Inlägg

Inlägg som hurrai har skrivit i forumet
Av hurrai
Skrivet av Fractal Design:

Vi har avvaktat med svar här då vi drabbats av förseningar. Vi har fortfarande inte något jättenytt att säga förutom att Define Mini nu är pålastade på en båt som lossar godset under april. Vågar inte säga mer än att det ser ut att bli mitten april från dem datum vi har fått idag.

18e April nu

är det tillräckligt mitten av april för att få någon updatering om förseningen

Av hurrai
Skrivet av Esseboy:

Tänk dig en SSD som en EL-Bil kan starta från 0 till 100 på typ 3-4s men kan bara köra ~100-200km :/ Med dagens batterier når man inte långt...Men vi får se vad framtidens batterier har att erbjuda

lite sämst jämförelse med "elen" tanke på att SSD är strömsnålare än hårdisken!

men innan SSD hade jag två st 36gb Raptor hårdiskar i raid 0, samt ett mycket bra gummiupphängt internt bur får hårdiskarna så jag hörde aldrig dem burra, dock blev 72gig för litet för min system disk.

Så köpte två st intel x25-m g2 80g eftersom en skulle ju inte räckt, när jag inte längre klarade mig med 72gig raid raptors...

Så kör dem i raid, & är klart hur nöjd som helst, har även en billig intel "v" modellen i min laptop då på 40gig, den krånglar :S även om intel's bla program påstår att den healthy & okej, så idk.

Av hurrai

Eftersom projektet är klart nu?

Du råkar inte ha "Ritningar till allt detta?"
har varit väldigt sugen till att bygga just i detta burk, men detta var bara Helt Mad.

Av hurrai
Skrivet av pg0n:

Svar 3: . Har själv en server här hemma som kör med Windows Server 2008 R2, Gigabyte 880GM-UD2H, AMD Athlon II X4 640, 4Gb Corsair XMS3 ram och den klarar allt den behöver klara utan problem. (Minecraft, Team Fortress 2, Left 4 Dead 2, Teamspeak 3, Filezilla server, VNC och webb..allt är på samtidigt.) Det enda som sätter en begränsning på mig är egentligen mitt internet och inte hårdvaran.

Cool, Server 2008? svårt att lära sig ? eller är det windows xp med windows server 2008 tillägg något?
får ta kika på vad jag skulle kunna bygga av mATX/ITX vill inte ha allt för stor burk liggandes någonstans

Av hurrai

en noob behöver hjälp i server träsket!

Hej!

har absolut ingen direkt kunskap inom det här,
är intresserad att bygga själv en server där Spel ska kunna hostas samt använda Teamspeak & ventrilo på samma server.

nu kommer det "babbel"har själv givetvis öppnat portar o diverse för spel för egen host från stationära gaming datorn och även kört ventrilo/teamspeak genom den, visst det fungerar, men det är inte roligt att ha stationära överklockade spel burken stående på 24h om dygnet då datorn är samma rum jag sover,

det känns dumt att betala server avgift osv för spel server samt ljud, när jag har pengar att inhandla hårdvara själv och ha en burk idla 24h om dygnet samt vara tyst.

Fråga? Svår & dum fråga jag inte kan svara på tex jag kör mina spel i 1920x1080 upplösning, behöver då servern då klara det också eller eftersom den inte direkt "spelar" själv?? räcker det med ett billigt kort då?

Fråga? Behöver man ha typ ett speciellt operativ system typ som windows server?? eller kan man använda bara windows xp eller vad som helst?

jag har kollat mycket på det här med NAS förstår den men det är ju bara för lagring, jag har då absolut ingen DIREKT användning för någonslags lagring då inte ens har fyllt en 300gigare fullt någon gång,

jag spelar mest FPS spel helst ska man spela med vänner och när spelet blir tråkigt provar man mods på spelet och spelar även Banor/maps då kreativa folk har gjort en sådan, det är den enda lagringen jag har på datorn förutom program, jag laddar inte ner filmer/serier jag streamar dem bara.

Back to "topic"Vad är det som krävs för att ha en server för spel samt klara av ha teamspeak/ventrilo host samtidigt?

förväntar mig inte direkt jätte hjälp till mitt problem allt uppskattas dock.

