Inlägg

Inlägg som MichaSWE har skrivit i forumet
Av MichaSWE
Skrivet av Kilroy:

Jag tror du blandar ihop det här med en gammal CX-serie, Corsairs nya CX serie är riktigt bra och bland annat fått utmärkt i betyg av Sweclockers för bara någon vecka sedan.

Jag tror bara han är okunnig och otrevlig, en äldre serie CX-agg ifrån Corsair var rätt dåliga, långt ifrån sämst, var inte Ace kvalitet direkt, men väldigt mycket sämre än man borde kunna vänta sig ifrån ett märke som Corsair.
Men den här nya serien ska vara riktigt bra.

Eller så syftar han på något annat och jag är ute och cyklar, men det är vad jag tror iaf.

Och den Allra första CX "serien" (var bara ett agg) från Corsair var bland det absolut bästa i sin prisklass när det såldes

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-CX400W-Power-S...

Sedan så är det ju i princip alltid fel att resonera i sämst och bäst om man inte lägger till ett epitet om vad det är sämst eller bäst till. De värsta ACE aggen var bland de allra bästa på sin tid på att ta med sig flertalet andra komponenter i datorn när kodningarna small Sedan glömmer många bort att vi även haft en hel del andra lågvattenmärken på psu sidan av olika anledning tex Hantol, Bestec, vissa Hiper etc etc.

On Topic så tycker jag TS komponentval är helt ok. Jag hade inte valt exakt samma men det är absolut inget att anmärka på i sig, mer än att nätagget om möjligt är lite onödigt stort. Vilket ju dock ger mer utrymmer för att uppgradera framöver. Jag tycker absolut att kompisen kan var nöjd med hjälpen han fått

Av MichaSWE
Skrivet av Murvel:

https://www.alina.se/Produkt.aspx?r=qs&T2=G46VW-W3072H

Om du registrerar dig som Swec-användare så får du rabatt, datorn ovan får du alltså för 7990:- vilket är prisvärt för vad du får. Datorn klarar av BF3 och förmodligen BF4 med low/medium. Vill du kunna lira på high eller högre så måste du öka din budget avsevärt.

Om du jämför G46VW med ditt första förslag i denna tråden så är denna sjukt mycket mer prisvärd, bättre processor by far, bättre grafikkort, snabbare hårddisk och dubbelt så mycket minne. Visserligen mindre skärm, men det gör att den är lättare samt mer mobil och om man ska sitta på samma ställe länge så kopplar man ändå oftast in en extern skärm.

Av samma anledningar funderar jag på att köpa precis just den.

Källor:

http://ark.intel.com/products/71459
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.71859.0....
https://www.alina.se/Produkt.aspx?r=qs&T2=G46VW-W3072H

Skrivet av Distant Worlds:

Samma här! En ovanligt välbalanserad och prisvärd gaming-dator. Fasiken att man inte har behov av en bärbar!

Skrivet av RobCar:

14" skärm med 1366 x 768......det låter ju...

Om det just skall vara laptop av någon anledning och man ändå vill spela på den så är det dock en ytterst försvarbar prisskillnad åven på knappa 2000kr (Alina rabatten) till MSI GE70 2OE-014NE Jämför specs och glöm inte att kolla skärmen http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/176633-msi_ge70_2oe-0...

Jämförelse på prisjakt är ju inte super men för er som bara vill kika lite ytligt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1652147,1953828

Jag tror de flesta skulle ångra sig att de inte försökt spara ihop 2k till om man jämför dem efter köpet

Av MichaSWE

*Trådar sammanfogade, rensade och rubrik ändrad*

OBS! taget ur våra regler, läs gärna på dem igen.

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

On topic så kan jag avslöja att det mig veterligen inte existerar någon "prisvärd" laptop som klarar bf4 på Medium/High i alla fall inte i någon högre upplösning. Nu är i och för sig BF4 inte släppt ännu men mycket pekar på att det kommer hamna på ungefär samma krav på hårdvaran som BF3 i slutändan.

