Inlägg

Inlägg som rdj har skrivit i forumet
Av rdj
Av rdj

Red Hat eller Mandrake är väl de två som är bäst anpassat för nybörjare. Deras hemsida får du reda på genom en simpel sökning på www.google.com, lär du dig inte att använda google kommer du att få ställe tusentals frågor om Linux innan du har satt dig in i allt. Google har svar på väldigt mycket!

Av rdj

Openoffice och Abiword(tror det heter så) är två program som fungerar som MS Office.
Slackware är väl inte det direkt enklaste att börja med som total nybörjare, men har du tålamod så kommer du lära dig mer än om du börjar med någon distibution anpassad för nybörjare.

http://www.geocities.com/Athens/Troy/6160/sle/ <- där har du nog lite nyttig läsning som kan hjälpa dig.

Av rdj
Citat:

[i]
edit: rdj, han behöver väl inte byta webbläsare, klickar man inte ja på allting och kollar lite vad man gör, så får man inte in sånt där. [/B]

Om jag inte minns fel så behöver man inte alls klicka "yes" sålänge man kör på Internet Explorers default-inställningar. Det var bara ett tips för att minimera hans problem och göra så han kan surfa säkrare.

Av rdj

Så går det när man surfar på skumma sidor med Internet Explorer :P. Kör ad-aware och rensa borta dina spywarez så ska du se att det försvinner. Byta till en annan webläsare kan också vara bra, för att slippa liknande saker i framtiden.

Av rdj
Av rdj

C:\Documents and Settings\gbg03016\Skrivbord>nslookup www.spray.se
Server: dns2.tninet.se
Address: 194.213.72.11

Non-authoritative answer:
Name: www.spray.se
Address: 212.78.193.140

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av huMMpa
Jope det förstår jag. Tänkte dock mer på det första. "elite" lr vad det stod. Förstår dock inte vad de ville ha ut med det viruset.

Om du läser mr SpruceTwig inlägg så får du svar på det.

Av rdj

Ja, bort med dom. Dina försök att nå google.com kommer leda till 207.44.194.56 istället. Det är väl anledningen till att du inte kan komma åt google..

Av rdj

Alla de stora distarna är väl bra, annars skulle dom inte få några användare. Då kan man ju dra slutsatsen att Gentoo tillhör gruppen av bra distributioner. Alla distar har ju både fördelar och nackdelar, det gäller bara att hitta någon dist man trivs med.

Av rdj
Av rdj

http://messenger.msn.com/Download/ <- "To sign in to Messenger you will need a .NET Passport. Click here for more information." <- Där trycker du för att ordna det. Jag gjorde det i förrgår så det ska fungera.

Av rdj

Det hände mig när Windows av någon anledning valt att köra mina hårddiskar i PIO istället för DMA. Se efter så du kör DMA och inte PIO.

Av rdj

Jag hade ett avbrott i Söndags som knappt var märkbart. Det var bara min Linuxburk som kände av det, därmed fölorade jag 70 dagars uptime.

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
professorn: det är nog bara RH j/k det är faktiskt GNOME som har det funktionen.

Annars har väl kernel stöd för automount om inte jag minns fel

I denna månadens Datormagazin fanns det en guide till hur man fixar automount/umount. Jag funderar på att läsa igenom den och fixa till det. SKa bara få ork först.

Av rdj

På min stationära kör jag Debian/GNU Linux och på laptopen Windows 2000 prof. Laptopen ska väl köra Debian i framtiden när jag gått ut skolan och får köpa ut laptopen.

Av rdj

Jag har hört 100meter, sedan behövs det något som förstärker signalen. Är inte 100% på detta så jag hört en hel del annat också.

Av rdj

rdj@kebab:/var/log$ du -sh /var/log/apache/
26M /var/log/apache

Av rdj

19:24:36 up 49 days, 5:57, 3 users, load average: 0.27, 0.14, 0.18

Rekord: 123 dagar, sedan kompilerade jag ny kernel.

Av rdj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Heth
Ja man kan ju undra vad dom håller på med.
När Bostream och BBB startade sina tjänster fick jag till svar att jag hade 2300m till min station.
Fick nyligen ett brev från BBB där jag blev erbjuden 10mb tjänsten? Hur går det ihop när man har över två kilometer till stationen?

När jag fyllde i mitt postnummer på BBB:s websida för att se om jag kunde få deras tjänst stog det med stor text:"Grattis! Du kan få 10Mbit/s direkt i telefonjacket". Coolt tänkte jag, men blev dock fundersam då Bostream bara två veckor tidigare hade uppmätt mitt avstånd till 3600 meter. Jag scrollade ner, och under beställningsforumuläret stog det med väldigt liten text en förklaring: " Överföringshastigheten beror på avståndet mellan din bostad och närmaste telestation, samt kvaliteten på teleledningen. Har du inte rätt förutsättningar vad gäller avstånd och kvalitet så erbjuder vi en överföringshastighet på upp till 8 Mbit/s nedladdningshastighet och 1 Mbit/s uppladdningshastighet. ". Alltså skulle dom erbjuda mig vanlig ADSL. Då tycker jag inte dom bör berätta att jag kan få 10Mbit/s högst upp. Antagligen gäller samma sak för dig.