Inlägg

Inlägg som FuzzyDuck har skrivit i forumet
Av FuzzyDuck

Tyst nätagg?

Jag är på jakt efter ett riktigt tyst nätagg. Det ska sitta i en gammal dator (xp2800+, radeon9800pro och två hdds), så jag behöver inget kärnkraftverk direkt. Prioritet är att det ska vara TYST till ett rimligt pris. Jag tänker inte lägga ut 800-900 kr eller så ,då datorn i sig inte är värd mycket mer. Jag struntar i ampere på 12v linan, då i stort sett alla dagens nätagg bör klara en sådan dator. Jag är inte heller ute efter att överklocka.

Av FuzzyDuck

Som vanligt rekommenderar jag Hiper, exempelvis 580 W med modulära kablar eller 580 W med "vanliga" kablar.

Jag kan bara hålla med om det som skrivs i recensionerna om nätaggen. har själv "vanliga" 580 W och det är knäpptyst och leverer som det ska till ett rimligt pris.

Av FuzzyDuck

Intel celeron mobile (vilken det nu var) kom ju bra i förra årets SMPC. Etta och tvåa tror jag

Av FuzzyDuck

DS3 är ett mycket bra moderkort. HAr inte haft några som hels tproblem med mitt, alla inställningar man kan tänkas behöva finns och det är även en mycket bra överklockare. Ljudkortet fungerar som det ska, givetvis inget extremljudkort att jämföra med de som kostar 1500:-, men det går absolut inte att klaga på. Inbyggt nätverkskort som funkar som det ska, gott om plats för att sätta in ny processorkylare (har själv kört med både Ultra-120 och Infinityn). Den enda nackdelen jag kommer på så här på rak arm är att du måste skruva bort grafikkortet för att cleara CMOS med jumpern på moderkortet, då grafikkortet sitter ivägen (i alla fall mitt 7900GTO). Men det är väl en nackdel man kanske kan leva med.

Dock rekommenderar jag dig att leta efter DS3 rev. 2.0 av detta kort. Det ska tydligen ha lite bättre strömförsöjning. En lite vassare variant av ett alldeles utmärkt moderkort mao. Har läst någonstans att det ska kallas DS3P, men jag lämnar det öppet då jag inte vet om det stämmer.

Av FuzzyDuck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rosensparven
Pci går att låsa till 33.33MHz.
Men hur fan låser man en sataport?
Jag vet att 3 och 4 brukar vara låsta, men kör jag OS-disken på den så hamnar den som "slave" och felmeddelande om att "primary-IDE not found". Måste re-boota då...

Har du ett Gigabyte DS3 mobo? Under vilken meny låser du PCI i så fall? PCI-E hittar jag men inte PCI med bios F7.

Av FuzzyDuck
Citat:

Jag tvivlar startk på att IHSen var så konkav att du fick en temp på 80 grader och att det sänkte tempen med 30 grader bara genom att lappa den. Förmodligen var kylaren inte rätt monterad, vilket troligen gäller för alla som har temps på 80+ grader. Normal lappning ger ~5 grader enligt min uppfattning, några enstaka kan kanske sänka temperaturen med närmare 10 grader.

Av FuzzyDuck

Som till alla andra som frågar om nätaggregat rekommenderar jag ett Hiper från komplett.

Förslagsvis 530-wattmodellen som du hittar här: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=322198

Jag har själv 580-wattmodellen och det hörs inte om man inte verkligen lyssnar noga. Angående amperen på 12v-linan så får då (på kompletts hemsida) klicka på producentlänkar och kika på tillverkarens hemsida. Där har jag hittat info om alla nätagg jag funderade på innan jag bestämde mig.

Som EnbersBuskE skrev så kommer du inte behöva 760w, långt ifrån. Förmodligen är 530w i överkant det med, men du får i alla fall ett kvalitetsnätaggregat som du inte behöver oroa dig för att det inte ska prestera. Tidigare idag läste jag att en QX6700 drar ca 285W peak vid full load. Jag kan aldrig i min vildaste fantasi tänka mig att en E6600 drar 487W.

Ett sista tips kan ju vara att prova i forumdelen för nätaggregat

Av FuzzyDuck

Njae, jag upplever små hack i spelet konstant nu, så någon form av prestandaförsämring har det förmodligen blivit.

Av FuzzyDuck

Om du aktiverar internetdelning på det kortet som är anslutet till internet så får det andra automatiskt ipt 192.168.0.1 (du ska ha erhåll ip-adress automatiskt inställt på alla tre korten), sen ska det egentligen inte vara något problem. prova att inaktivera brandväggen i Panda och se omd et fungerar då.

Av FuzzyDuck

Hur gör man det då?

Av FuzzyDuck

Hög cpuanvändning på en process med xp

Hej!

Chansar på att detta är rätt forum, men är inte säker att det handlar om XP alls.

Har nyligen installerat xp på burken, och har fram till nyss kört med win2k, så jag är inte så haj på olika inställnignar/tweaks i xp. Hursomhelst så är jag otroligt dålig på att prova nya program/spel/whatever, så spelar fortfarande Quake2 om jag får lite tid över (win2k, quake2..jaja, jag vet ).

Jag körde win2k i ett par veckor på den här datorn (samma hårdvara alltså), och spelet flöt som det skulle. Nu när jag installerat WinXP så tar processen för spelet (nocheat.exe) 50% cpu-användning konstant.

Någon som har nån aning om vad det kan bero på?

Edit: Förväntar mig inte att någon ska känna till spelet, och så vitt jag har lyckats prova mig fram beror det inte på någon inställning i själva spelet (har provat olika config-filer med olika inställningar). Tilläggas bör även att den "stora massan" använder windows xp och spelar utan några som helst problem.