Så för att köra bf4 på medium/high inställningar med hyfsat flyt (60fps) i 1080p behöver du titta på laptops i klassen MSI GE70 2OE-014NE och uppåt. Den är faktiskt väldigt prisvärd för att vara en gaminglaptop. Det är få av dem runt 10k som faktiskt klarar några tyngre spel hyfsat. Så om det prompt skall vara en laptop så kommer denna nog närmast dina förväntningar. MSI GE70 2OE-014NE Eller MSI GE70 17.3 full HD som den också kallas kommer dock troligtvis ut till butik först i nästa vecka. Håll utkik här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1953828

Men som många redan är inne på, bygg en stationär eller be om hjälp att välja delar här och så låter du tex Inet bygga ihop den åt dig. Dem tar 800kr för det, om du köper alla delar hos dem. Om det inte är så att laptop verkligen är ett måste av andra skäl

Ett sådant bygge som klarar medium/high ordentligt kan du få ihop runt 8k inklusive en hyfsad 22" skräm.

Viktigt att poängtera är att när folk här skriver stationär menar vi alltså ingen familje märkesdator typ HP, Aser, Compaq etc utan en speldator med komponenter valda för gaming.

Lycka till och håll dig till en tråd framöver

Av MichaSWE

Ja det är inge problem att gå in via ditt installera det igen och aktivera det via ditt Norton konto. Det kontrollera att du inte har det aktiverat på fler än 3 system samtidigt. Man kan även avinstallera det från en dator och installera det på en helt annan dator. Så funkar det i alla fall med Internet securety så bör vara samma för 360. Vill du vara riktigt riktigt säker så hör av dig till Nortons support dem brukar vara bra att ha att göra med.

Av MichaSWE

*Tråd Låst*

§ 9 Marknadsföring och annonsering

Forumet får inte användas för annonsering eller marknadsföring av egen eller andras verksamhet. Privatpersoner ska använda Marknad för all slags handel. Det räknas alltid som marknadsföring att sprida länkar som är utformade så att någon tjänar pengar, får poäng eller liknande när de används. Ett annat exempel är platsannonser. För sådana hänvisar vi till vår särskilda jobbavdelning.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE

Det är synd att man inte helt kan ge den typen av chassin helt rättvisa utan att se dem live. Lian-li har alltid väldigt hög byggkvalitet och finish och är väll en av de klassiska chassi tillverkarna som alltid kommer med nya bra funktioner. Dem vågar även uppfinna lite egna lösningar snara än att bara kopiera andra. Ser fram mot att få bygga i fler av dessa framförallt det sista

Visst dem kostar en slant och jag bygger i alla prisklasser åt folk men så i budgetbyggen är dem sällan intressanta. Jag har dock aldrig känt att jag inte fått valuta för pengarna på ett lian-li. Dyra mjo men definit värt det

Av MichaSWE

*Trådar sammanfogade*

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE

*Tråd flyttad*

Den passar bättre under support.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE
Skrivet av dav123x:

tack för alla svar!!!! känner att jag är redo för detta LAN oxå nu!!!!

Np Det ligger faktisk som en del av min tjänst att hjälpa folk som håller på med LAN. Kör du fast eller klurar på något så dra iväg ett PM

Av MichaSWE
Skrivet av OldComputer:

Låter som brandsäkerhetsföreskrifterna kommer före elproblemen i detta fall. Dessutom så räkna med att varje person rent fysiskt bara genom att stå upp kräver 1 kvm golvyta. Det innebär, eftersom varje person tar upp en viss mängd skrivbordsutrymme att varje person rent praktiskt använder 3 kvm golvyta. Redan 100 personer använder 300 kvadratmeter golvyta och då är dom packade som sillar, vilket innebär att lokalen MÅSTE vara minst 500 kvm för att det ska gå att röra sig över huvud taget.

Nja asså det är väll igen som säger något annat? Jag personligen utgick kallt från att det finns ett maxantal sittande vid bord enligt en given dukningsplan för lokalen. Det är rätt standard för alla större samlingslokaler. Om det inte är det så gör man en skalenlig dukningsplan.

