Inlägg

Inlägg som MichaSWE har skrivit i forumet
Av MichaSWE

*tråd flyttad*

Passar bättre i "övriga datorspel" än i "shooters"

Med vänlig hälsning
Micha

Av MichaSWE

*Tråd låst*

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Om du råkat skapa flera trådar eller postat dem i fel forumdel eller om något annat helt enkelt gott snett, så är det bästa att du själv anmäler inlägget så tar vi hand om det så fort som möjligt.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE

*Tråd rubrik ändrad*

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

On topic Q6600 börjar bli en rätt gammal cpu även om du haft tur med ett bra exemplar och lyckas klocka den hyggligt börjar det verkligen bli dags att byta, snarare än att lägga mer pengar på kylning till den. Du får tänka på att Ghz inte säger så mycket i sig. En nya cpu i mellanklassen springer cirklar runt en Q6600 pga bättre IPC, nyare stöd, mer cash etc

Brukar gå att få tag i beggade intel 2000, 3000 serien som inte är allt för dyra, samma sak med passande moderkort. Även på AMD sidan går det att få roligare saker för inte allt för stora pengar.

Med vänliga hälsningar
MichaSWE

Av MichaSWE

*Tråd låst*

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE
Skrivet av MakeCoke:

Tyvärr finns inget test för 270x bf4 high på sweclockers men hittade detta:

http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-4-graphics-card-performance,3634-7.html

Det är ett 7870 och ett 270x har ju högre klocks så lägg på lite prestanda.

Om vi sedan kollar på Phenom 2 1100T som ungefär motavarar fx 6300 så ser vi att den ungefär kommer upp i dessa fps i medium (dock så är det så liten skillnad att den inte spelar nån roll)

I ultra däremot är den inte ens nära dessa fps. Om high ligger nånstans emellan dessa för processorn så kommer den att flaska.

Så att säga att den inte skulle flaska med väldigt god marginal är faktiskt en ren lögn.

Intel presterar betydligt bättre i WoW överlag. Ska dock inte säga för mycket här då jag inte har så stora kunskaper i WoW

Psun har jag skrivit om i mitt förra inlägg.

Minnena har du rätt i.

Chassi är en smaksak. Men är 600 under budget så man kan lägga några kronor till på det om man vill.

Moderkort kan man också lägga några kronor till på om man vill.

4570s är marginellt sämre än 4670k och fortfarande betydligt bättre än fx 6300

Senså drar "mitt" system MYCKET mindre ström också.

EDIT: Enligt vissa så är inte cpu world den bästa källan men ändå:

http://www.cpu-world.com/Compare/588/Intel_Core_i5_i5-4570S_v...

http://www.cpu-world.com/Compare/446/AMD_FX-Series_FX-6300_vs...

EDIT 2: ditt paket är dessutom 141 över budget. Det betyder alltså att det finns 737 kronor att "lyxa till" mitt paket med.
Skickades från m.sweclockers.com

Du missar poängen.... för att förenkla det så mycket det bara går;

4670k > 4570T > FX6300 där är vi helt överens.

Bra speldator = tillräckligt höga fps i önskad upplösning för att uppleva spelet som spelbart (detta är rätt subjektivt).

750ti = rätt mycket klenare än 270X (det rör sig här dessutom om en oc version) http://www.sweclockers.com/artikel/18298-snabbtitt-geforce-gt... Det kommer inte knappt närheten av ett 270 (utan X )

Eller lite mer utförligt http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/02/18/nvidia-g...

Inget av dessa 2 kort är dock egentligen särskilt kraftiga. Det 270X är i övre mellanklassen Gtx 750ti i undre (nätt och jämt). En FX6300 är väll att betrakta som undre mellanklassen för gaming. Det är inte en sliten Celeron vi pratar om utan en rätt kompetent cpu även om det finns fleratlet som är vassare.

Med ditt argument så skulle alla egentligen helst köpa en I7 4960X och sedan kunna ta i princip vilket grafikkort som helst för att få bra spelprestanda, det funkar inte så.

Det är dessutom här en fråga om spelbart i någon form av mid high inställningar på en vanligt förekommande upplösning (1080p tex). BF4 i ultra med max AA etc på en 4k upplösning lär inte vara något ts har någon illusion om att han skall kunna få för 7k.

Sedan kan du inte ta helt andra produkter och säga att det är ungefär samma sak en 1100T och en FX 6300 tillhör inte ens samma familj.

