Inlägg

Inlägg som snoppilev har skrivit i forumet
Av snoppilev

Jag tycker inte det är direkt konkreta svar till trådskaparen, uppenbarligen är ju inte Philips High-End någonstans, men om budgeten ligger på 1500 så bör man ju rimligtvis inte frångå det allt för mycket i sina tips.

Det jag vill tillägga är att om du har tänkt att ha den där anläggningen i ett större rum kommer det inte räcka till. Varken i volym eller rymd. Så det hjälper föga att ha 5.1 "mini-mini"-system än att ha snäppet större 2.0
Har själv haft ett par stereohögtalare (3-vägs 100-200w 6½-tums basar) med tillhörande förstärkare modell "normal" i lokal. Ett par damer på festen lyckades paja högtalarna när de vred på för att "det var så låg volym" (vilket det visserligen var).

Den där anläggning passar förmodligen inte in i ett rum större än 6-8kvm om det ska kunna ge något som helst vettigt ljud.

Jag skulle istället satsa på något i denna stil:
http://www.fynda.se/index.php?prodid=3621
http://www.fynda.se/index.php?prodid=3953

visserligen lite över budget, men fyller ändåmålet betydligt bättre, bortsett från hembioplanerna då :-S

EDIT: sen efter att ha läst igenom tråden lite mer noggrannt inser jag att mitt inlägg kanske inte är i världsklass det heller! Men mitt inlägg är välmotiverat

Av snoppilev

Har följt tråden här sen jag såg reklamen på tv, var inte allra först ut med att skaffa nytt, men då jag pyntade 429 för 50/10 drog jag en chansning på att det inte skulle strula så mkt för mig då 100/10 var 30pix billigare. Sagt och gjort har inte haft en ynka problem med hastighet hit eller dit *peppar peppar*. Nog för att såna här trådar visar på att det finns problem, buggar etc. med Comhems hårdvara/mjukvara/support, MEN jag vill visa på att allt är inte ris och sura moar, har testat alla möjlig sorters speedtests för att "lyckas" hitta fel, men allt flyter på finemang för mig, surfning, spelande, torrents, stora filer och allt detta samtidigt också, även supporten har varit kanon de gånger jag pratat med dem.
Tråkigt nog så är det nog inte så många som det flyter på fint för som ens kikar in i en tråd som denna och kan flika in med rosande inlägg. Som föregående skribent sa så tror jag också att i en del fall så beror det kanske mer på den som sitter bakom knapparna och dens egna mjukvara/hårdvara som strular till det mer än vad Comhems pinaler gör!

Ha en trevlig kväll alla, nu återgår jag till whiskyn och vinylen!

/snoppilev

Av snoppilev
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuppel
Fläktkontroller (Zalman ZM-MFC1 Plus) i fronten, skära i dämpningen eller helt och hållet kört?

Bumpar den frågan, sitter själv med en Zalman ZM-MFC1 och funderar om den får plats?

Väntar ruggigt förväntansfullt på en recension av SweC, förhoppningsvis så blir det till att lägga en beställning så fort den är läst! Ligger nämligen redan i kundvagnen och väntar, hehe!

Av snoppilev

som jag har fattat det så ju större fläktar desto svårare att tillverka stabila fläktar som vibrerar,vilket känns logiskt imo. Att 140mm skulle ha lägre ett lägre rpm än 120mm,HAHAHAHA beror ju helt på vilken fläkt det är! finns ju fläktar som har 3k+ i original och andra som har 600 rpm,med vitt skilda storlekar. Att jag vill ha 120mm är finns betydligt fler fläktar att välja mellan i den storleken, plus att jag vet vilka fläktar som är tysta (observera, subjektivt).

men du skulle jämföra ljudnivån med? noctua? nexus? revoltec? med eller utan fläktkontrollers eller volt-motstånd?

/snoppilev

Av snoppilev

är själv i farten att köpa ett K62, dock så har jag lite funderingar angående 140mm fläktarna!

Hur pass tysta är de?

Finns de något bättre (läs tystare) 140mm-fläktar än de som medföljer?

