Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Kolla om din Windows burk eller någon annan ip fått ett ip via dhcp som redan är taget statiskt,dvs om du har statiska IP-nummer i dhcp rangen.
En annan grej som kan spöka är om 2 enheter har råkat få samma netbios namn.
Hade en linux dist som alltid fick "linuxlite" ,oavsett vad jag döote den till,blev lite skumma fel när jag satte upp burk nr 2 med samma. Gick att döpa om manuellt sen men innan jag såg det ...

Av BABOON_ASS

Hoppas du inte dammsög på komponenterna,utan att du menar att du plockat ur cpu kylaren o sedan dammsugit osv.

Av BABOON_ASS

Om du har wine installerat på linux så kan det bli jobbigt med rena Windows virus.

Av BABOON_ASS

Hur är svårighetsgraden, kan man tjäna nåt på en burk med några amd 7850 kort i,eller drar det mer ström än man tjänar in ?

Av BABOON_ASS

Vad har du för upload?

Edit: ja kör du på en pi så får du nog inte ut så mkt.
Är det den 4-kärniga så är ju 25% max,2kärnig så blr ju 50% 100%.

Av BABOON_ASS

pfsense,1 intel nic,1 realtek, vilket på wan/lan

Som topic,har bara plats för ett intel nic, ska jag ha det på wan eller lan?

Av BABOON_ASS

Jag har kört intermittent fasta kombinerat med GI eller vad man ska kalla det sedan 1:a maj och har gått ner ca 7kg. Jag äter ganska sen frukost på jobbet så det är egentligen inte svårare än att låta bli att äta efter 18-19 nånstans i mitt fall,men sista veckan har jag hoppat över frukost o gått direkt på lunch 12.30 ca o det har funkat bra,är inte lika hungrig om jag inte äter socker.
Sedan nån lagad mat nångång efter jobbet dvs 17-19 sen repetera.
Självklart blir det ju ett kaloriunderskott mot normalt pga 2 missade mål där jag hade ätit både frukost och kvällsmat,gärna rostmackor
Sen att man inte längre dricker 10-15 öl per helg längre gör ju sitt till åxå

Sen verkar det vara en myt att man tappar muskler av kaloriunderskott,finns lite att läsa om man söker på 30 dagar fasta tex, så länge du har fett att bränna är det just fasta,först när du är smal blir det svält,och inte förrän dess börjar kroppen bränna muskler.
Jag är 188 och vägde 113 ca den första maj när jag vaknade och fick för mig att väga mig vilket jag inte gjort på läänge, nu väger jag 106, och det finns fortfarande massa energi kvar att bränna runt min midja så varför få för sig att bränna musklerna först, som man normalt sett behöver för att jaga ny föda ?

Dessutom forskar man nu på fasta och cancer/tumörer, en del har blivit av med sin cancer vid fasta och teorin är att kroppen käkar upp allt den inte behöver först,så tex en tumör den inte känner igen bränner den före muskler,och många som kört 30 dagar fasta säger att dom blivit av med fula ärr osv.

Av BABOON_ASS

Ost,pålägg (protein), nötter ibland.

Av BABOON_ASS

Du måste köra nomodeset även i ubuntu.

Av BABOON_ASS

750+frakt för cpu

Av BABOON_ASS

Varför har du 2 grafikkort o inte bara ett ? Det brukar funka perfekt i linux med 2 skärmar från 1 grafikkort.

Av BABOON_ASS

Väcker en gammal tråd; fibern snart aktiverad här och jag är inne på att ta Bahnhof 100/100, och jag undrar om deras vpn fortfarande är bra eller ska man ta någon annan ?

Undrar även om det finns några begränsingar i den, om de låser portar osv eller om man får full bredd.

Är lite inne på att ta Ovpn.com annars,49:-/månad.

Av BABOON_ASS

Är det ext kan du även testa med en Live usb av Linux.

Av BABOON_ASS

Om det bara gäller kodi,så är den oberoende av dina inställningar i windows, kolla bara att den visar stöd för formaten du söker under sound, sen egenskaper och supported formats.