För att man skall var hyggligt säker på att få den godkänd av räddningstjänsten så följer man normalt Boverkets regler och rekommendationer för personantal /m2 fri golvyta, typ av verksamhet samt krav på utrymningsvägar (bland annat BFS 2011:6 BBR 18) . I större sammanhang är det dock normalt fri väg till nödutgångar och dessas antal och bredd som blir den begränsande faktorn.

Två exempel på godkända dukningar för LAN som jag gjort:

328 personer total storlek på lokalen 43x27m;

http://i.imgur.com/FW0DXwT.jpg

102 personer total storlek på lokalen ca 265 m2. Så här ser det ut när jag skissar jag göra alltid det först då jag tycker det är enklast att räkna allt på plats:

http://i.imgur.com/npZdFsl.jpg

Det som däremot stämmer bra generellt är att man normalt räknar 1 person på 3m2 när man beräknar ytan på sovsalar. Detta beror lite på typ av förläggning men så länge det är: lättöverskådligt, finns kopplat larm till räddningstjänsten, är en separat brandcell, ligger i entréplan med tillräckliga utrymningsmöjligheter och att man har åtminstone rondering på brandvakt så är det normalt ok.

Skrivet av kufra:

Fast man räknar inte fel om man blandar enheter och storheter. Så att lära fel... Tja terminologiskt kanske ja

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det var min poäng, skönt att jag inte verkar vara helt omöjligt att begripa sig på Det finns ju ibland gråzoner som blir mer lätta att förstå än att alltid röra sig i områden av svart och vitt

Av MichaSWE

*Tråd Låst*

På grund av bristande diskussionsvärde. Detta är en fråga mellan TS och posten. Alternativt TS och Inet beroende på hur Inets ansvarsvillkor ser ut, gällande returer.

Då det inte har framkommit någon mer konkret information om vad som hänt i ärendet sedan den 21e och diskussionen nu uteslutande verkar handla om pålitligheten hos Inet, Posten och TS samt om vilka som är fanboys till vad, så läger vi tråden till handlingarna.

Framkommer det ny information i ärendet som faktiskt har med konsumenträtt att göra, så kan vi öppna den igen.

Med vänlig hälsning
MichaSWE

Av MichaSWE
Skrivet av Roxxer:

Jag kör ett PA för drygt 1700 pers... det tycker jag funkar på altan (stora högtalare dock)

Inte för att vara sådan men det där säger verkligen absolut ingenting Du får gärna utveckla dig lite och förklara hur du tycker att det skall hjälpa TS.

Av MichaSWE

http://www.novacoustic.com/html/i_nova.html kickar skiten ur tex Bose´s motsvarnade system men kostar ca 20% mindre.

Skulle efter vad som står här säga att köra på 4 IN4 (för spridningen) och 2 IN312 SUB dem finns i vit. jag har kört sommarbaren utanför Göteborgs konstmuseum på samma system så det räcker. Men vill du ha ännu mer drag så kör på iN6 och 2st IN315 SUB då får du ännu lite mer svar i lägsta registret. OBS 1 bas driver 2 toppar så allt går på stegen i basaran fullt digital DSP och andra funktioner gör att man verkligen kan finlira med dessa, dem låter dock väldigt bra även direkt out of the box.

Obs om du vill ha ett året om system som även skall sita ute på vintern så bör du inte köra på annat än väderbeständiga högtalare. Då går aktivt i princip bort helt och du bör snara kolla på inbyggnadshögtalare. Det finns en del från bland annat JBL och Rcf sdom är ock men dem kommer inte en i närheten av ljudet på tex Inova.

Av MichaSWE
Skrivet av deadich:

Ja ljudstyrkan är nog samma, det har du nog rätt i. men frekvensen måste väl kunna ändras? För om du hade varit här hade det varit helt uppenbart att det är stor skillnad och iallafall i mina öron så är det högfrekventa tjutet mycket mer störande. Och det har inte att göra med hur långt ifrån fläkten mitt öra är eller att ljudet dämpas. Topp fläktarna är lika nära och exponerade som sidofläkten.

