Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Har du gjort en Nat i pfsense eller bara öppnat portar?
(Måste göra en Nat )

Av BABOON_ASS

Tack för tipsen,jag bor 3 mil ifrån Lkp så åker nog över dit, tack igen

Av BABOON_ASS

Billig mobil utan bloatware ?

Tänkte byta ut min gamla s4 mini eftersom den börjar bli seg o knapparna börjar kärva osv, men prestandamässigt så räckte den egentligen till när den var ny så jag söker inte nåt prestandamonster nu heller,men gärna lite rappare och skärmen kan vara något större men jag söker inte en surfplatta som inte får plats i fickan heller.

Jag gissar på att prestandamässigt så räcker en telefon i prisklassen runt 2000:- till gott och väl, jag spelar inte på mobilen bara surf,Kodi,Teamviewer och lite Putty typ så inget som är speciellt tungt.

Nåt jag har stört mig på med android är alla appar som är inbyggda som inte går att ta bort och uppdaterar sig hela tiden o startar utan att man märker det osv, finns det telefoner med ett "rent" OS ? Dvs med bara vanliga appar och inte alla googles skitappar ?

Tacksam för svar

Av BABOON_ASS

Tycker inte heller vi bör gå med,dels för att det finns inget att hämta i sverige, sen för att det nog retar upp ryssen mfl mer än det skyddar.

Av BABOON_ASS
Skrivet av MinscS2:

Är huvudet dumt får kroppen (och plåboken) lida.

Har absolut noll sympati för personer som inte kan hantera sitt spritintag och som sedan blir bråkiga.

Ja,bråkstakar kan skylla sig själva,sen vet jag inte till vilket pris,tycker helt klart att även dessa ska få en chans att ringa nån och ev vänta inomhus till någon kan hämta dom, även om det får bli i cellen.

Men igen, du kan bli inlåst för att ha druckit på allmän plats utan att vara berusad, eller för att ha kissat på allmän plats (buske,träd osv) och lukta lite öl åxå,så inte helt rätt att säga att alla som blir inlåsta får skylla sig själva heller.

Av BABOON_ASS
Skrivet av Chibariku:

I stort sett samma sak har hänt mig med. Men istället för att gnälla om det så betalade jag taxi hem och fick ringa hyresvärden om att få dörren upplåst. Och eftersom det var helg skötte securitas det så det kostade ytterligare 300 kr. Kan man inte bete sig på fyllan får man skylla sig själv.

Det kan faktiskt vara så att man inte har plånboken kvar åxå,då kan man inte åka taxi, man kan ju ha haft telefon o bankkort i jackan som blev kvar.

Av BABOON_ASS

Vet en person som blev inlåst för att ha druckit en folköl på allmän plats så man behöver inte ha varit "ett as" heller.
Sen är det ju inte polisens sak att skjutsa hem dig, men dom borde låtit dig få ringa efter skjuts och ev stannat kvar inne o väntat om det var kallt.

Av BABOON_ASS

Jag slår på adblock för det är störande mycket reklam på sidan, ibland märks det inte lika mycket men idag var det 6(!) knallröda rutor på startsidan om hur jävla många sandisks man ska köpa,störande.

Av BABOON_ASS

Tack för alla svar,jag har en gammal S4 mini, den kör android 4.4 så därav de få inställningsmöjligheterna.

Får kolla när jag byter telefon nästa gång så den kör 6 eller nyare.

Av BABOON_ASS

@Spretcher: Nä det kvittar egentligen om Löven kan se mig borsta tänderna eller höra en brakfis när jag är på toaletten, men med alla hacker attacker nu för tiden så är det ju bara en tidsfråga innan allt blir allmän egendom, det är ju som med W10, vem bryr sig om vad MS ser,dom får ju inte göra vad som helst med informationen iallafall, men deras servrar som lagrar den kan ju hackas, och trafiken kan sniffas när det är på väg dit.

Av BABOON_ASS

För att förtydliga, jag förstår att OS egentligen behöver tillgång till allt, men det kommer med en del appar som inte går att ta bort och dessa har full access i vissa fall.

Av BABOON_ASS

@Spretcher: Ja det är ju det som är frågan, finns det nåt OS idag som INTE har full tillgång till mic o kamera tex ?
Eller som inte har full tillgång till USB, jag menar sätter du in telefonen i datorn så har den ju rätt att deleta allt på dina servrar o datorer enligt avtalet, inte så kul. Nu påstår jag inte att det är nåt dom kommer göra, men dom skulle kunna göra det om dom ville o jag kan inte göra ett skit åt det.

