Inlägg

Inlägg som FuzzyDuck har skrivit i forumet
Av FuzzyDuck

datorn....

Av FuzzyDuck

Nu har jag lappat CPUn, och med tanke på att jag inte hade hört talas om "lappa" så sent som för typ två veckor sen, så får jag väl anse mig vara nöjd... inget gick sönder i alla fall

Loadtemperaturen efter 30 min med två orthos small FTT samt everest Stress CPU samtidigt ligger nu på 47 grader. Det är en minskning med 6-7 grader. Idletemperaturen kan jag inte mäta nu, men tempen direkt efter boot (precis då man kommit in i windows) låg på 37 grader, jämfört med 41 förut. Är heller inte riktigt nöjd med hur kylpastan blev applicerad, men var tvungen att skynda mig.

Det börjar med andra ord likna något nu. Får se vad ett gäng nya slippapper, en ledig lördag samt lite mer kärlek till IHSen och kanske kylaren kan göra

Av FuzzyDuck

hmmm

Av FuzzyDuck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av taoman
Jag har E6600 och Thermalright Ultra 120 och har 33°C idle oklockat med Artic silver 5 pasta. Jäpp du måste plocka ut moderkortet först för att montera platta på baksidan. Montera sedan kylaren innan du sätter in kortet igen så spar du massa trubbel.

Min funkar också alldeles utmärkt

Av FuzzyDuck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xooz
Moderkortsnamn MSI K8N Neo4 Series (MS-7125) står bara så i everest stod nog inget mer på moderkortet heller har jag för mig, ett tag sen jag kollade, nu sitter grafikkortet ivägen

Nu vet jag inte om jag är dum, men i din signatur står det klart och tydligt MSI K8N Neo4-F. Du kanske skrev det förut och hade koll på vilket moderkort du hade då

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RazoX
hmm.. så ska man typ dra ur den jumpern eller?

Normalt sett ska du flytta den ett steg åt sidan, dvs så att den mittenpinnen och den lediga pinnen täcks istället. Sen ska man låta jumpern sitta några sekunder för att sedan flytta tillbaka den till utgångspositionen. Läs dock i din instruktionsbok till moderkortet först..

Av FuzzyDuck

Förmodligen sitter det en jumper någonstans på ditt moderkort. 3 små metallpinnar med en liten "plastdetalj" på. Kika i instruktionsboken för ditt moderkort så hittar du säkert. Där står även hur du ska göra.

GL

Av FuzzyDuck

Ett väldigt smidigt program för att göra om musik till mp3 är dBpowerAMP music converter:

http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Av FuzzyDuck

C2D, problem med TAT

Hej!
Jag har problem med TAT. Workloadtestet verkar inte fungera av någon anledning. CPU-användningen ligger på 0-3 procent hela tiden, trots att workload 100% är startat enligt programmet.
http://img207.imageshack.us/img207/8206/loadgd9.jpg

Någon som kan förklara vad jag gör för fel?

Av FuzzyDuck

Ultra-120 och kylpasta

Hej!

Kan börja med att säga att jag redan läst tråden ang. kylpasta, så ni behöver inte hänvisa dit

Tänkte ge mig på att installera min Ultra-120 snart, och läste installationsbeskrivningen. Enligt arctic silver ska man, på en c2d, lägga en liten sträng med kylpasta och låta kylaren trycka ut den själv. När jag läste beskrivningen till kylaren står det:

"Apply thermal paste evenly on the CPU and on the bottom of heatsink and then put the heatsink on top of CPU"

Frågan är då, ska jag lägga en liten sträng med kylpasta som arctic silver skriver, eller ska jag smeta ut den som Thermalright som gjort kylaren skriver? Självklart tänker jag inte kladda kylpasta både på CPUn och på kylaren.

Med kylaren följde även Thermalright kylpasta. Någon som har erfarenhet av den jämfört med AS5? Vilken bör jag använda?

