Inlägg

Inlägg som hase har skrivit i forumet
Av hase

Skaffa TV-abonnemang utan att behöva betala TV-licens?

Jag tänkte skaffa ett Comhem TV-abonnemang nu när de har erbjudande om att slippa introduktionspriset för TIVO. I dagsläget betalar jag ingen TV-licens pga att jag tycker att det är ett skämt och att jag aldrig nyttjar SVT..

Kommer jag behöva börja betala TV-licens om jag beställer ett abonnemang eller skulle jag fortfarande kunna hävda till Radiotjänst att jag ej har någon TV trots abonnemanget?

Av hase

Val av NAS

Jag tänker köpa en NAS-hårddisk för att lagra mina filmer och sedan spela upp dessa på en mediaspelare som jag dessutom ska köpa. Först var jag inne på att köpa en färdigbyggd billigare NAS runt 1 000 kr. Efter lite läsande börjar jag vara mer inne på att satsa på en Synology DS213J (eller DS214SE) och köpa en lämplig HDD till denna runt 2TB.

Mina krav är att den ska vara enkel att använda, även min fru ska förstå den. Att det går felfritt att lägga över filer mellan dator och NAS, att det ska gå felfritt att spela upp filmer och klipp på mediaspelaren. Funktioner som att det går att spela upp filmer etc på distans är inget måste men såklart ett trevligt plus.

Är det värt för mig att lägga till de extra pengarna och köpa en Synology eller skulle det räcka med en enklare färdigbyggd NAS för mig? Bör jag issåfall köpa DS213J eller DS214SE? Vilken HDD på runt 2 TB bör jag issåfall köpa?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av hase
Skrivet av JopLajt:

Hur långt ifrån sitter routern från den övriga utrustningen, och är det väggar/golv mellan?

Det är ca 10m till routern och det är 1vägg mellan, jag får dock full signalstyrka med min dator och 3-4 av 5 med min Asrock så jag tänker mig att det inte är det som är felet fast jag är inte säker?

Av hase

Låg hastighet med trådlöst nätverk

Jag har ett rätt irreterande problem med mitt wlan. Har en Asrock 330HT med ett internt 150mbps N nätverkskort och en HP laptop med ett vanligt 54mbps G nätverkskort. Jag använder en D-link dir-655 som router där jag kör mixed n och g.

Problemet är att jag endast får ca 4mbit med både min laptop och min Asrock. Jag har försökt byta chanel på mitt trådlösa nätverk och det hjälper inte, vet inte riktigt vad jag ska göra för att få snabbare hastigheter. Speciellt min Asrock som har ett snabbare nätverkskort och definitivt borde klara av högre hastigheter än detta. Jag har testat olika torrents, olika tp tester samt dc och jag lyckas inte få ut högre hastigheter än detta.

Vad ska jag göra för att fixa detta problem? är extremt irreterande när man ska försöka ladda hem lite hd material. Tacksam för svar!

Av hase

Jag har ett problem med min asrock. Har kopplat den till min denon avr-1610 genom hdmi och jag får bild och ljud ut till mina högtalare. Den skickar dock bara ut stereoljud hur jag än gör. Vet att det inte är något fel med förstärkaren eller högtalarna då mitt xbox fixar det utan problem.

Jag har installerat nvidia ljuddrivutinerna och går in under speaker setup och försöker ställa in 5.1 och då jag gör ett test så skickar den ut både frontljuden, satelitetljuden samt centern genom mina frontar, min sub funkar dock som den ska.

Har meckat en hel del i mpc och försökt ställa in med ac3 filter osv men jag tror att det är något betydligt enklare som är fel, förstår inte riktigt vad det kan vara dock. Skulle uppskatta det helt otroligt mycket om någon kan hjälpa för jag vill kunna spela upp mina .mkv filer med surround ljud.

Av hase

Har precis köpt en asrock 330ht och läste att det ska gå att koppla in en till 2.5" hårddisk i den. Har inte öppnat den för att kolla, jag tänkte först fråga om detta är möjligt för jag skulle vilja ha lite mer hårddiskutrymme än vad den har idag.

Av hase

Funderar på denna setup, vad behöver jag för kablar osv, behöver jag någon extra cpu fläkt? har aldrig satt ihop en dator överhuvudtaget förut

  1. Zotac H55-ITX Mini-ITX

  2. 1.5TB Samsung EcoGreen F2

  3. Ace Q Sonay Mini-ITX

  4. Intel Core i3 530, 2.93GHz

  5. A-Data 2GB DDR3 SO-DIMM 1066Mhz

Av hase

.

