Inlägg

Inlägg som Pada-chan har skrivit i forumet
Av Pada-chan

Hur stor skillnad är det på det överklockade ni länkade och de ej överklockade? Är det värt de 200 kronorna?

/Pada

Av Pada-chan

Vad är det för skillnad på SATA- och GSATA-kontakterna? Jag stoppade i hårddisken ocg CD-läsaren i SATA0 och SATA1. Var det rätt eller skulle jag använt GSATA?

/Pada

Av Pada-chan

Kan ej formatera min andra partition

Hejsan!

Köpte precis ny dator med en 500GB hårddisk. När jag installerade windows delade jag upp den i 2 partitioner varav den första fick 200GB, formaterades och valdes sedan som Windows-partition. Den andra tilldelade jag resterande plats men formaterade aldrig den.

När Windows var färdiginstallerat valde jag att göra en (fullständig) formatering av min andra partition. Den tuggade på en dryg timme tills mätaren var full och sa sen "Det gick inte att slutföra formateringen".

Efter det har jag försökt snabbformatera den - samma svar. Gått in i diskhanteraren, formaterat där - samma svar. Plockat bort disken och allokerat om utrymmet återigen - samma svar vid formatering. Har testat starta om datorn där i mellan.

Vad kan vara fel? Är det något jag missar? Det är den enda hårddisken jag har i datorn, och den andra partitionen fungerar bra. Har även två USB-diskar anslutna.

Av Pada-chan

Kör minnena i 1066MHz?

Hejsan!

Slog äntligen till med en ny dator där jag bland annat beställde moderkortet X38-DQ6 från Gigabyte samt 2GB PC8500-minnen från Ballistix (precis innan prishöjningen ).

När jag nu kör CPU-Z står det på frequenzy 533Mhz och FSB:DRAM 1:2. Jag har aldrig använt CPU-Z innan - men innebär detta att minnena verkligen kör i 1066MHz? Både moderkortet och minnena ska klara det.

Har någon lite tips på hur mycket man kan överklocka minnena utan specialkylning? De står på 5-7-7-24 just nu. Detsamma gäller processorn (Q6600), hur mycket vågar man överklocka utan specialkylning (dvs bara originalfläkten). Chassiet har ganska bra genomströmning med luft, tror jag iaf (NZXT HUSH).

Tack på förhand!
/Pada

Av Pada-chan

Jo, men vad jag förstår så verkar PC6400 CL4 vara "snabbare" än oklockade PC8500?

Av Pada-chan

Har inga direkta planer på att överklocka (men man vet juh aldrig ). Men så PC6400 är alltså snabbare med CL4 än vad PC8500 är oöverklockad?

Av Pada-chan

PC8500 eller PC6400? Samma pris.

Jag ska köpa en ny dator idag/imorrn och har lite frågor angående minnena. Vad ska jag välja mellan 2GB PC8500 för 795:- eller 2GB PC6400 CL4 för 749:-?

Om jag har ett moderkort som bara stöder upp till PC6400 kommer PC8500 alls ge mig någon förbättring? Om inte är det kanske ändå ett bättre köp då de är mer framtidssäkra? Eller är de helt enkelt långsammare än PC6400? Eller finns det moderkort som stöder PC8500 och vad kostar de/är de värda att köpa?

/Patrick

Av Pada-chan

Innebär dual core 2 st processorer?

Hejsan, undrar om någon skulle kunna svara på en liten sak jag undrat över:
Innebär dual core egentligen att man har "2 st" processorer i en eller är det "en" delad processor? M.a.o. om man har en dual core 4400MHz har man 2 st 4400, eller har man kanske 2 st 2200? Eller är det mer "en" delad 4400 som kan fördela arbetskraften lite hur den vill?

Eller är jag helt fel på det :P?