Av BABOON_ASS

Går det stänga av alla spionerier i androidtelefoner ?

Jag vet att de flesta operativsystem vill ha så stor insikt som bara är möjligt,telefon,dator eller surfplattor, men jag tycker det är lite överstyr.

Jag skulle in och kolla infon om Bandit rock härom dan upptäckte då att appen har bla följande rättigheter ;

Full tillgång till Foton/media/filer
Full tillgång till mikrofon
Full tillgång till internet
Full tillgång till konton
Full tillgång till extern usb lagring,ändra lägga till och ta bort filer över USB
Full tillgång till mail, kan läsa och skicka mail utan att notifiera ägaren,samt läsa kalenderhändelser och konfidentiell information

Är inte detta rätt så overkill för att streama radio ?

Många andra appar har dessutom "Spela in video och ta foton", men om jag skulle köra in telefonen på damernas o ta ett kort så skulle jag antagligen få ett straff,men mig kan dom fota när som helst och spela in ljud hursomhelst ?

Dessa är dessutom inbyggda i android och går inte ta bort, tex bandit går ju att ta bort om man inte går med på avtalet,men samsung/androids inbyggda ja då får man sälja telefonen ?

Finns det nåt OS utan alla dessa spionerier påslaget ?

Av BABOON_ASS

@Arorster: Jag vet inte om du skojar eller inte,men om du inte skojar så ska du definitivt INTE bygga datorn själv som några föreslår.

Om det inte sitter ett handtag i "fönstret" på chassit så sitter dem med 2 skruvar, oftast tumskruvar som man får loss på några sekunder, så det är inte mycket tid du sparar på ett "fönster".

Skillnaden mellan fönster o icke fönster är att du kan se in i datorn med ett fönster o inte se in om du inte har fönster.

Av BABOON_ASS

@Emaku: Det stämmer att jag inte vet hur det funkar,det var därför jag frågade er om hur det funkar för er, enligt dom själva ska det ju gå att raida ihop fulla diskar, men jag har diskar i både LVM och mdadm raid som är fulla med bra o ha grejer,och ingen plats att kopiera datan till innan jag testar,så därför är jag lite försiktig.

Jag har länge tänkt att starta upp en ny backupserver med nya diskar eftersom den gamla kör med tusen år gamla 1tb diskar,så därför valde jag att ta tjuren vid hornen o göra det nu istället för att använda diskarna till nåt roligt,men nästa gång jag uppgraderar servern ska jag nog testa

Av BABOON_ASS

@Crockett: Jag har för mig att jag kollade upp det där,och tex Kingston har det inbyggt så det krävs inte Trim,faktum är att det skulle bli sämre med Trim än utan, men det här är länge sedan jag kollade på så sök på det om det är viktigt,jag minns inte 100%.

Av BABOON_ASS
Skrivet av DaBone:

Tackar.. Ser på länken att det är eng/US-sidan som är länkad. Finns den svenska versionen av Win7 Home där?
Farsan är ingen hejare på engelska..

Det ska vara en Retail-licens han har..

Då det är så mycket bröte och farsan inte riktigt kan förklara allt, så känner jag att det är bättre att göra det på plats. Speciellt om jag eventuellt ska ominstallera skiten..
Har börjat fundera på om jag inte ska köpa en Mac åt honom...

Eller testa om linux kan funka,kör han inga windowsspecifika program kanske det är enklare,och billigare.
Köp en liten ssd o installera det på den går ju att flytta till annat sedan om det inte funkar och du kan ha den andra installationen kvar.

Jag la in Linux Mint på tantens laptop för nåt år sedan och det har funkat kanon sedan dess.

Av BABOON_ASS

Tvivlar inte på att det fungerar för de flesta,annars borde det ju inte finnas kvar.

Det tråkiga är ju när man hör att dom fortfarande håller på o bestämmer vad du ska ha installerat och inte o det gillar jag inte,kombinerat med all övervakning så väger det över till att inte köra det,hade det fungerat felfritt och man har kontroll över systemet själv med updates osv men att dom spionerar på dig så kunde man ju iaf övervägt det,jag menar övervakad är man ju ändå så lite mer spelar ju ingen roll.

Av BABOON_ASS

Var lite nyfiken att testa w10 nu när den vart ute ett tag,som tur var så läste jag här först.
(Blir inge w10 här)

Av BABOON_ASS

Tack för alla svar,den här gången valde jag dock att göra en zfs-mirror, men nästa serverbygge blir nog med snapraid,jag har inte plats nog att flytta runt data nu och jag vågar inte chansa att starta upp snapraid med fyllda diskar,även om det ska fungera.