Av hurrai

förstod inte direkt heller vad den där förstärkan gjorde heller, men förstod direkt kan rören var dem oldschool grejjerna istället för transistorer
så antog bara förstärkare till ett vanligt nättagg??? lol

Av hurrai
Skrivet av KsKz_91:

är inte alls dyrt, checka in www.djungelapa.se

vad kostade ditt ?

Av hurrai

kostade sleevet? vet inte om färg kombinationen var så fin men bra draget i burken iaf !

Av hurrai

L0l

nice har själv tänkt på den större varianten? den med 2 fläktar där framme för mATX kort
antar att detta chassi bara funkar med mITX ?

men du har väl inte Nätagget i burken eller?
du har den externt utanför?
tycker jag ser or är lite dumt, har själv ett modulärt nätagg så hoppas det inte skulle vara några problem att bygga i det då.

Av hurrai

Asså är det bara jag eller WTF?!
Ser att du har många objectiv eller vad dem kallas för kameran,
men endå tycker jag att dem är bilderna är sjukt suddiga?!
Asså dem duger men allt det där läskiga equipment och den där kvaliten? ?!"
??!?
eller så är det bara lacken färgen på ditt konst!

Av hurrai
Skrivet av boblish:

Menar du att alla Sychte GT fläktar snurrar i 1850 rpm, men att man får med ett "externt" motstånd som man ska använda? Men Utan så snurrar den i 1850? Blir förvirrad nu...

jag använder Noctua NF-S12B FLX 120mm - Inet.se
med den medföljer 2 motstånd, utan motstånd rullar den i 1200rpm, sen två olika motstånd vilket att den åker runt i 900 eller 600 rpm.

Givetvis om du köper ett billigt potentialmätare typ som Fan Mate 2, Varvtalsregulator - Inet.se den här så kan du ändra dens varvtal väldigt enkelt. men vill du ha display & saker så tror jag inte kommer vara så lyckat med det här chassit då du inte kommer ha någon plats för den när man bara har plats för en 5.25 enhet.

jag använde den här fan mate 2, på mitt gamla chassi då jag hade typ fläktar som spann 3000rpm så jag kunde ändra ner dem till typ 240rpm som lägst.

"edit" sen med lite enkel kabeldragning kan ju självklart använda samma fanmate till flera fläktar så länge det inte överstiger något visst Ah annars går det ju klart sönder.
(tror det var typ 2 eller 3, medans fläktarna sa att dem förbrukade 0.3 eller något.)

Av hurrai
Skrivet av bbx8:

Scythe 120mm Gentle Typhoon, 500rpm - Inet.se

skit i motståndet och kör fläktkontroller

du menar tvärtom ? skit i fläktkontroller och kör motstånd när du visar länk på 500rpm fläktarn som mest troligt har motstånd i sig ?

Av hurrai

inte kosntigt att du har ganska hög temp på din processor när du har en kylare på din grafik som trycker ut varmluften in i chassit, istället för att ha en referens kylare som trycker ut den bakåt.

är dock väldigt sugen på att köpa det chassit, dock vill jag få min h50 att passa, enda tänkbara vore ju fläkten i toppen men endå osäkert om det skulle fungera.

Av hurrai

Riktigt skönt chassi

Av hurrai
Skrivet av Asheileon:

Om man kör SLI så tycker jag det inte är värt det om man inte har ett sånt avstånd så att det får plats självklart, sen så ska man fundera på om man vill lägga ca 1000kr för två kort ska bli tystare och om man vill klocka då självklart.
Har man bara ett kort så tycker jag det helt klart är värt det om man är ljudkänslig

L har den setupen i corsair800d med den moderkortet, men förstår inte hur du menar att både skulle få plats med det.. givetvis skulle medföljande bryggan aldrig räcka och vet inte om det finns längre bryggor...

Av hurrai

tycker den var snygg den där kylarn, viserligen stor, men va fan, kommer aldrig funka i sli, fläkten i 470 låter hur mycket som helst, och 64grader stock med lägsta fanmate, borde inte låta så mycket, så det där hade varit något under granen om det hade funnits kit för sli.

Av hurrai

fyyyy vad statiskt det känns med läskbackar!

Av hurrai

fan va härligt vitt !

Av hurrai

bra skit !

Av hurrai

Mycket läskigt