Far också hört att det kan skapa mer oväsen att ha fläktar placerade horisontellt, någon som har erfarenheter av detta och är villig att dela med sig?:-D

Är det möjligt att sätta i 120mm-fläktar istället för 140mm?

/snoppilev

Av snoppilev

är själv i farten att köpa detta chassi, dock så har jag lite funderingar om 140mm fläktarna!

Hur pass tysta är de?

Finns de något bättre 140mm-fläktar än de som medföljer?

Är det möjligt att sätta i 120mm-fläktar istället för 140mm?

/Snoppilev

Av snoppilev

liten update

har hållit på att starta upp den och rensa bort all bloat, har hållit på sen 10 och har precis börjat installera alla windows updates. fläkten surrar på ganska rejält under allt arbete (har den dessutom ståendes på en Zalman kylplatta med fläkt) och har ett ganska så störande surr. De gånger den varvar ner tycker jag att fläktljudet är ok, i ett rum med normalt mkt omkringljud är det inte alls störande (ska se om man på ngt vis kan styra den manuellt då kylplattans fläkt har ett betydligt "skönare" surr) Får hoppas att det bara beror på allt "tungt" arbete som pågår. Ska optimera Vista så mkt det går och strippa ner så mkt som möjligt för att inte använda upp onödiga systemresurser.

Andra första intryck, tangentbordet är helt ok, klassiska klickljudet från laptops, mousepadden är bekväm (har dock inte hunnit testa scroll-funktionen ännu) och svarar bra på rörelser, dock känns knapparna lite plastiga.

Skärmen är glansig som sagt, men jag har inte märkt några problem alls med reflektioner, färgåtergivning är betydligt bättre än den på tjejens gamla laptop (hp nx9020).

Jag tror (än så länge) att det är en alldeles utmärkt dator att använda till att surfa, skriva och titta/lyssna på media. Sen tycker jag att den är märkvärt mkt mer stilren än andra laptops på marknaden. Inga onödiga detaljer överallt utan så gott som helt slät överallt.

Men jag återkommer lite senare på dagen med flera intryck och åsikter! Håll till godo!

EDIT: Äntligen är man klar med alla dess installationer och fine-tuning, att det ska vara så omständigt att få allt som man vill ha det, alltid måste man lägga till & ta bort, ändra och dona, SEN blir det bra

Hur som haver, jag tycker datorn flyter på riktigt bra! Tar knappt halvminuten att starta, och ett tiotal sekunder att stänga av (rough estimate). Tyvärr så låter fläkten en del som tidigare konstaterat, ska se om man på ngt sätt kan ställa ner den (föga troligt). höll på att surfa på swec samtidigt som jag uppdatera vista och installerade andra småprogram, märkte inte av ngn slowdown alls under denna tid. DVD-läsaren var en positiv överraskning, den var riktigt tystlåten!

+

Riktigt stilren
Skärpa och färgåtergivning
DVD-läsarens ljudnivå
Priset gentemot prestanda
LED-skärm

-

Fläktens ljudnivå (må hända att jag har en knäpptyst stationär att jämföra med)
Batteritid (?) 2-2,5 timmar
Bloatat Vista (finns det ngn laptop som inte är det?!)
Endast 32-bitars Vista
Reflektioner vid starkt solljus och svarta bilder i skärmen (kunde nästan spegla mig när det var helt svart bakgrund )

Jag skulle starkt rekommendera denna dator till alla som är ute efter en enklare laptop. En perfekt förstadator, fungerar alldeles utmärkt till att surfa, lyssna på musik, kolla på 720p-material (fungerar klockrent med HW-acc) och enklare arbete (läs Office). Pris kontra prestanda är ett av de större köpargumenten i mina ögon. De må hända att den har en liten hårddisk "endast" 2 GB RAM, men 2 GB till om man nu behöver det direkt eller i framtiden kostar runt 2-300 och en extern hdd att lagra bilder, musik, och filmer går på under 900 för en 1TB-disk. Nu gled jag visst lite OT... Jag tycker iaf att det är en mycket prisvärd dator, enda jag skulle vilja ändra på skulle då vara fläkten som inte är den tystaste jag varit med om. Men det är säkert ngt som man vänjer sig med.

Hoppas jag varit behjälplig till ngn med mitt pladdrande!

