pada

Av Pada-chan

Vista startar om sig istället för att stänga av

Hejsan!

Min flickvän har köpt en XPC Shuttle SP35P2 Pro där hon installerat Vista. Hon har inget eget grafikkort och skulle låna mitt. Innan jag hade fått mitt nya så jag kunde låna ut mitt gamla testade vi hennes dator med det gamla grafikkortet - och då fungerade allt bra.

Men nu när jag fick mitt kort och hon fick låna det gamla kortet igen så gör datorn en omstart varje gång man försöker stänga av den. Man blir alltså tillslut tvungen att dra strömmen precis när Windows stängs ner annars startar hela datorn bara om sig.

Har någon en aning om vad det kan vara? Tacksam för all hjälp.

Specifikationer:
Shuttle SP35P2 Pro
2,4 GHz Quad Core Q6600
2 GB Ballistix PC8500
Radeon X1800XT 512MB
Hårddisk Spinpoint t166 320 GB
DVD-brännare

/Pada

Av Pada-chan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Om samma siffror med 8800GT är 70 resp 73,5fps (5%) så kan även det kvitta.

Det skulle jag inte säga är en liten skillnad ändå.

Av Pada-chan

PCI-express 2.0. Recension?

Hejsan!

Undrar om någon sett något test/recension på den nya PCI-e 2.0-teknologin? Eftersom jag ändå skulle köpa ett nytt "bra" moderkort så slog jag till på X38-DQ6 med PCI-e 2.0-stöd och inväntar nu mitt 8800 GT-kort. Men då GT-kortet ändå redan finns ute hos vissa, och framför allt hos recensenter, så tycker jag att "någon" borde testat på ett moderkort som inte stöder 2.0 och ett som stöder 2.0. Någon som har sett något sådant?

/Pada

Av Pada-chan

Testa igår även att stoppa in Vista-skivan och köra installationen så långt så man får formatera diskarna. Gjorde där en format av den andra partitionen (den som vägrar alltså) och stängde sedan installationen. Detta fungerade inte heller.

Löste det tillslut genom att ta bort båda partitionerna, dela upp dom igen och denna gången "formatera BÅDA" redan innan Windows-installationen och sen ominstallera Windows. Det löste det :). Men så omständigt, och fortfarande vet jag inte vad som var fel.

Han inte testa din lösning Jalle, hoppas någon annan kan göra detta. Tack iaf.

/Pada

Av Pada-chan

Låter lågt. Jag fick nyss 4469 p i PCmark Vantage.

Datorspec:
Q6600 2,4 GHz
2 GB PC8500 Ballistix
X38-DQ6
Radeon X1800XT 512MB
Samsung Spinpoint t166 500GB

Jag är också nyfiken på om det är "bra" poäng? Jag är rädd att datorn inte jobbar så snabbt den kan. =/

Av Pada-chan

Äntligen DivX-stöd!!! Som man har hoppats på det.

Av Pada-chan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maah91
Kopplas eSata-konsolerna in i sata-kontakterna? Och hur många kontakter förlorar jag om jag kopplar in båda?

Ja de gör de. Det finns totalt 4 eSATA uppdelat på 2 kort. Varje eSATA tar en SATA-kontakt på moderkortet, så 4 stycken går åt om du kopplar in alla. Däremot finns det totalt 8 stycken SATA på moderkortet så troligtvis har man så man klarar sig.

Av Pada-chan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klingon
GSATA kontrolleras av Gigabytes chip (som egentligen är ett JMirconchip) och vanliga SATA av Intels chip. Spelar ingen roll var du kopplar in grejorna egentligen om du inte börjar laborera med RAID, då gäller det att hålla reda på vad som är inkopplad vart.

Tack så mycket!

Av Pada-chan

Tack för all input! Ni som har Speedstep - har ni det på eller av? För om det är en fördröjning innan det sätter igång och det slöar ner datorn vid t.ex. lite slumpartat surfande och windows-meckande.

Strömmen ingår i hyran så det är inget huvudargument för min del :). Men hur mycket förkortas processorlängden? För jag skulle nog ändå säga att jag byter processor minst vart annat år.

Btw när det står "Stepping: B" och "Revision: G0" är den G0-steppad då?

Av Pada-chan

Q6600 - Full hastighet?

Hej hej!

Har precis köpt en Q6600-processor att sitta och tugga på min X38-DQ6. Märker dock i CPU-Z att processorn ligger på 1600MHz större delen av tiden. I ett annat forum sa någon att processorn själv kände av när den behövde arbeta och höjde sig då.

Men jag testade att kopiera en 4GB-fil och processorn låg mesta tiden på 1600 och hoppade i en sekund då och då upp i 2400.

Ska det vara så?
Pressade jag inte den tillräckligt?
Kan man inte låta processorn alltid köra i 2400 eller är det skadligt för den - och hur gör jag i så fall?

Jag har aldrig överklockat innan men med X38-DQ6-moderkortet och PC8500-minnen börjar det kännas dumt att inte göra det. Hur mycket vågar man gå utan att börja köpa nyare fläktar än den som följer med processorn?

/Pada