Dessa tester är gjorda med ett Asus Ares 2 jag tror vi kan komma överens om att det grafikkortet har en aningen mer kräm än ett GTX 750ti eller 270X ;

http://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stor...

http://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stor...

Observera att dessa inte är gjorda på betan utan det faktiska spelet. Det är en viss skillnad i hur det beter sig framförallt när det hanterar flera trådar. En viktig del i detta som även påverkar resultatet en del är minne samt vilket spel läge man kör. Men oavsett vilket som även någon annan skrev innan, du kommer inte falska en FX6300 i 1080p med lite AA och hyfsade settings med ett sub 2000kr grafikkort i vilket läge du än kör.

Håller du fortfarande kvar vid att du tror att det blir ett bättre spelsystem av det du rekommenderade så kommer vi nog inte så mycket lägre

Av MichaSWE
Skrivet av MakeCoke:

Visst det är rätt så stor skillnad mellan 270x och 750 ti.

Ja

Men i cpu tunga spel som bf4 kommer 6300 flaska rejält.

Nej inte med grafik för 1800kr (med väldigt god marginal)

Även i spel som bara använder ett fåtal kärnor som WoW kommer i5 vara hästlängder bättre.

Nej det kommer den inte vara om du kör i 1080p (eller uppåt) med lite AA och parar ihop den med ett GTX 750 ti

Med i5:an kan man även uppgradera grafikkortet om ett tag. Med ditt system skulle man behöva byta mobo, cpu och grafik.

Med ditt system har du 430W psu. Lägger du på åldring för kondningar etc så kommer du vara väldigt begränsad angående att uppgradera grafik under överskådlig framtid utan att behöva byta psu.

Du har även valt ett moderkort med enbart 2 minnes slots vilket gör att eventuella uppgradering av minne alltid kommer innebära att köpa 2 helt nya minnen som är större och du har ett max på 16gb (vilket iofs är mer än tillräckligt i detta sammanhang inom överskådlig framtid)

som sagt lite svårt att göra en bra plattformsjämförelse utan att skriva en avhandling https://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=797794&sku=759848 men tex bara 2 Sata 600 portar på ditt förslag jämfört med 6st på det jag la med.

Att du sedan valt ett mATX begränsar ju även det lite utbudet för utbyggnad (gillar personligen mATX formatet så inget fel i det i sig men man bör ändå vara tydlig med att det är en storlek mindre än standard när man ger råd tycker jag) Sedan så tycker jag verkligen att man inte skall vara riktigt så snål när man väljer chassi

Nu har du dessutom bytt till en 4570S som är rätt mycket klenare än 4670K som det var tal om innan. Vilket gör att det närmar sig FX6300 ännu mer. Vilket iofs (som jag försökt förklara tidigare) är helt irrelevant så länge vi kollar kollar på en hyfsat normal upplösning i moderna spel, så är det i detta fallet grafikkortet som kommer vara begränsande för all de cpuerna.

OS: et är en smaksak som TS får avgöra själv

Även om TS kan montera kanske hen känner sig mer bekväm med att få den färdig? Jag la bara upp ett förslag.

Inget fel i det

I slutändan väljer TS själv vad hen ska prioritera. Det finns flera bra förslag i tråden att kika på.

Personligen skulle jag prioritera i5:an. En smaksak

Mjo om smaken säger att man vill ha i genomsnitt 10-20fps lägre i moderna spel i en 1080p upplösning med lite bling bling så absolut.

Edit: gjorde denna. Mycket prestanda krona och extrem prestanda/watt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6507486/gaming-for-6500http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6507486-00.png

Skickades från m.sweclockers.com

prestanda/krona Nej inte för ett gamingsystem som man enligt dig dessutom lätt skall kunna uppgradera. Prestanda/watt ja absolut inget fel i det påståendet

Se ovan Mvh Micha

Av MichaSWE
Skrivet av MakeCoke:

Då är mitt förslag bättre. En i5 4670k är långt mycket bättre än en 6300. 270x är en bit bättre än 750 ti, ja men drar mycket mer ström. Bättre att lägga pengarna på processorn där de gör större nytta.

I mitt förslag ingår dessutom montering.

Skickades från m.sweclockers.com

Nja som jag skrev innan ja 4670k är bättre än en fx 6300 men inte i sammanhanget. Han vill ha förslag på en speldator så därmed är din ståndpunkt "Bättre att lägga pengarna på processorn där de gör större nytta." helt enkelt fel.