OaO

Snoppilev

Av snoppilev

jag har precis köpt en sådan här i present till min sambo, ska testa den lite imorrn när hon är på jobbet så jag återkommer med en enklare rapport om det mest grundläggande delarna; ljudnivå, start up-tid, skärmens glans, värme etc etc.

OT det var på håret att jag hann gömma undan den innan hon kom hem idag, slutade en halvtimme tidigare, så det vara nästan bara till att kasta in den i garderoben när man hörde nyckeln i dörrn

Av snoppilev

har själv den första plattan, fungerar grymt bra! den har steglös fläktkontroll på sidan, så man kan pumpa på ordentligt om man vill, finns även en on/off knapp för fläkten som drar ström genom en usb, även bra att den har en usb ut och en in, så man inte går miste om en usb-kontakt. på högsta läget så viner den lite grand, jag tycker ljudet är störande (har dock lite smått extrema ljudkrav) men vrider man ner den lite bara så är märker man knappt av fläkten.
Sen gör det absolut inget att det är en riktig skönhet att titta på också!

Av snoppilev
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skutte007
Jag skulle utan tvekan valt den första, alltså HP 615 då den har bättre prestanda än länk nr 2 och det är en prisvärd dator som klarar dina krav utan problem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
Yo,
Jag äger själv en sådan här:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=360739
Den är möjligen utrustad med lite mer kräm än vad som egentligen behövs för de uppgifter du nämner, men så fort man drar in bildredigering i det hela så ändras tyvärr bilden radikalt.
Jag är själv sjukt nöjd med min U9200, enda negativa är att jag hade velat ha en dockstation, men denna går på typ 1200kr - vilket är för mycket i mina ögon. För övrigt är den fruktansvärt nice med ett gött tangentbord (jag har översatt tre manualer på den i jobbet, sammanlagt mellan 200-300 A4-sidor i Word+över ett år av dagligt, allmänt arbete som mail, msn o dyl.).
Tyvärr överskrider den ju din budget med 500kr, men jag kunde inte motstå att ge dig förslaget
Edit: Glöm inte att lägga in Win 7 x64 på den, betydligt snabbare än Vista och mkt snyggare än XP (licenser till bägge följde min burk )

Oj, det va snabba puckar med svaren tack och bock!
Precis som du säger AtreX, det skrider över budgeten, tyvärr...
Hur lägger jag in Win 7 x64? vad jag har hört/läst så kommer det inte släppas förrens i höst?

Av snoppilev

Present till min kära sambo, vad ska jag köpa?

Hej,

Min kära sambo fyller år den 24e och jag har bestämt mig för att köpa mig en ny laptop till henne då hon sitter med en HP nx9020 som har x antal år på nacken. Det hon använder datorn till är att surfa på vårt trådlösa nätverk vi har här hemma (använder oss utav en D-Link DIR-301 som router), chatta på MSN, titta på film/serier (ej högupplöst, bild- och ljudkvalitet har ingen som helst betydelse i hennes ögon, det är ju handlingen som är det viktiga ) möjligtvis redigera fotografier om jag sätter mig ner och visar 'the basics' för henne. samt till sina studier(Word, Excel och liknande program).

Som det ser ut nu så sitter hon med sin dator 15-20 meter och tre väggar från routern och en USB-dongle för att surfa, vilket inte fungerar så bra som varken hon eller jag vill. Så jag hoppas att en ny laptop med inbyggt nätverk kommer fungera bättre?

Eftersom jag själv aldrig ägt en laptop så är jag heller inte ett dugg insatt i vad som är bra eller dåligt, vilka märken man ska hålla sin undan etc. därav min rådfrågning här.

Jag har kikat lite på dessa tre alternativ

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=441653

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=426014

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=424150

De två första alternativen hade jag tänkt med 2GB extra RAM. Givetvis är den sista av dessa tre den bättre, men är den overkill till ändåmålet?

budgeten ligger på ett maximum 6k, givetvis vill jag komma så billigt undan som möjligt. En netbook är tyvärr inget alternativ.

hoppas på en trevlig tråd om detta!