Jag filmade och skillnaden är enorm. Sidofläkten tjuter som en liten RC-motor (samma sak gäller oavsett vad jag sätter dit för fläkt). jag är rätt övetygad om att majoriteten också tycker att detta ljud är mer irriterande och därför så nämnde jag att man bör vara extra noggrann med valet av sidofläkt på dessa chassin.

Här kan du själv höra skillnaden. http://www.youtube.com/watch?v=YLmquXye4wo notera att kameran är närmare toppfläkten. Toppfläkten blir mycket tystare på lägre rpm, så gott som ljudlös på lägsta men tjutet från sidofläkten är alltid kvar och irriterar oavsett hur sakta den snurrar. Har den helt avstängd om jag inte måste ha den på.

Det blir ju lite av ett blid test men kan det vara så att det är olika modeller på dem i top och sidan det låter som den senare i videon har betydligt högre rpm. Eller har du dem anslutna annorlunda?

Av MichaSWE
Skrivet av TimmyQ:

Jorå det är finemang!

16a väggutag med schuko (nordisk stickpropp) finns dock, lagerlokaler och dylikt kan ha det ibland, har för mig det finns någon el-regel att alla schuko baserade utag skall klara 16A dessutom

Gött att höra Såg du detta från vårt förra? http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/lan-hela-dan

Du kan ha rätt gällande äldre installationer vet dock att man inte får bygga det fast lägre. Har ju inte med själva kontakten att göra utan med kabeln. Ska ju va 2.5mm på 16A.

Av MichaSWE
Skrivet av Subdubwise:

Fläktfilter gör bara att det tar lite längre tid innan datorn blir relativt fylld med damm. Jag har fläktfilter framför båda mina intagsfläktar, som är i fronten, men ändå hittar sig en ganska stor mängd damm in i datorn. Jag kör förvisso mina fläktar på hög styrka 24/7, pga. att jag behöver kylningen då jag kör folding@home dygnet runt, men det bevisar bara att fläktfiltren endast filtrerar bort det absolut värsta dammet.

Beror ju väldigt mycket på hur man har det med damm generellt också. Har man pälsdjur hemma och datorn på golvet är det en jäkla skillnad till ett välstädat skrivbord Men det finns andra för/nackdelar med fläktar i botten med läs gärna vad jag skrev lite längre upp. Det kan funakr bra men det kan också faktiskt vara till direkt nackdel. Det är lite "try and error" på det eller väldigt noggrant teoretiskt räknande.

Av MichaSWE
Skrivet av deadich:

Du vet inte vad du pratar om. Dessutom så skrev jag ju att den sitter positionerat så att den hörs mycket tydligare. Frontinsugen sitter bakom 2 dörrar och massa dämpning. Men även utan detta så är jag säker på att den som sitter på sidopanelen låter värre än om jag skulle hålla en likadan fläkt i luften och montera av sidopanelen och hålla den bredvid och jämföra.

En fläkt som låter 20db låter 20db den låter inte mer eller mindre beroende på vart den sitter. Du kanske hör den mer för att du har din dator placerad på ett visst sätt eller har vissa förutsättningar i just ditt chassi. Att däremot påstå att fläktar monterade på sidan i sig låter mer är helt enkelt fel. Förstår du inte hur jag menar så försök att verkligen i lugn och ro analysera vad jag egentligen skriver

Av MichaSWE
Skrivet av deadich:

Finns det inte 140mm-fästen där bak? Äh, skit i det då. Antog bara att det fanns. har haft mina stora fläktar där(160x140mm) som dock har 120mm fästen

Jo om du läser min eddit som svar på din eddit ovan Så verkar det vara lite av ett återkommande tema. Om du vill ge råd så tycker jag det är bra om du dubblekollar det du kanske är lite osäker på först, så slipper vi förvirra TS i onödan

Av MichaSWE
Skrivet av deadich:

Varflr i helvete tror du att jag menar att han ska ha alla som inblås? klart att han ska ha dom där bak och uppe som utblås. då blir det 3x140mm ut och 2x120mm+2x140mm in, alltså ett litet övertryck bara vilket jag sa var bra.