Alla moderna speltitlar i normalt förekommande upplösningar ställer generellt högre krav på gpu än cpu. Med det sagt gäller det naturligtvis inom en vis gräns. Det gäller snarare att hitta en optimal matchning mellan dem båda i förhållande till vad man skall göra och vad det får kosta.

Ett exempel som referens för just fx 6300 parat med 270x http://www.youtube.com/watch?v=VFQdVQfm7uo&list=PLAfQQPLOoRHC...

För att dra en ungefärlig gräns (i grova drag detta varierar ju även lite pga olika titlar etc) så kan man väll säga att en FX 6300 är ett bra val om man håller sig till grafik upp till 1800kr klassen.

Vill man ge sig upp i 2000kr klassen och uppåt så får man börja fundera på att klocka upp den en del alternativt titta på en bättre cpu tex 4670K. Vidare får man även tänka på vad plattformen kostar och levererar i form av "bang for the buck". Detta är extra viktigt när man försöker få ihop ett lite mer prispressat system som ändå skall funka bra till spel.

Att systemet inte är skulle vara färdigbyggt utgick jag från, då TS i sina egna tidigare länkar inte nämnt eller tagit med det. Det finns även en hel del andra nackdelar med ditt alternativ;

1 inte för att jag som sagt är någon anhängare av TS valda chassi men det som är med i din länk är ett betydligt steg ner
2 nätagget är också ett rejält steg ner
3 moderkortet är också ett steg ner även om det är lite svårt att jämföra olika plattformar så är det betydligt sämre anslutningar för tex ljud sämre strömförsörjning med mera.
4 det skulle kosta ytterligare ca 300kr att byta till det OS alternativet som jag la med jämför med ditt förslag. Jag personligen skulle inte rekommendera någon att köra på 8.1 förinstallerat och levererat utan skiva. Det är ju dock naturligtvis delvis en fråga om smak

Sist men inte minst 750ti är ett grymt bra kort för ett low power build som enbart skall klara klenare spelande men diffen till ett 270x är en rätt stor bit, räkna med 10-20fps i moderna titlar. Vilket mycket väl kan vara avgörande från spelbart till ospelbart.

Så för att sammanfatta, nej dit förslag är inte bättre om vi håller oss till frågan som var en speldator för 7000kr

Av MichaSWE

*trådar sammanfogade samt rubrik ändrad*

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

On topic

1 nja du saknar minnen
2 nja se ovan
3 lägre

Förslag på gamingrigg för ca 7k ink OS (med minnen) https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=13564... Jag är inte någon direkt fan av chassit men det är ju även till vis del en fråga om smak så tog det du valt innan.

Då du verkar gilla blått (med tank på chassit) så valde jag även övriga delar i samma riktning.

Till dem som förespråkade en 4670k eller liknande. Ja det är absolut mer drag i dem men med tanke på prisklassen och på grafiken så kommer en 6300 inte bli en falskhals, så det är egentligen ingen större poäng i att byta den. Det kommer dessutom bli svårt att få ihop ett helt system för runt 7k med os om man väljer i5 och inte vill göra allt för stort avkall på andra viktiga komponenter.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE
Skrivet av Johan^junior:

Nej, men titt som tätt har en del tomtar skrivit att "man skall jorda sig i ett element", varenda gång har de blivit tillrättavisade i spaltmeter. Problemet med det du skrev, på dig lät det nästan som en uppmuntran att dra en skarvsladd ifrån ett jordat uttag i en byggnation, för att "få jord" i ett icke jordat utrymme.

Då verkar det som vi böjar närma oss någon form av samsyn. Jag svarade på hur man skyddar sig mot ESD-skador på sina prylar. Jag tyckte det var rätt tydligt i min tidigare inlägg att inget av det man då skruvar med skall vara spänningssatt.

Skrivet av lord_vasagos:

dagens prylar är så bra skyddade att man behöver inte armband och jag har inte använt nått på nån av mina burkar från pentium 2 tiden och framåt och massor av burkar jag fixat har jag inte heller haft det på och dom har överlevt

Det där är bara helt enkelt fel. Om du vill kan jag mot porto skicka ett par ESD-skadade grafikkort med mera som inte åkt till tippen ännu. Brukar få in lite sånt av och till från folk som byggt sina datorer själva (ofta förstagångsbyggare) som haft samma inställning till ESD-skydd som du har. Resultat blir att jag får bygga om deras burkar och beställa nya grejer. Med det sagt betyder det naturligtvis inte att man garanterat får en ESD-skada på en produkt om man inte har ESD-skydd men det är i min mening väldigt onödigt att ta den risken.