/snoppilev

Av snoppilev

så ett 4850 512 eller 1gb är inte att tänka på? det skulle inte klara av att lira nämnda spel i skapligt hög spelgrafik?
så t.ex. detta kort https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/xfx-geforce-g...
skulle kunna vara ngt? givetvis spöar det ett 4850, men hur pass stor skillnad skulle det vara mot t.ex. detta kort https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/gigabyte-rade...

såg även att 260´t är 26.6 cm långt får det plats i mitt chassi

Av snoppilev

Ångest och ordentligt huvudbry i val av grafikkort

Hallå!

Jag har precis om många andra på forumet svårigheter i val av grafikkort. Jag har läst i genom många trådar om nyköp av grafikkort; vilket som är det bästa, most bang for the buck, Nvidia eller Ati etc. etc.

Men jag blir inte klokare för det, mer förvirrad och ångestfylld

Om vi börjar med lite förutsättningar, datorn består utav följande:

AMD Athlon 64 X2 4850 2,5Ghz http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=287179
Gigabyte GA-MA78G-DS3H http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=302796
2x 2Gb Corsair XMS PC6400 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=218774
Antec Sonata Plus 550 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=213032
Antec Neopower 550w http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=72676

Just nu kör jag med de integrerade kretsarna (vilket inte räcker till mycket!) och vill givetvis kunna spela på högre upplösningar än VGA.

Skärmen jag sitter med är en BenQ E2200HDA 1920x1080 och jag vill givetvis kunna nyttja dem när jag spelar. De spel jag jag spelar är i första hand spel såsom FEAR 2, Gears of War, Stalker, Devil May Cry 4, HL2 etc. etc. Jag vill också kunna maximera spelgrafiken så mycket som möjligt (dööh).
Jag kommer heller inte spela multiplayer utan enbart singleplayer. Annars så använder jag datorn endast till att surfa, betala räkningar och redigera bilder.

Priser på kortet bör ej vara mer än 2k, men om det finns vettiga och konkreta argument för ett något dyrare kort så är givetvis det intressant också. Det bästa vore om priset kunde vara några hundralappar under.

Ljudnivån är en väldigt hög prioritet för mig, och den biten är ju relativt svår att komma åt då bedömmandet av ljudnivån är väldigt subjektiv (har tidigare fått tips om saker som är väldigt tysta men som i mina öron är helt åt fanders ) Ett exempel, medföljande Antec TriCool-fläktar som kommer med de flesta Antec-chassin är på lägsta nivån på gränsen till för högljudda, i MINA öron. Vid själva spelandet är ljudnivån inte alls lika viktig, då kommer det ju ändå en massa oväsen ur högtalarna ;-). Jag är även medveten om att Accelero S1 är en riktigt bra kylare, men det blir ju en del extraslantar att lägga ut på den, då föredrar jag gärna att pröva om ljudnivån är acceptabel innan jag köper en sådan.

Tanken att uppgradera proppen finns, och kommer bytas vid rätt tillfälle till en Phenom II´a. Sen har jag givetvis inte tänkt att datorn ska vara framtidssäker i all evighet, men kanske att kortet ska klara av de spel som kommer ut inom det närmaste halvåret-året iaf.

Hoppas jag inte drygade ut mitt inlägg alldeles för mycket för att ni ska tappa intresse och engagemang!

Väl hälsade alla Swecare!

/Snoppilev

Av snoppilev

Den spontana känsla jag fått efter att ha följt rättegången hittills är att den åklagande sidan brister något enormt i sin bevisning. De har inga källor för sina påståenden, en usel kunskap om bittorrent-tekniken och vet knappt vilken lag TPB ska 'fällas' för? Någon mer än jag som delar den känslan?

Av snoppilev

en liten fundering bara, måste inte upphovsrätthavaren ha sett (dvs. själv delat ut i de fall det handlar om ftp´s eller program som t.ex. DC++, eller ladda ner när handlar om bittorent-teknik). Mig veterligen så finns det otaliga torrent-sidor och privathubbar som kräver en inbjudan eller t.o.m. rekommendation av befintlig användare för att komma in i nätverket, för att inte tala om alla top-sites etc. etc. I mina ögon är det DÄR alla 'riktiga bovar' befinner sig, hur har de tänkt att klämma åt dem? Som jag ser det så blir det bara de stackare som laddar ner enstaka filmer och låtar och 'inte vet bättre' som kommer vara i farozonen eller vad man ska kalla det.
Eller är jag ute och cyklar?

