Inlägg

Inlägg som vodkaman har skrivit i forumet
Av vodkaman

Ska man köpa högtalare så ska man ju ha ett par såna som kan väcka en hel bostadshus med vackra o klara toner och skaka ner de slöaste ifrån sängen med basen!

Av vodkaman

Ok... bytte ut min Icemat Siberia (gillade inte basen, om det ens fanns nån) mot Laccess 5.1 USB-lurar från teknikmagasinet. Dessa har fan så mkt krämigare bas men högre toner suger. Ljudet ger en tjock, överfyllig känsla.
Surround effekten är helt ok med tanke på att det är bara hörlurar, spelade Lost Coast, man fick rätt bra uppfattning om hur messilerna flyger ovanför mig och var nånstans luftskeppen o helikoptern är. Ska även testa köra Doom3 och FEAR, får se vad det blir. Nån film med 5.1 har jag ännu inte hunnit se, måste komma på nåt där man klart o tydligt bör urskilja ljudens riktning, avstånd, stora smällar osv. Tips kanske?
Mikrofonen är bra däremot. Inte mkt störningar på normal inspelningsnivå. När jag ställde in den på högsta känslighet så kunde jag höra vad som pågår i andra delar av lägenheten klart o tydligt, inga problem att höra folk samtala.
Alltså en duglig headset för 499kr.

Av vodkaman

Har Creative muvo tx, 1GB, 750kr på expert väldigt nöjd.

Av vodkaman

5.1 lurar

Hej har sett ett par stycken såna nu och undrar om nån har erfaranhet av dessa? Får man verkligen sorround-känslan med såna lurar lr är det bara skräp? Hur är basen/mellanregistret, hur mkt kan man ösa på osv?

Av vodkaman

Köp inte Icemat Siberia, INGEN BAS ALLS! det enda som är bra med dem är de sitter så förbannat skönt på huvudet och runt öronen. Jag ska byta min Icemat mot Steelpad 5H imorgon så kan du få nån respons på dessa oxå.
Jag är för övrigt väldigt kräsen när det gäller ljud & bild, sennheiser vet jag har bra grejer som tyvärr kostar mkt. Men du får vad du betalar för helt enkelt

Av vodkaman

Koss SB45

Av vodkaman

Köp den så fort du kan, perfekt för datorn! En kompis har "lillebrorsan" Z5400 hemma, vred på halva volymet o hela lägenheten började skaka, o ljudet var fortfarande ren! Z5500 är ännu kraftigare!

Av vodkaman

Är det så pass jobbigt att datorn surrar när man sitter o gör ngt? Själv tycker jag att det är harmoniskt och lugnande att höra fläkten på E6600-an snurra, speciellt när jag ska somna.

Av vodkaman

Skumt, hoppas jag inte får liknande problem med mina då...

Av vodkaman

jag har oxå fått smeta om pastan (arctic silver 5) efter att ha monterat kylaren fel första gången. Det enda som blev bättre är temperaturen i idle 45-50 grader mot 54 förut. Dock hoppar temperaturen fortfaradne upp till över 60C under belastning vad fan ska man göra?
Hur farligt är det för CPU-n (E6600) att fungera vid t.ex. 65C 12tim i sträck?

Av vodkaman

köp en som har stöd för ATX v2

Av vodkaman

hmm köpa en kontrollerkort kanske?

Av vodkaman

Varför spekulera om strömförbrukningen, värmeutvecklingen och ljudnivån när vi ändå inte har fått se en enda test av korten? kanske har nvidia gjort korten strömsnåla, visste vi att Intels nästa processor (C2D) inte skulle vara nån enegrislukande värmepanna när alla satt där med sina P4-or där just dessa egenskaper var så dåliga? Och nog har nvidia lärt sig en läxa genom FX5***. Så smutskasta inte de kommande korten i förväg, för man vet aldrig...

Av vodkaman

Hur mkt man än krypterar, "saltar" o håller på komme rdet alltid att finnas nån som knäcker skyddet. Så är det bara

Av vodkaman

ja, det går att dekryptera många löseordshash med så pass enkla metoder som bruteforcing. MD5 är ingen undantag, det är långt ifrån den starkaste krypteringen.

Av vodkaman

först 4, sen 32 och nu 80 kärnor på gång...

Av vodkaman

Ta hem s2kCtl och till på autostart, programmet tvingar cpu att idla så mkt som möjligt. Temperaturen gick ner från 54 till 40 grader hos min AMD Athlon 2600+ efter bara nån minut och ligger stabilt inom 38-45 grader nu.

Däremot har inet jag heller kunnat göra så mkt åt att min AMD kunde bli så varm som 72 grader vid belastning förutom att ställa in thermal throttling. Den är rätt gammal nu, över 3år och har fått tåla så mycket plågor...

Av vodkaman

Jag har oxå klistrat på Core2Duo och 2 gigabyte märken på min burk. Vill ha Corsair märket oxå... Man måste ju skryta lite...

Av vodkaman

I min burk sitter Gigabyte-kortet. Det som jag har märkt är att den har problem med CPU-fläktstyrning. Annars är det en prisvärd kort.

Av vodkaman

Hjälp med Javascript bildgalleri

Ska slänga upp denna bildgalleri http://www.consoriana.com/?type=goodies på en webbsida. Dock undrar jag om man kan implementera rollover/mouseover för bilderna? Har försökt men inte lyckats.
Anedningen till att jag använder mig av denna gallari är att jag inte har tillgång till databaser på servern.

Edit: Men komigen nu, nån här måste ju kunna javascript!