Ja så som du formulerade dig var det svårt att tolka det på annat sätt, nu framgår det mer tydligt Det var ju även ungefär exakt det rådet han redan hade fått. Är det något annat i ditt inlägg som jag har missförstått?

Jag klurar dock även lite på hur du tänkt att han skall få till det med 140mm bak? Det är en rätt svår modd att göra på ett R3.

//Eddit

Det är lättare om du svara med ett nytt inlägg istället för att redigera det gamla men:

"Sidofläkten låter mer, så är det. Jag har ett likadant och många har samma problem. Antingen är det för att fläkten sitter för nära hålen och när mycket luft ska in genom liten yta så tjuter det. En annan grej kan vara positioneringen, den sitter mycket öppnare än de andra insugen."

Nej, kanske hör den mer för att den på ditt chassi och där du har datorn hör den mer men den låter garantera inte mer än någon annan av samma modell på samma rpm. Det är fysiskt omöjligt.

"Angående läckage så tog jag fel, det var coolit. http://www.sweclockers.com/forum/125...or-av-lackage/"

Du bör kanske inte vara så tvärsäker och ge andra råd utan att dubbelkolla det först. Sedan i detta fallet ett totalt onödigt råd i vilket fall då det redan står att han tänker ta en luftkylare. Men men misstag händer

"24db är högt om alla körs på fullt hela tiden. han kommer inte kunna köra alla i speedfan oavsett hur han kopplar om han inte har ett moderkort med sinnessjukt mycket pwn-ingångar. Han kan koppla 3 till volt-kontrollen i chassit och kanske få in resten i pwn och cpu-ingångarna om han väljer pwm-fläktar."

Det är ju i och förs sig en subjektiv åsikt men jo 24 db är en hel del. Jag förstår inte riktigt varför han skulle vilja köra dem fullt hela tiden? När han drar på ordentligt kommer det troligtvis vara andra komponenter som låter mer än chassi fläktarna även om han har dem på fult iofs.

"Hur kan du inte förstå vad som menas med tysta fläktar?"

Ja det är ungefär som att säga hur långt är ett snöre. Vissa tycker att tyst är när det inte går att höra på 1-2 meters håll, vissa tycker att det är tillräckligt tyst om det inte hörs genom väggen till nästa rum. Återigen en rätt subjektiv åsikt. Utan något exempel på vad du anser vara en tyst fläkt är den rätt poänglös.

Du säger tex att FD fläktarna inte duger. Då är det ju lämpligt att du kommer med ett förslag på ett par "tysta" att ersätta dem med, tycker jag Jag säger däremot att FD fläktar duger då dem har ett bra pris/prestanda förhållande och det verka som TS vill hålla ner kostnaderna. De Corsair fläktarna han hade tänkt köpa är tex inte tystare. FD fläktarna levereras dessutom med ett motstånd som gör att du kan sänka ljudet ännu mer men på bekostad av luftflödet naturligtvis.

Av MichaSWE
Skrivet av EyEr0n:

Ström mäts i Ampere (A) och betecknas I
Spänning mäts i Volt (V) och betecknas U
Effekt mäts i Watt (W) och betecknas P

Således är formeln för effekt

P = U*I

Ja och U = R * I tex, your point?

Volt * Amper = Watt är formeln jag tyckte var intressant här (vilket är samma sak bara andra termer) och det är vad jag har skrivit. Hela tanken med att inte använda U, P, I R etc var att inte göra det krångligare än nödvändigt för TS eller har du set många prylar där deras effekt förbrukning står specat med P

Det var egentligen även hela kontentan av mitt förra inlägg. Jag tror TS vill veta hur han praktiskt och säkert kan få ihop elen på sitt lan och att han kanske i alla fall just i denna tråden är mindre intresserad av att få en grundkurs i matte och fysik