Inlägg

Inlägg som steamuser har skrivit i forumet
Av steamuser

någon som vet om det är glaspanel? eller om det är skräpfilter på?

Av steamuser

Köpte denna och är nöjd. Inget fancy men gör sitt jobb. Jag registrerade produkten på deras sida och fick ett extra års garanti (3 år).

https://www.apotea.se/oral-b-pro-3-3000-svart-eltandborste-me...

Av steamuser

De kan ju inkludera usb-c sladd och laddare till iphone 15 och 16 för att sen ta bort de ur boxen för iphone 17. Om man tänker att folk köper en ny iphone vartannat år då borde de flesta ha rätt kabel och laddare.

Av steamuser

Vet inte om man kan önska något men undrar ifall ni kan kika på om det finns OLED gaming skärmar med glaspanel (utan matt yta på skärmen)?

Tack för intressanta videos från mässan!

Av steamuser

Bluetooth lurar, får inte micken att funka

Gott nytt år på er alla,

Har ett par Audio Technica ATH-SR30BTBK som jag kopplat till min stationära PC med en bluetooth adapter grejen är den att om jag ska lyssna i hörlurarna så fungerar det inte att ha mikrofonen igång. Och samma sak om jag ska prata i mikrofonen så kan jag inte höra i lurarna.

Under kontrollpanelen>Sound>Recording så ligger lurarna som headset och är disabled. Under fliken Playback ligger den som Headphones och är enabled och default device.

Är det någon som vet vad det kan vara, om det en är möjligt att fixa? Varför funkar inte både ljud till och från samtidigt? Google är inte riktigt min vän vad gäller detta problem så jag vänder mig till proffsen här.

Av steamuser

Efter att ha kört slut på två stycken IE 3.0 finns det bara en väg att gå, PRO Intellimouse! Om Microsoft i framtiden släpper en vettig trådlös varianten på den musen blir det ett givet köp men för mig har känslan i handen varit den viktigaste faktorn.

Av steamuser

Tack för tipsen allihop. Jag får ta en funderare. Just nu lutar det mot Sony på grund av batteritiden men jag har ett par Sony nu och deras byggkvalite är under all kritik måste jag säga.

Av steamuser

Trådlösa lurar till datorn med lång batteritid, tips?

Tjenare Sweclockers!

Har ni tips på trådlösa lurar jag kan ha till datorn med lång batteritid, Bluetoothlurar som jag kan koppla med en adapter. Spelar casual allt möjligt, tittar på film och serier och lyssnar på musik.

Krav:
Over ear.
Lååång batteritid.
Inte superdyra. Runt 1000 kr kanske.

Tack på förhand.

Av steamuser

Tack alla för svaren och tack för länken ggustavsson. Sitter på 1803 just nu och får se om jag vågar gå vidare med installationen. Ni som har 1809 har ni upplevt några problem? Instabilt system, krascher eller fps drop? Något jag bör tänka på efter att jag installerat?

Av steamuser

Hur får jag tillgång till raytracing?

Hej alla glada

Skaffade mig ett 2070 för några månader sedan men har inte får smaka på raytracing ännu. Kollar jag på nätet står det att update 1809 ska innehålla det jag behöver för att få det att funka. Men genom Windows update dyker den inte upp. Någon som vet när den kommer släppas eller gör jag något fel? Jag vill helst inte gå bakvägen och installera den då jag inte vill riskera ett instabilt system. Hört att de dragit tillbaka uppdateringen eftersom den raderade filer. Vad ska jag göra, vänta ut eller har jag missat nåt?

Ha det bra!

Av steamuser
Skrivet av robbankentor:

Hela Steelseries Arctis serien har samma kuddar och finns att köpa i tre olika matrial leather, velour och airweave. Även delen på huvet som är ett elastiskt band går att byta ut. själva bågen är i metal.

Hmm, låter intressant, ska titta närmare på Steelseries Arctis 3. Tack för tipset Robban.

Av steamuser
Skrivet av Söderbäck:

va har du för lurar nu? Inte helt omöjligt att det finns nya kuddar till befintliga lurar.
Har själv bytt både kuddar och batteri på ett par logitech g930. För dessa fanns det inga tillbehör att köpa i elektronikbutikerna men aliexpress har försett mig med reservdelar på den fronten. Kostade under hundringen då iaf. Finns såklart fler ställen att skaffa detta från ;).

Skrivet av pv2b:

Steelseries Arctis 7 som jag har ett par av går det att köpa nya kuddar till. Jag köpte dem för 990 kr, men det var ett kampanjpris, så de är nog dyrare nu skulle jag gissa på.

Men om dina kuddar smulas sönder hela tiden... det verkar ju udda? Jag har aldrig haft det problemet än på riktigt enkla lurar som bara har små små filtkuddar på, inte på något större gamingheadset.

Skrivet av trattgunnar:

Hyperx Cloud 2 har ett extra par i lådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har ett par qpad qh90 just nu och det är inte bara kuddarna utan bandet som sitter på huvudet som också smulas sönder. Det är också därför jag är ute efter nytt headset. Steelseries Arctis 7 är lite för dyra för mig men tack för tipset. Hyper X Cloud 2 påminner starkt om de jag har nu, kanske blir en sån. Tack för tipsen.

Av steamuser

Behöver lurar som har flera öronkuddar

Tjena sweclockers!

Mina nuvarande hörlurar är mycket slitna och konstlädret smulas sönder.
Jag behöver ett par nya gaminglurar som gärna har flera kuddar i förpackningen man kan byta ut när de gamla blir slitna.
Har ni några tips på såna lurar och hur många set av kåpor som ingår?
Lurarna ska sitta runt örat och kosta kanske runt 1000 som max, helst några hundringar mindre.