Av hase

Har suttit och filat lite på ett eventuellt system jag skulle kunna köpa.
Det jag kommit fram till är:
Ace sonay chassi, billigt och förbannat snyggt, tveksam om 150w räcker och hur ljudnivån är dock?
Intel i3 processor
Zotac H55-ITX moderkort, här får jag ett kort som klarar av hd film, hd ljuden via hdmi samt n trådlöst kort, låter nästan för bra för att vara sant?
Samsung eco green 5400rpm, 1.5tb

Låter detta vettigt och vad bör jag komplementera med?

Av hase

Ny htpc, hjälp uppskattas

Nu ska jag ta tag i detta och bygga mig en htpc, har sedan tidigare en popcorn spelare men blir tokig på den så tänkte uppdatera till en htpc.

Den ska klara av att spela upp 720p och 1080p material från .mkv filer utan problem , även högupplöst material från en bluray spelare samt de nya hd-ljudformaten genom hdmi till min förstärkare. Den ska även såklart vara så tyst så att den inte stör vid normalt filmtittande, jag har inget krav att den ska klara av spel osv utan bara film. Någon form av kontroll vill jag även ha till min htpc så chassit bör väl ha inbyggd ir-port. Eftersom att jag inte har någon möjlighet alls att köra trådat till htpcn så behöver den även ha nätverkskort som stöder n.

Jag är helt grön på området och har försökt läsa mig till lite information men finns så mycket så att jag blir snurrig, skulle uppskatta lite tips om vad jag bör köpa, den ska vara så billig som möjligt såklart med en maxgräns på ca 5 000 kr.

Av hase
Skrivet av pera:

Det går bra att byta till ett annat nätverkskort. Huruvida just det kortet du vill byta till vet jag inte. Det verkar ju troligt att det bara funkar med två antenner, det borde påverka räckvidden en aning. Det är väl för övrigt ett intelkort som sitter i standard, dock ett som bara stöder b/g, några låsningar av bios för hårdvara känner jag inte till.

Tack för hjälpen! Då beställer jag ett sådant och testar

Av hase

Jag funderar på att byta ut mitt nätverkskort till intell ultimate n wifi link 5300 för att kunna få ut högre hastigheter genom mitt trådlösa nätverk, jag har en dlink dir-655 som stöder n-nätverk.

Går det att bara byta ut mitt nätverkskort till ett sådant här i min HP NX9420 och sedan installera drivrutiner och sen tuta och köra eller behöver jag byta någonting annat? Kollade under datorn där mitt tidigare nätverkskort sitter och det har bara 2 antenner och detta har 3st, innebär det att det inte ens kommer fungera eller bara inte fungera fullt ut?

Jag hörde även av en kompis att HP är jävlar på att låsa sina bios till deras egna produkter...är det så med denna hp dator eller har jag tur och slipper det problemet?

Av hase

Komma åt hårddisk via usb porten på D-link dir-655 på en popcorn spelare

Jag har nyligen köpt en dir 655 och såg just att man kan koppla in en hårddisk i usb ingången och dela ut den över nätverket. Det har jag fixat och jag kommer åt hårddisken utan problem med min dator genom shareport. Jag skulle dock gärna också komma åt hårddisken med min popcorn spelare men då har jag självklart ingen möjlighet att använda mig av shareport, går detta att lösa på något annat sätt så att jag kommer åt hårddisken?

Av hase

Kollade under datorn där mitt nätverkskort sitter och du har rätt i att det bara finns kablar för två antenner som sitter i det nuvarandra kortet, finns det någon chans att det sitter en kabel i moderkortet som går att komma åt genom att skruva upp hela datorn istället för den lilla luckan jag skruvat upp nu?

Om det nu inte skulle gå, skulle det innebära något problem att bara köra med två antenner istället för de tre som sitter på detta nätverkskort, kommer jag fortfarande kunna få ut kring 300mbps?

Av hase

Byta nätverkskort till ett intel ultimate n wifi link 5300 i min HP NX9420

Jag funderar på att byta ut mitt nätverkskort till intell ultimate n wifi link 5300 för att kunna få ut högre hastigheter genom mitt trådlösa nätverk, jag har en dlink dir-655 som stöder n-nätverk.

Går det att bara byta ut mitt nätverkskort till ett sådant här i min HP NX9420 och sedan installera drivrutiner och sen tuta och köra eller behöver jag byta någonting annat? Hur pass enkelt är det att byta nätverkskort i en dator, klarar man av det själv eller behöver man expert hjälp? Mitt nätverkskort sitter under datorn och det går att skruva bort en lucka för att komma åt det så det såg inte så svårt ut

Jag var förbi en datorbutik igår och frågade om det och han som jobbade där påstod att det ska vara 8 antenner i ett n-kort men att det bara är 3 i detta och att detta kan innebära ett problem? har han rätt om det?

Av hase

funderar på en liknande dator så skulle också uppskatta tips