Av MichaSWE
Skrivet av Johan^junior:

Nej, det är väl därför som elsäkerhetsverket kräver att om du 'uppgraderar' ett uttag i ett rum, ifrån ojordat, till jordat, så skall samtliga uttag jordas, med det menas inte att dra en förlängningskabel ifrån ett annat rum, matat ifrån en annan grupp i centralen.

Du vill ha samma potential på all utrustning som kan sammankopplas (tv-mottagare och tv e.t.c), annars hade elsäkerhetsverket inte haft föreskrifter kring detta.

Visst, om detta är något som du känner att du vill utforska, gör det, men råd inte någon annan att göra det.

se redigerat svar ovan. Det är jag fullt medveten om jag jobbar med projektering av en hel del ombyggnationer och även en hel del tillfällig el-distribution. Jag har även periodvis en hel del kontakt med just elsäkerhetsverket. Vi kan säkert starta en mycket intressant annan tråd på just detta temat. Just nu har jag tex en pågående diskussion med dem kring brandskyddsbrytare över 63A vid tillfällig el.

Men hur exakt har detta någonting alls att göra med att ta en jord från tex intilliggande tvättstuga till matsals bordet där datorn ligger som man vill skydda mot esd-skador? Jag kanske är naiv men jag utgår från att folk inte är dummare än att dem bara har sin urkopplade dator på bordet och inte tänkt rada upp hela husets inkopplade hemelektronik och köksredskap bredvid för klappa lite på den och se vad som händer.

Mitt tidigare svar baserades på uttalandet att det är farligt att dra in en jordad kabel i ett ojordat rum/utrymme. Det är det inte det som är farligt är att få en felaktig jordning mellan jordat och ojordat via tex person eller utrustning. Det är dock en helt annan sak och inte vad som skrevs. Hade Commander skrivit "Obs tänk på att vara försiktig så du inte kommer åt något som är strömförande som inte är jordat när du själv är det" så absolut inga konstigheter alls. Nu skrev han dock att det i princip är farligt att ta med en jordat kabel in i ett utrymme som inte är jordat. Det var därför jag bad honom utveckla det.

Jag finner det dock intressant att det tydligen är så att ni reagera på det men inte på rekommendationer på att på annat sätt jorda sig själv i ett ojordat utrymmet tex via radiator som föreslagits tidigare i tråden. Med er problemformulering om den överhägnade risken att bli utsatt för spänning från tex en trasig produkt som inte sitter i jordat uttag. Tror ni att det hade varit bättre att bli det om man sitter jordad i en radiator?

För dem i tråden som undrade om ESD-skydd så kvarstår min tidigare rekommendation, det funkar alldeles utmärkt. Bygger man ofta kan det dock vara värt att (som jag själv har), införskaffa sig en ESD-matta också. Då är det lättare att ta han om alla lösa komponenter på ett bra sätt etc. Då det dock har först på tal och kanske är vanligare än jag kunnat föreställa mig. OBS! ta inte i några spänningssatta produkter eller något annat som kan medföra att du kommer i kontakt med spänning när du är har kopplat på en jord på din kropp. Det är farligt. Detta gäller i så väl ojordade som jordade rum/utrymmen.

Av MichaSWE
Skrivet av Commander:

Om du drar jord med förlängningskabel från ett rum (köket) till ett annat rum som inte har jord så blandar kommer du nu elektronik som är kopplad till både jordade och ojordade uttag i rummet. Detta är något du skall undvika.

Blanda jord och icke-jord i ett och samma rum är ett big NO-NO

http://www.byggahus.se/forum/el/134818-vad-ar-risken-med-att-...

