Inlägg

Inlägg som rdj har skrivit i forumet
Av rdj

I cfdisk partionerar du dom som Linux, sedan får du använda mkfs.ext2 /dev/hdxX för att fixa EXT2-filsystem på dom. Monterar gör du med mount -t <filsystem> /dev/hdxX /monterinspunkt, t ex mount -t ext2 /dev/hdb1 /krejjer

Av rdj

Ja, det finns sedan också. cfdisk heter det.

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Ordna en likadan omröstning i Windows-forumet, så blir det nog en helt annan fördelning.

Han vill ju veta hur många här som använder *nix som sitt primära operativsystem, varför ska han då ställe frågan i Windowsforumet?

Av rdj

Enligt vad du skrev i ditt första inlägg: "Har provat flera linuxdistar nu och detta kommer upp hela tiden, localhost login, provar att skriva in mitt lösen som jag skrev" så tolkar jag det som om du skrev ditt lösenord utan att först ha skrivit in ditt användarnamn.
Jag har aldrig haft problem med det själv, eller hört någon som haft. Så jag är rätt säker på att der verkligen ÄR fel password.

Av rdj

Tänk hur det skulle se ut om varenda Linuxanvändare ställde sin fråga på ett forum såfort dom blir promtad med en fråga. "Localhost login" är rätt självklart, även för windowsanvändare. Även i Windows skriver man först sitt användarnamn och sedan sitt password. Även om man inte förstår det så lär man märka det efter 30 sekunders testande.

Av rdj

Debian Sid på min workstation.

Av rdj

Nya hörlurar [~1000kr]

Nu känns det som om det är dags att skrota mina KOSS R65B som jag haft ett bra tag. Nu är jag ute efter bra lurar för cirka 1000kr.
Vilka rekommenderas? Kan Detta vara något att ha?
Lurarna ska används till att lyssna på musik i, lite quake och The Specialists blir det också, men mest musik.
edit: http://www.internetbutiken.nu/_/product/default.asp?lProductI... <- dom kanske? Lite dyrare men dom verkar softa.
Musiken jag lyssnar på är mestadels Metal, om det spelar någon roll.
Då är det bara att börja tipsa.
Tack!

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qaztaz
En annan trevlig sak är att jag endast kör open source program (utom Autocad). Allt finns så fint gratis i portageträdet, nyaste verisionen. [/B]

Det är så underbart. APT i mitt fall då, men portage är också fina saker.

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yoghurt
Jag vet inte...

Ge fan i att svara då...

Det ska vara:

chmod 777 /foo/bar/
Ska chmod:en gälla för alla fliler och dir som ligger under "bar" så använder du -r.
chmod -R 777 /foo/bar/

edit: skrev -r istället för -R. Fixat nu.

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guiseppe
Är inte UT också portat ?

Jo, det är det.

Av rdj

Ja. Dom är portade till Linux. Allt som behövs är ofta en Linux-installer som finns på speltillverkarens hemsida.

Av rdj

Du startar installationen med Wine(x), t ex winex3 /cdrom/install.exe så startas installationen som vanligt (om det spelet fungerar i Wine(x)). När installationen är klar är det bara att starta spelet med winex3 /har/ligger/game.exe och förhoppningsvis fungerar det lika bra som i Windows, men antagligen kommer det inte göra det.

Av rdj

Själv tänkte jag köra lite dualboot i början, det blev dock aldrig något med det. Kände aldrig något behov av att starta om så Windowspartitionen låg där, orörd. Efter ett bra tag så tyckte jag bara att den tog upp onödig plats och så tog jag bort den. Har klarat mig utmärkt utan Windows.

Det har väl funnits en och annan sida som "inte fungerat", men inget som varit viktigt för mig.

Just nu har jag en laptop som kör Windows. Enda anledningen till det är att jag lånar den av skolan medans jag pluggar. Efter jag slutat så får jag köpa ut den och då Debian installeras på den också.

Av rdj

Wine:ar man Diablo så måste man använda NoCD-crack och ett litet script som man startar igång allt med, annars fungerar det inte.

Scriptet:

#!/bin/sh cd "insert-diablo2-dir-here" mv "Game.exe" "Game_orig.exe" mv "Game_crk.exe" "Game.exe" echo "Game crack in place" winex3 "Diablo II.exe" sleep 1 mv "Game.exe" "Game_crk.exe" mv "Game_orig.exe" "Game.exe" echo "Game.exe restored"

Av rdj

Vad är det du vill göra då?

Av rdj

Jag gillar Debian, gentoo var väl okey också.

Av rdj

Med X så lär det bli segt. Utan X kan det nog fungera, testa Debian och läs FAQ.

Av rdj

Jag har hört att 3.3.* i Debian har någon bugg, det kan ju vara den som du råkat ut för. Själv kör jag också Debian unstable och varje gång jag kompilerar ny kernel använder jag 2.95.

För att använda en annan version ändrar du bara i "Makefile" innan du kompilerar kerneln. Finns två rader som innehåller "GCC-3.3", byt ut dom mot "GCC-2.95". Kollar du i Makefilen så fattar du själv vart du ska ändra.

Av rdj

Ska du ha den som server så är det ju rätt onödigt att installera X. Bara för att du har ett GUI kommer du antagligen inte få det lättare med at få igång servern.

Av rdj

mplayer såklart.