Sedan väljer du passthrough i kodi och wasapi : nvidia alternativt om den visar din förstärkare som val så väljer du den.
(wasapi:Yamaha)

En sak till, tror det är en Pioner vsx-923 jag har, och den "tappar bort" sig ibland,dvs experimenterar man runt lite till man kommer till en inställning som inte fungerar,så får jag inte ljud heller med inställningar som fungerat innan och då måste jag dra strömkabeln för att få tillbaka ljudet. Jag vet inte om det kan hända på andra märken åxå bara ville hinta om det om du råkar på att det slutar fungera helt. Det hjälper alltså inte att bara stänga av stereon på knappen, måste dra ur kabeln.

Av BABOON_ASS

@Bascule666: Till spel går det ju bra, problemen kommer om en film har DTS-HD,eller kanske till o med DTS-HD Master, för det kan inte optisk kabel bära om jag minns rätt.

Av BABOON_ASS

Om man skickar bilden via hdmi är det lika bra att ta ljudet där åxå, hdmi kan bära bättre kvalitet än den optiska kabeln dessutom. Så, det man får välja är ju nvidia i det här fallet som ljudkälla.

Kolla bara så ditt grafikkort kan ge 5.1 dts, det antar jag att 10xx serien kan men inte alla äldre grafikkort klarar det, inte ett 8200 skulle jag gissa.

Det finns vissa buggar med realtek installerat ihop med grafikkort, vet att på vissa Amd system så ska man avinstallera realtek helt och sedan disabla det.

Edit, missade 4K dilemmat,jag vet inte om det går att lösa, på min anläggning kan jag bara få DTS om jag skickar det till stereon först,men jag har en billigare TV,jag kan inte få 5.1 till stereon ens med Tv:n program som ska vara 5.1.
Från dator till stereo går det.

Det man skulle kunna testa är väl en hdmi splitter,en till Tv:n o en till stereon.

Av BABOON_ASS
Skrivet av Dr.Mabuse:

Tycker det är ett större problem att man sprider antaganden som fakta. Mig veterligen så skickas det ingen personlig information (utom vid ev. krasch) och inga tangentnedtryckningar från Windows 10.

Det som skickas är information om hårdvara - så MS kan skriva stabilare drivrutiner och anpassa OS:et. Information om applikationer och deras resursnyttjande - för att åtgärda buggar och förebygga angrepp från skadlig kod. mm. Information som knappast kan kompromettera min integritet ifall den blir "hackad"... vilket vore högst osannolikt att någon någonsin kommer orka bry sig om att göra. Riktade attacker är betydligt enklare och mer framgångsrika än att snappa upp en telemetri-sträng från en random computer på internet.

Av BABOON_ASS

@Travhäst: Det vet man inte,det finns ju i W7 med till viss del, hur mycket och när det infördes vet jag inte,det är ju först i sista updaten dom går ut o faktiskt säger vad dom samlar in.

En jobbarkompis till mig hävdade redan på XP tiden att det försökte ringa hem,men vad som skickas vet man ju inte,det blandas ju med uppdateringar osv.

Jag skulle gissa på att det inte har varit så mycket i tidigare OS,för om det var fullt utvecklat redan i W7/8 så skulle dom inte vara så offensiva med att vilja "skänka" W10 till hela världen.

Min personliga teori som antagligen är 100% fel så loggas allt i samband med myndigheter,sen är det inte alla som gillar det tex Kina och Frankrike har ju sagt ifrån.

Av BABOON_ASS

W10 är ju tydligen riktigt bra,modernare och snabbare, men problemet är ju all datainsamling.
Oavsett om du har nåt att dölja eller ej så är det inte rätt att samla in allt du gör på din dator inklusive knapptryckningar. Jag menar oavsett om nu ms inte gör nåt med datan (varför skulle dom då samla in den) så kan den ju hackas,antingen hos ms eller på vägen dit.

Skulle dom släppa en "Pro" betalversion där INGET skickas till ms om man så önskar,utan att det aktiveras igen vid nästa uppdatering osv då kanske jag skulle vara intresserad.

Av BABOON_ASS

@raven6666: Precis,man kan inte ändra hur som helst,har du inte gjort ändringarna i registret först kommer burken antagligen inte starta.
(Men man kan ju såklart ändra tillbaka och boota in och göra ändringarna,det är ju inget som "går sönder" av att missa det.)