Inlägg

Inlägg som hurrai har skrivit i forumet
Av hurrai

Datorn stängs ner, orsak kanske överhettning.

Datorn fungerar utmärkt när den står på idle och har en perfekt tempratur för cpu och gpu;n.

Problem;
datorn kan helt slumpvisst stängas av när det "används"
antingen efter drygt 5minuter eller 5timmarns spelande.

Felsökning:
Trodde det var fel på hd4670 ati kortet, eftersom heat sink och fläkten såg inte ut som att passa på kortet, även om det var rätt grejjer.

på nätet står det att kortet har inte haft några andra problem med överhettning, dock ska det slå ifrån när den uppnår 70*c.
kortet vid idle låg på 36*c och drygt 45*c vid spel.

Modifering;
Ati kortets fläkt bortagen, tätt på en hinna av thermal compound och på med flälten igen och även lagt till mindre heatsinks på minnerna på kortet.

Nätaggregatet har också även skickats till repration dock utan anmärkningar fått tillbaka den, har testat med ett annat nätaggregat för att se om det fungerar utan någon större skillnad.

moderkortet är inte jordad i burken, datorns ram minne och gpu minnen har blivit testade utan att visa några fel medelanden.

cpun håller sig vackert till dryga 35-45grader med luftkylning.
dock kan ju dessa mätningar visa fel, men jag hade märkt det om det verkligen var jättevarmt i burken, vilket det inte är.

/ J

Av hurrai
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kockski
ok och du tror att man ska orka läsa igenom hela denna uppsats som dessutom är på engelska. Ja jag hoppas någon orkar så du får din hjälp.

edit: hoppade in på denna tråd bara på en slump och fick hela hjärtat i halsen då jag såg texten. Samtidigt så vet jga att folk på sweclockers inte orkar läsa igenom all text.

Mitt tips är att samanfatta allt ochlägg ner dom punkter han vill ha hjälp med lägg åxå upp dessa punktvis

edit2: vet din kompis om hur man använder sig av punkter.?? okej att jag har problem att skriva ut dom ,men oftast är det på mindre meningar blir som om man skickar ett sms för att spara på medelandets längd

fniss du är rolig du, stämmer väl säkert som du säger, anser inte svårt att läsa igenom detta, dock beror det väl på att jag pratar engelska på support dagligen.

får se om jag kan göra det tydligare eller lättare för er andra

Av hurrai

Mystik överhettning problem eller annat. "Engelsk text"

borta !