Det är igen skillnad i huruvida du har ett jordat uttag i det rum du befinner dig eller om du har en förlängningskabel som är jordad och sitter i jordat uttag i ett annat rum. Hade det varit så hade tex all form av uttag för utomhusbruk medfört rätt stora problem. Det hade heller inte varit möjligt att installera jordade uttag i en fastighet alls, då det just innebär att man tar en jordad anslutning in i ett "ojordat utrymme/rum"

Men absolut big NO NO att hålla på att pilla med ojordade spänningssatta apparater, när man själv är jordad. Fast det känns faktiskt rätt ordentligt off topic

Skrivet av MultiMan:

Jag antar att han menar den betydligt bättre jordningsmöjligheten som ett jordat chassi har kontra det rätt höga motståndet genom fötter/skor/golv. Har du en jordad apparat där höljet är kopplat till skyddsjorden och du tar i något annat, icke-jordat men strömförande pga elfel (och eftersom det saknar jordning har inte säkringen gått) samtidigt så blir du betydligt bättre grillad eftersom skyddsjorden har i princip noll motstånd.

Nu är ju dock inte tanken att man skall jorda sig för att sedan gå runt och tafsa på en massa strömförande trasiga apparater som sitter i ojordade uttag, då har man liksom missat poängen lite med vad som diskuteras i denna tråden tycker jag.

Men jo det kan vi vara helt överens om det är en dålig ide att koppla sig själv som någon from av jordspett och sedan gå runt och jorda diverse saker som är spänningsratta men sin egen kropp genom att ta på dem.

Av MichaSWE
Skrivet av Commander:

Um, ingen bra ide. Tar du jord till ett utrymme/rum utan jord och sedan tar i något som inte är jordat och är dåligt isolerat så lär han göra det bara en gång i sitt liv.

Hur exakt tänkte du nu...?

Av MichaSWE

*Tråd flyttad*

Jag tror du har större chans att få hjälp i denna delen av forumet.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE

*Rubrik ändrad*

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

On topic ett ESD-armband kostar runt 70kr varför krångla till det för sig?

Ett par viktiga saker som redan berörts men som kanske bör förtydligas;

1 att hålla i ett element hjälper bara om man vet att elementet verkligen är jordar och om man tar på en icke målad del av elementet (3 lager radiatorfärg isolerar rätt bra )

2 det är inte så att det är säkert om man av-jordat sig mot radiator eller liknande, om man sedan pinnar iväg därifrån för att göra jobbet. Så fort man inte lägre är jordad kan ny statisk elektricitet byggas upp.

3 chassit på datorn är inte jordat om inte en jordad nätkabel sitter i nätägget och är ansluten till ett jordat väguttag. Eller om separat jord dragit från jordpunkt till en omålad yta på chassit. Chassit står normalt på gummifötter så när det står upp är det inte bara ojordat utan kabeln, utan snarare helt isolerat från jord. OBS man bör inte använda metoden att jorda chassit med nätkabeln, om man inte är helt säker på vad man gör. När sladden är i ligger även spänning på, inte bara jorden.

4 Många äldre fastigheter saknar idag fortfarande jordade uttag. Man hittar dock i princip alltid jordade uttag i våtutrymmen så som badrum, kök och tvättstugor. Ta en jordad förläningskabel i gott skick och ta med jorden därifrån.

5 lägg datorn ner på en yta som inte i sig inte medför ökad risk för statistelektricitet ett obehandlat eller betsat träbord (utan duk) är normalt ett bra val som brukar gå att hitta hemma.

6 Undvik klädesplagg som alstra mycket statisk elektricitet, stickade grejer, fleece och plast är tex bra att undvika.

Men som sagt enklast att göra det lätt för sig lägg 70kr på ett band med krokodilklämma, fäst klämman på en bra jordpunkt, lägg datorn på ett bra underlag och sedan är det bara att köra.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE

*Trådar sammanfogade*

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE
Skrivet av Zalice:

Jag har uppdaterat chippet via Gigabyte's hemsida för mitt moderkort, men fick ntfs-bluescreen idag också...

Har också suttit med Microsoft supporten i telefon i över 3 timmar p.g.a. att uppdateringar till Windows vägrar installeras. De fick inte det att fungera över fjärrstyrning. Har suttit och googlat efter fix och det. Men nada fungerar.

Hur ser det ut med AHCI har du kollat det i Bios/Uefi ?