Av FuzzyDuck

Av dom du angett i ditt inlägg är Noctua en bättre kylare skulle jag säga. Dock finns det ett gäng övriga kylare som alla presterar i stort sett lika bra. Beroende på vilket test man läser så klår de varandra, så med andra ord är det en smaksak vilken av dem man väljer. De jag i första hand pratar om är (alla är självklart varianten med 120mm fläkt):

Noctua
Tuniq Tower
Thermalright Ultra-120
Scythe Infinity

Om du vill ha lite bättre kylning än Arctic Freezer är det formodligen någon av ovanstående som du ska satsa på. De ligger alla i samma prisklass och är top of the line bland luftkylare för tillfället. Tilläggas bör dock att Tuniq Tower verkar vara omöjlig att få tag på i Sverige, och den är även slut på många ställen i utlandet. Med lite tur kan du hitta en på overclockers i Storbritannien.

Utöver dessa finns även Scythe Ninja som presterar näst intill lika bra enligt testet här på sweclockers. Jag föreslår att du läser resultatet av testet och kollar runt lite vad andra forumskribenter använder sig av, och vad andra tester säger. Notera även att det i slutet av sidan jag länkade till finns en hänvisning till ett lite äldre test där bland andra Tuniq Tower är testad.

Jag fick själv hem en Ultra-120 för någon timma sen, men då jag beställt fläktar från en annan butik blir det till att vänta till på måndag innan jag får chans att prova den :(. Hade faktiskt beställt en Tuniq Tower innan, men ändrade ordern då jag såg att den verkar vara slut överallt och det inte finns några beräknade leveranstider på dem på någon sida.

Av FuzzyDuck

Jisses, vilket monster!

Får applådera en otroligt fin maskin!

Av FuzzyDuck

Orolig för formatering

Hej!

Tänkte att jag skulle formatera om min systempartition snart, men blev lite orolig över en sak. Jag använder windows 2000, och i win2k måste man ändra i registret och lägga till en key (EnableBigLba) för att kunna använda hårddiskar större än 130 GB. Problemet är att systempartitionen ligger på en 320GB hdd som är en bra bit över halvfull. Detta innebär att X antal MB inte kommer att finnas tillgängligt då ajg precis installerat. när man sedan lag till EnableBigLba i registret brukar det "nyfunna" utrymmet stå som opartitionerat utrymme som kan fixas i diskhanteraren. Så nu undrar jag helt enkelt om den data som ligger lagrad utöver de 128 GB som hittas kommer att försvinna?

Av FuzzyDuck

Slänger in samma länk här som i en annan tråd. Vet inte om det berör dig, och jag har inte läst hela sidan, så du får kolla lite själv

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;89625...

från

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110325

Av FuzzyDuck

Nu vet jag inte riktigt om det här är något som drabbat dig, och jag har inte läst allt heller då jag inte använder winxp, men jag slänger in en länk ändå så får du avgöra själv: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;89625...

Hämtat från: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110325

Ett tips kan ju att vara att prova speestep först i alla fall.

Av FuzzyDuck

I menyn MB Intelligent Tweaker (M.I.T) står det System Memory Multiplier. Ändra den till 2.0 istället för auto så ska du se att det löser sig.

Av FuzzyDuck
Av FuzzyDuck

Passar på att fråga här. Det finns en snålvariant av Papst-fläkten som landar på 1200 rpm och 41-44 cfm (läst båda). Däremot ska den enligt specifikationerna endast ligga på 18dB jämfört med 26 för den andra. Nån som har den fläkten och vet om den duger bra, dels som inblås i chassit men även som kylfläkt på en Ultra-120 fläns?

Av FuzzyDuck

frågan är ju om Garnax har samma mobo nu som han hade för närmare två år sen då tråden skapades

Av FuzzyDuck

Jag får tacka så mkt för svaren. Har nu mailat och frågat om möjlighet finns att byta till en Ultra-120 istället. Om inte det går får jag återkomma med tips ang fläkt då min Tuniq Tower dyker upp.

Av FuzzyDuck

Låter bra det där med måtten, enligt Antecs hemsida har P180B en dimension på 21.3"(H) x 19.9"(D) x 8.1"(W) medan mitt Antec SLK3000B mäter 18.3"(H) x 8.25"(W) x 18.6"(D) enligt specifikationerna