Inlägg

Inlägg som weawer har skrivit i forumet
Av weawer
Skrivet av Squish:

Fan, sprang ut och kollade under kafferasten och den är inte kvar. Har bara kvar den lilla HD-släden samt den för CD-läsaren. Den andra kanske hivats någon annan gång för att göra plats för fläktar.

Sorry!

lite så jag misstänker att min vikt hädan. Tack för att du kikade!

Av weawer
Skrivet av Squish:

Jag tror jag har en som ligger och skräpar i verktygsboden. Du kan få den mot avhämtning eller porto. Kan titta efter jobbet om intressant

Det vore super. Vart finns du? Både porto och eller avhämtning skulle funka för mig beroende lite på vart du befinner dig

Av weawer

Hårddiskbur till fractal r4

Nu vette tusan om jag lagt detta rätt men tänkte ge det ett försök iaf.
Är det nån som har nån aning om vart man skulle kunna få tag i den övre hårddiskcagen till ett r4? Alternativt känner till nån annan monterbar bur eller 3dprint vänlig version?
Det är den övre i bilden jag letar.
https://images.bit-tech.net/content_images/2012/07/fractal-de...

Av weawer
Skrivet av Pellepelikan:

Sålänge folk är villiga att betala överpris till scalpers så ser jag inte problemet. Visst det är drygt att inte få tag på en vara men de säljer ju vidare så produkterna når ju marknaden (till skillnad från kryptogrävare).

jag ser egentligen inte problemen heller om de använde sig av normala medel för att köpa dem vilket de inte gör. Nu istället använder de bottar som kopplar upp sig direkt mot webplatsens api och slutför massor av köp innan nån annan kund hade ens kommit i närheten. Vill dom agera mellanhand får som väl göra det men starta då ett företag och köp in som andra affärer eller använd affärernas egna varukorg för att köpa saker. Sjukt att man som kund ska behöva använda sig av botar för att få tag i ett grafikkort eller enm processor inom de första 6 månaderna.

Av weawer
Skrivet av Atazhaia:

Fast om nu låsta ekosystem och butiker som tar 30% är så dåligt, varför lämnar inte Epic in stämningar mot Microsoft, Sony och Nintendo för att de kör exakt samma modell på sina konsoler? Det borde väl vara lika dåligt där? Eller?

Sen är det ju fortfarande så att Epic skulle kunna fortsätta ha Fortnite på App Store och samtidigt driva en rättsprocess mot Apple över detta, så länge de följer App Stores regler fram tills dess att ett domslut nåtts. Men då skulle ju inte Tim kunna ha på sig offerkofta och klaga på hur orättvist det är att Fortnite inte får vara på App Store...

Sen litar jag inte alls på att Epic gör detta av godhet för andra. Med tanke på hur de beter sig på PC kommer de nog bara att köpa till sig mer exklusiva titlar för att tvinga in användare i deras butik oavsett plattform.

För det behövs inte om du får en lyckad stämning mot en så är det enklare att gå över till andra sedan. För då kan man hänvisa till tidigare releveanta domstolsbeslut

Av weawer
Skrivet av Dinkefing:

Android i ett nötskal. Nu tror jag det aldrig kommer bli något liknande på appstore. Men det finns en anledning till att Android är så bemedlat med malware. Det är för öppet och för lösa krav på utvecklare. Google är så pass stora att de inte någonsin kommer göra något åt detta problem.

Ni som går på Epics linje förespråkar denna utveckling.

jag förstår inte varför detta är problem som vissa tar upp för att försöka säga att ett (more or less) monopol borde vara kvar. Apple kan ju ha kvar sin appstore som säkert 99% kommer använda. Problemet är att de vägrar låta nån annan sälja saker på deras devices vilket lätt skulle kunna hävdas var monopol. Problemet är inte ios eller appstore utan apple och deras regler.
En av deras regler som jag som utvecklare stör mig på är att man tvunget måste ha en mac för att utveckla för ios. Går fysiskt inte att publisera en app på appstore utan att ha en PK som man enbart kan generera på en mac (eller hackintosh i guess)

Av weawer

2100 + frakt

Av weawer
Skrivet av vitek:

99% säker på att alla har 0 reallocated sectors. Kan givetvis verifiera detta ifall så önskas.

EDIT: Verifierat att ingen av diskarna har några reallocated sectors.

Är också intresserad av skärmdumpar från crystaldiskinfo om det går att ordna

Av weawer

1300+frakt

Av weawer
Skrivet av Najk:

Det finns alltid några!
⬇️

yep såklart det dök upp en direkt efter min kommentar också

Av weawer
Skrivet av Hakeemzo:

Snarare RTX 3090 Hall of Out of Stock Edition.

Tycker det är så kul och läsa om nya kort ur 3000-serien, men likt förbannat så finns ingen tillgång. Börja få tillgång på redan lanserade kort, och därefter lansera nya kort.

just 3090's finns ju i stock men tror folk generellt är lite otaggade att slänga runt 19k på ett kort

Av weawer

är intresserad av 420 radiatorn. Vad vill du har för den?

Av weawer
Skrivet av PeoplesMC:

Pengarna är lite skitsamma, tillgängligheten dock^^

yeah har börjat fundera på att prebooka från fler ställen som säljer en alternativt bara köpa en 5800x
Speciellt då det känns som man har typ noll koll på hur långa köerna är och hur många chip som dyker upp

Av weawer
Skrivet av anon2110:

Måste rätta dig där. Det är färre processorer och det är inte brist på silikon. Utan kislet. Si (Silicon), kisel på svenska. Men just nu vill ju AMD mjölka så mycket ur Zen3 så länge det går. Sen när Intel har något att komma tillbaka med. Då får AMD sänka priserna, annars är de tillbaka där de var innan.

det har du såklart helt rätt i men jag tvekar att böja mig för ordmärkare
Oavsett priset vill dom såklart få ut extra från tills dom får något ordentligt motstånd. Men jag tror inte som limiterar mängden processorer på marknaden artificiellt.

Av weawer
Skrivet av EntropyQ3:

Det är väl inte mycket att tveka på att AMDs pris kontra leveransvolym handlar om ett försök att vinstoptimera.
Ungefär som att deras 3300x aldrig har levererats i tillräckliga volymer - hade folk kunnat köpa dem hade AMDs totala intäkter antagligen minskat enligt någon ekonomputtes Excelark.

Lite trist.

du menar att de skulle leverera mindre processorer än de kan sälja i vinstsyfte? Det låter lite underligt tycker jag. Varför skulle dom lämna pengar på bordet åt intel om dom kan undvika det? Det har ju rapporterats rätt ordentligt om både komponentbrist och silikonbrist

Av weawer

1700 vattenkylning ex gpublock

Av weawer

budar 1500 +frakt för vattenkylningen ex gpublocket.
Så fittings cpublock rad pump/res

Av weawer

lägger bug på 1250 + frakt
Kan tänka mig splitta med nån också då jag absolut inte behöver denna mängd saker.

Av weawer
Skrivet av ArKAN:

Har ett Asus Strix X470-F Gaming liggandes (som har bios 5809 el 5821, Ryzen 5000 stöd iaf) om det kan vara intressant.

Hej
Fick tar i ett moderkort men har inte hunnit testa det ännu så jag kanske återkommer ifall det bestämmer sig för att toka sig.
Söker fortfarande nån rad eller pump dock

Av weawer

Tjenare är intresserad av i alla fall ett mindre paket diskar. Vad vill du ha för allihopa?
Hur länge har de gått och skulle du ha möjlighet att skicka dem eller är det avhämtning som gäller?