CPUn är en E6600 (två kärnor alltså) om det kan spela någon roll.

Av FuzzyDuck

Har lyckats klämma fram 14.297s i 1M. Körde då min E6600 i 3.6GHz (9*400) och minnena i 5-5-5-15 1:1

http://img142.imageshack.us/img142/1892/superpica5.jpg

Av FuzzyDuck

Jag har nyligen köpt en Infinity (för att jämföra med min Ultra-120, har dock inga resultat än). Är än så länge mycket nöjd med idletemperaturen, men tycker att load är alldeles för hög mot vad den borde. Jag gissar dock på att det är samma "problem" med ninjan som med infinity. Oklockad låg idle på 33 grader och load på 54 (!), nu kör jag min E6600 i 3.2GHz (400*8) och idle ligger på 39 grader ungefär medan load går upp en bit över 60 grader.

Om jag orkar ska jag prova att byta till Ultra om någon vecka och jämföra med Infinityn.

Av FuzzyDuck

Klippa sladd

Hej.

Har en gammal dator som tjejjen har tagit över nu. Den är byggd i ett Antec-chassi modell stenålder med förmonterat nätagg. Bak i chassit sitter en 120mm-fläkt som satt monterad då jag köpte lådan. Problemet är att fläkten är ansluten direkt till nätagget, utan några som helst kontakter emellan. Sladden går alltså direkt från fläkten och rakt in i nätagget. Nu är det så att den fläkten låter för fyra, och jag skulle vilja sätta in ett par tystare fläktar i lådan istället.

Det är en röd och en svart sladd, och jag undrar om jag helt enkelt kan klippa sladdarna och tejpa dem, och sen ansluta nya fläktar via molexkontakterna? Om jag inte kan ta bort den som sitter fast nu har jag ingen plats att skruva fast en ny bak i lådan.

Är det bara att gå loss med saxen och tejprullen, eller kan jag inte få bort skroten?

Av FuzzyDuck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xooz
Och bara ett litet tips angående din signatur, dina hårdiskar heter Segate inte Sergate

Det är mycket möjligt att de till och med heter Seagate

Av FuzzyDuck

Jag har en Iiyama VisionMaster Pro 454 (HM903DT A) 19" som rekommenderades ovan, och om du kommer över någon sådan kan jag inte råda dig till annat än att slå till. En helt underbar skärm, det här. Har fungerat felfritt på alla sätt. Kör den i 1280*1024 @ 120hz i windows och 1024*768 @ 150hz i spel.

Av FuzzyDuck

AC Ryan samt kylare.

Sitter här och letar fläktar för att kyla systemet, då jag inte är riktigt nöjd med mina Scythe S-flex.

Har bland annat tittat på Xilence Red Wing. Såg dock att någon på XS frågade efter AC Ryan-fläktar och började då titta runt, och sprang på denna:

120mm
Power consumption: 2.8W
Fan speed (RPM): 2000
Noise level (dB): 28.95
Airflow (CFM): 77.70

Någon som vet något om nån av dessa fläktar. De ska användas både som in- och utblås i lådan (dvs 1 fram och 1 bak) samt som CPU-kylarfläkt.

Har en Ultra-120 som jag inte är riktigt nöjd med. Dock blir jag inte klokare av att läsa alla tester eller forum. Är det värt att byta till en Scythe Infinity eller en Ninja? Som ni förstår är jag ute efter en ganska högpresterande fläkt som ska sitta på CPU-kylaren, så jag undrar vilken som kan tänkas prestera bäst med en sådan fläkt. De allra flesta tester är genomförda med antingen en tyst fläkt runt 1000 rpm eller en högljud fläkt som flyttar massvis med luft. Jag planerar att hamna någonstans där emellan, helst mellan 65-85 CFM med en acceptabel ljudnivå.

Ninjan ska tydligen vara grym med lågpresterande fläktar, men vinner man egentligen så mycket på att öka luftflödet på en sådan? Infinityn bör väl prestera bättre med ett större luftflöde, men där är jag framför allt orolig för vikten och utrymmet. Allt ska sitta i ett Antec-chassi (inte p180) och på ett gigabyte ds3-moderkort. Ultra-120 ska tydligen kunna konkurrera ut båda Scythe-kylarna, men i vissa tester ska den inte prestera lika bra vid överklockning. Även med denna kylaren är jag fundersam över om man egentligen vinner något på att byta till en fläkt med bättre flås i, då kylaren är markan mindre än framför allt Infinityn.

Edit: lade till lite.

Av FuzzyDuck

Klistermärket ska normalt sett var vänt åt det hållet du vill att fläkten ska blåsa, dvs in i lådan om du sätter fläkten fram och vänd ut om du sätter fläkten bak.

Angående skruvar är det till 99% säkert att det följer med vanliga skruvar och inga gummigrejjor att sätta fast den med. Vad som är bäst har jag ingen aning om då jag aldrig provat gummivarianten, men jag har heller aldrig haft problem med mina skruvade fläktar. (skruvade fläktar...:))

Av FuzzyDuck

Adda brukar vara ett märke som ofta rekommenderas, och jag är ganska säker på att du behöver 120mm fläkt(ar). Denna kan nog vara ett bra alternativ, om du ska köpa från datorbutiken.

Av FuzzyDuck

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=322198

Själv har jag 580w-varianten och jag måste säga att det är ett alldeles perfekt nätagg. Dessutom är det ruggigt tyst. Trots att det står på några minuter efter det att man stängt av datorn (för att kyla) så hörs det inte om man inte lyssnar noga. Det är förvisso lite dyrare, men då får du dels kvalitet samt att du har lite "utrymme" för framtida uppgraderingar,