Tack på förhand.

Av steamuser
Skrivet av ExcZist:

@steamuser: Jag kör med dessa https://www.komplett.se/product/424628/gaming/hogtalare/creat...
Funkar riktigt bra men jag tror den större modellen är nog något bättre även fast det är typ samma högtalare
Men jag spelar mest med högtalarna så det gör inte mig något om dessa var lite billigare

Tack för svaret, blir kanske ett par såna för mig också. Har lite snålt med plats på bordet så de större är nog inget för mig nu när jag tänker efter...

Är det någon annan som har fler tips. Kanske ett par som inte är lika höga.

Av steamuser
Skrivet av ExcZist:

Har den mindre varianten av dessa högtalare med en "gul bas/mellanregrister" och jag tycker att de är helt ok för pengarna även om det kanske finns bättre.
Kan du inte sätta högtalarna i högtalarkontakten fram så kan headsetet sitta kvar bak?
Själv kör jag med USB headset " wireless" så jag har högtalarna i kopplade bak.
Mina gamla Qpad 90 "Något?" körde jag med innan och jag brukade alltid sätta de bak medans högtalarna var kopplade fram så drog jag bara ur lurarna så att jag slapp pilla med med det i windows

Okej ja det är en lösning men vill helst slippa byta lurarna också. Vad heter de högtalare du menar om man får fråga?
Tack för ditt snabba svar.

Skrivet av Simon^L:

Det lättaste är att ha både högtalare och headset inkopplade samtidigt i olika uttag, sen är det väldigt lätt in windows 10 att byta aktiv uppspelningsenhet om du vill ha hörlurar eller högtalare.

Aha va bra att det finns en lösning på detta. Tack för svaret!

Av steamuser

Behöver tips på PC högtalare

Tjena Sweclockers!

Är själv ingen ljudfantast och behöver er hjälp.

Sitter just nu på min PC med ett par Qpad lurar. Jag har nästan alltid suttit med hörlurar framför datorn men nu efter lite infektioner i öronen så tänkte jag minska med det och vill nu skaffa ett par högtalare. Inga fancy utan bara 2 st jag kan ha på skrivbordet, gärna ingen subwoofer, djungeln bakom datorn gör mig deprimerad. Grejen är den att jag vill ha kvar mitt headset och vill kunna switch mellan högtalare och de på ett smidigt sätt. Just nu är headsetet kopplat i hörlursjacket och mikrofonen bak i moderkortet på datorn. Hur kommer det se ut om jag köper ett par högtalare? Kommer jag behöva dyka bakom datorn och koppla ut och in hela tiden eller hur ska jag göra.

Jag har kikat lite på dessa:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=349840

Budget max: 800kr

Skulle verkligen uppskatta er hjälp! Gott nytt år på er!!

Av steamuser

För oss som sitter och spelar Counter Strike tex skulle det vara kul om man kunde "hosta" sin egna server för att träna och köra matchar mot andra. En tillhörande TeamSpeak server för att man alltid ska veta att det finns någonstans att komma in och prata med sina klanmedlemmar.

Av steamuser
Skrivet av mrwu:

@steamuser:
Lagom bra. Lättare att klicka jämnfört med logitech gpro sidoknappar
Som ie3 så ligger de en aning ovarför där man vanligtvis vilar tummen så jag tvekar på att man kommer åt dessa av misstag

/edit oops, trodde att du menade tummknappar
vänster och höger mus är mindre kännsliga jämnfört med gpro. Jag har faktiskt moddat dessa så att de ska bli mer kännsliga på min mus, jämnfört med gpro som jag tycker är helt ok omoddat

Tackar tackar för svaret.

Skickades från m.sweclockers.com

Av steamuser
Skrivet av mrwu:

Recommenderar https://www.maxgaming.se/gaming-mus/mastermouse-mm530 för de som gillar skalet på intelliexplorer. I princip detsamma, uppskattar ca en 5% minskning i storlek. Har en toppen sensor.

Jag har faktiskt undrat om just den här musen ett tag nu. Den ser verkligen ut som 3.0. En sak som jag måste fråga dig är hur vänster och höger musknapp känns? Jag tycker de nya Logitech mössen är alldeles för känsliga och jag råkar klicka när jag vilar fingrarna på den. Är det lite mer motstånd i knapparna på denna mus? Hur känns sidoknapparna?
Tacksam för svar.

Av steamuser

Ny till ljudfronten, har lite frågor

Tja sweclockers!

Funderar på att skaffa mig ett par Sennheiser Game Zero och undrar ifall jag också bör skaffa ett externt ljudkort eller en DAC till de?
Har hört att de sänkt ohm till 50 från 150 på Sennheiser lurarna. Just nu kör jag Qpad qh-90 på det inbyggda ljudkortet som finns i moderkortet ASUS rog gaming strix z370-h. Bör jag skaffa en DAC eller blir jag nöjd med det inbyggda som finns?

Spelar CS:GO för det mesta så om jag har något att vinna på en uppgradering av ljudet så kan jag tänka mig att lägga pengarna där.

Ni som gått från det inbyggda ljudkortet till ett externt eller en DAC är det en stor märkbar skillnad när ni spelar eller är det bara "meh"?
Är skillnaden som när man gick från 60hz till 144hz eller från hdd till ssd, lite så jag tänker, eftersom jag inte är en audiophile och förstår ej vad "bra" ljud är

Kollat lite på sound blasterX G5 och den verkar lovande. Vad har ni för tips?

Tack på förhand.