Av MichaSWE
Skrivet av Zalice:

On Mon 2014-01-27 21:35:04 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012714-8158-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (0xFFFFF88001306C55)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFF96A002318DD8, 0x0, 0xFFFFF88001306C55, 0x7)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
product: Operativsystemet Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: NTFS-drivrutin

Uppdatera samtliga drivrutiner till ditt moderkort (framförallt chipset)

samt dubbelkolla i Bios att du kör din SSD på en sata kontroller som kör AHCI inget annat. Kör den inte AHCI så gör backup på det du behöver. Ställ om sata kontrollern till AHCI ominstallera Windows och gör om alla partitioner (partitioner som inte är skapade med AHCI kommer inte funka om du kör något annat)

Av MichaSWE
Skrivet av Blazin87:

öhh.... så du tror kassa sektorer på en hårddisk orsakar bluescreens? vet du ens varför bluescreens uppkommer?

till TS: ladda ner memtest86+ , in med det på en USB sticka och kör i DOS i minst 8timmar

Ja det kan det: "Hard drive failure like bad sectors or data read error will lead to the blue screen of death. That’s because like the internal storage, hard drive also carries some data access operation. Bad sectors appearing in the area of access/read system file will also bring about the irregular run of the system and the blue screen error will show." sry för engelska men fick inte till en bra svensk översättning på rak arm

Skrivet av robba92:

Det är sorgligt att dagens ungdomar utmärker sig att veta så mycket då dem inte har en större erfarenhet. bluescreen kan orsakas av en hel drös olika anledningar. förhoppningsvis så är detta fallet ett mindre allvarligt fel. Annars får han troligtvis kosta på nya komponenter

Nu låter det allt som farbror gett upp hoppet om kommande generationer, upp med humöret

Det finns otaliga anledningar till bluescreens. Jag har byggt och lagat datorer i ca 15 år och min erfarenhet är att allra vanligast är mjukvarurelaterade fel. Det kan bero på i princip allt, från kass drivrutiner till dålig kompatibilitet mellan olika program. Att folk inte förstår att ca 800kr är riktigt bra pris för ett OS som uppdateras och där diverse kodhål fixas allt efter som är också en vanlig anledning. Med andra ord var inte dumsnål köp ett ordentligt OS om du är haxxor nog kör linux.

Kör who crashed http://download.cnet.com/WhoCrashed/3000-2094_4-75205821.html och läs loggen så kan det hjälpa dig bli smartare på vad det är som är fel (OBS det går inte alltid att lita på att det bara är det som står i loggen som är problemet)

Börja med att kolla värme och spänningar så dem ligger normalt OBS om du överklockat datorn återställ stockclock. HWinfo64 är ett bra gratis program till detta http://www.hwinfo.com/download.php

Är det hårdvarurelaterat utöver ett kasst nätagg eller för mycket värme så brukar minnen vara det som är vanligast. Kör memtest på en sticka i taget är dem kassa brukar man se det rätt fort men ge varje sticka ett par timmar ifall den inte hittar några fel. och kör dem sedan ihop över en natt.

nästa punkt i min arbetsgång är hårddisken starta kommandotolken (kör som administratör) kör CHKDSK http://en.wikipedia.org/wiki/CHKDSK skriv CHKDSK :* /f (*= enhetsbeteckningen för hårddisken det gäller tex C:)
OBS detta tar extremt låg tid på en lite större mekanisk disk, det kan röra sig om dagar men då ser du i vilket skick den är ordentligt samt att den försker reparera enklare fel.

Lycka till med BSOD fixande och håll uppe humöret lite mer tack

Med vänlig hälsning
MichaSWE
Moderator

Av MichaSWE

Hej!

Om det nu främst gäller spelande:

Onödigt stort nätagg, du klarar dig med väldigt god marginal på 650w men om det viktigaste är modellvalet dem bättre aggen görs tyvärr ofta först i stora effekter

Om du inte har tänkt överklocka (vilket jag misstänker att du inte har pga cpu val) så är minnen totalt waste behöver inte mer än 1600Mhz

Om du inte promt behöver ha så stor lagringsdisk så kör 2tb och en större SSD

Ta en större SSD i vilket fall. Du kommer ångra att du inte gick upp en storlek

Lägg lite mer på skärmen

Eddit eller om du nu vill ha just en 27" och inte vill öka budgeten mer på den biten så:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6430027/2014-01-26-15k-gaming

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6430027-00.png

Mycket mer gaming för pengarna OBS detta är ett mATX system byt chassi och moderkort ifall du vill ha en klumpigare burk

Av MichaSWE

Misstänker som sagt spontant dina grafikdrivrutiner. Testa att göra en ren installation av dem samt se till att alla windowsuppdateringar är gjorda framförallt för netframework.