EDIT: För att inte tala om alla de som använder sig av trådlösa nätverk som inte vet hur man låser dem, ska de stå till svars för alla som utnyttjar deras nätverk? De borde ju nästan räcka med att man har ett trådlöst nätverk som är olåst och sen då hävda att det måste ha varit ngn annan som gjorde det?

Av snoppilev

köp en Western Digital TV HD Media Center, äter upp alla format till frukost (utom apples och andras skyddade historior på material) och pytsar ut det i 1080p24 helt judder- och laggfritt.
Jag är helt blown away att ngt så litet klarar av ett så pass tungt arbete! har prövar att spela upp 1080p24 filmer med DTS-ljud och ett average bitrate på över 20Mbps helt utan problem, jag var själv enormt skeptisk till en början då USB-gränssnittet borde flaskhalsa, men icke

Av snoppilev

GA-MA78GPM-DS2H om du vill ha inbyggt grafik-kretsar och ett mATX-kort eller GA-MA790X-DS4 om du ska köpa till ett grafikkort och vill ha ett ATX-kort. Om du skulle hitta ett DS3H som du kan få en garanti att det är revision 2.0< så är det bara att slå till, då gör du förmodligen ett riktigt bra moderkortsval!

Lycka till!

Av snoppilev

Re: AMD Phenom Bra Dåligt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Druttskiee
...sist men inte minst Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD 780G+SB700.

Vad du en gör, köp INTE den processorn tillsammans med det moderkortet! har själv det moderkortet och tyvärr stödjer det varken 9850 eller 9950 (såvida du inte får tag på ett kort med revision 2.x) däremot stödjer revision 1.0 X4 940 och X4 920 med det senaste BIOSET.
GIGABYTE har haft problem med värmen på sydbryggan då de har underdimensionerade kylare på flera av de senare moderkorten det släppt. De har dock 'löst' detta på samtliga kort med nya revisioner som har större kylare.

Själv kör jag med en 4850e i väntan på 940/920

Annars är jag mycket nöjd med DS3H i mitt användande. Dock ska det väl tilläggas att jag varken är en hardcore-gamer eller överklockar öht. Då tror jag ett annat mobo skulle vara bättre, kanske ett DS4, DS5 eller DQ6 om budgeten tillåter det!

Hoppas du blir nöjd hur du än väljer!

Av snoppilev

Gigabyte DS3H med valfri Phenom-propp till och en Schythe Ninja (Mini om den 'normala' är för stor) passivt kylt drivet av ett Corsair-, Seasonic-, Antec NeoPower HE- eller rent ut av Enermax ur Modu82+-serien om du hittar ett sådant (det bäst rankade på Silentpcreview) kommer fungera alldeles kanon!

HD3200 IGP fungerar riktigt bra med med HW-acc för HD-material (under förutsättning att materialet stödjer det ) HDMI, DVI och VGA ut, tos-link.

Sitter själv med det moderkortet och en 4850e (väntar på prisras av Phenom ) och 4 Gb pc6400, ligger mellan 15-30 % cpu-belastning vid HW-acc på 1080p. klarar även 1080p utan HW-acc alldeles galant (med rätt inställda codecs)

Av snoppilev

kör med tian, känns(precis som du säger) inte värt att installera elvan utan väntar istället på tolvan men jag har inte den blekaste om vad jag gör för fel? om jag ens gör det, jag avinstallerade ALLA codecs för att sedan installera MPHC + haali, inga problema tt spela upp, men inget vill fungera som det bör.
vid uppspelning av SD-material så flyter allt på som det ska, dock så dyker det upp som linjer i materialet helskumt...
vid uppspelning av 720p så flyter bild och ljud på som det ska, dock med en hel del tearing i de mörka och ljusa partierna, vid 1080p så är det samma tearing plus lagg och desyncat ljud efter ett tag :-S
och ovanpå detta så fungerar inte HW-acc alls...

och som sagt, med CoreAVC och Haali i MPC fungerar det alldeles utmärkt...