Inlägg

Inlägg som Porraz har skrivit i forumet
Av Porraz

WOOOHOOO!!! Efter snart 2 månaders väntan är äntligen mitt Strix OC på väg tillsammans med en Predator X34A Fick leveransbekräftelse från Komplett idag, beställde 2016-05-29.
Det känns lite overkligt, har aldrig tidigare väntat så här länge på datorprylar!

Av Porraz

Ruttet, hoppas verkligen inte att det blir försenat igen, längtar som fan efter detta!
Samtidigt blir jag lite besviken och konfunderad. Jag har tittat på alla (tror jag) intervjuer och spelvideos med Sean Murray och det låter ju hela tiden (så klart) som att det är han som är hjärnan bakom hela skiten. Självklart har han och teamet gjort ett asgrymt jobb med spelet, men fortfarande, det är formeln som är nyckeln liksom.

Av Porraz

Har inte orkat läsa allas svar här, men det är exakt samma beteende som när en minnessticka sitter fel/har pajat. Har du testat att dra ut alla minnesstickor och sedan trycka dit bara ett och prova bara ett i taget? Se till att det verkligen sitter också. Själv hade jag bara ett par hårstrån kvar på min bultande skalle när jag tillslut upptäckte att en av stickorna inte satt ordentligt på brorsans dator som jag precis hade byggt. Det var helt omöjligt att se.

Nästa grej är lite jobbig, det är att ta ut CPUn från sockeln i några sekunder och sedan in igen. Jag vet, det låter jävligt konstigt, men jag fixade en dator som inte startade ordentligt på det viset. Då var det iof pga överklockning har jag för mig, men det skadar inte att testa.

Lycka till!

Av Porraz

Jaha, ja det är väl kanske det här som är lösningen eftersom dom inte lyckas göra feta grafikkort längre, så jävla tråkigt. Det hade varit så himla smutt om dom kunde släppa ett kort som knäckte nVIDIA på riktigt, men det känns som att dom gett upp, i nuläget iaf.
Personligen skulle jag aldrig någonsin vilja spela något där upplösningen ändras hela tiden, även om jag inte alltid skulle märka det. Äe, fläskigt grafikkort och native upplösning är det som gäller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Porraz
Skrivet av eucalyptus:

RIP min X34............................................................ Vi som valde och köpa Den första generationen av 3440x1440P för 13K får en fet käftsmäll av Acer.

Men vi alla visste ju att med DP1.4 så kommer det bättre skärmar, men vill man vara först får man lida pin sen också

Ska dock inte klaga för mycket, förtränga, aldrig förstått Hertz-hypen? Brorsan har en 144Hz skärm och jag märker då ingen skillnad i något spel. Är jag blind? Flyter tillräckligt bra på 100hz för att jag inte ska bekymra mig. Ser både bra ut på pappret och känns bra, sen om det är någon skillnad mot 60Hz kan jag verkligen inte svara på

Nej, det är ingen RIP här inte. Det är helt olika skärmar med olika paneler samt andra finesser såsom G-synk som inte lär finnas på denna. Så du kan fortfarande sova gott om nätterna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Porraz
Skrivet av xarl:

så du menar att du inte känner skillnad på en 60hz och en 144hz när du spelar ett spela med ca 80 fps konstant? skillnaden är grov, du behöver inte upp till 144 fps för att det ska vara skillnad.....

Självklart är det skillnad på att spela i 80FPS på en 144Hz skärm gentemot en 60Hz skärm, 60Hzaren låser ju skiten till 60FPS. Tror som sagt att jag missförstod dig, så skitsamma

Skickades från m.sweclockers.com

Av Porraz
Skrivet av xarl:

varför tror folk man måste ha 144 i fps för att "känna" skillnaden?

Du menar 144Hz? Nu vet jag inte om det just måste vara 144Hz, men jag byggde en dator åt en bekant som har en 144Hz skärm, och fyfan vilken skillnad det är jämfört med 60Hz! När jag väl kom in i Windows så lekte jag bara runt med musen helt fascinerad. Har dock läst att det inte ska vara någon större skillnad mellan 100 vs 144Hz.

Om du verkligen menar 144FPS så låter det som att du tror att man inte behöver uppnå 144FPS för att uppleva mjukheten av 144Hz? Trycker ditt grafikkort ut säg 80FPS så spelar det ju ingen roll om du har en 144Hz skärm, grafikkortet måste ju matcha skärmens frekvens för att utnyttja den till fullo.

Av Porraz

Fläskigt kort! Äntligen känns det rätt att byta ut mitt GTX690, som egentligen fortfarande håller för nästan alla spel på högsta grafik i 1080p. Sjukt, med tanke på att det kom ut för ganska exakt 4 år sedan. Det är lätt ett av världens mest långlivade kort.

Men jag är kräsen, så nu är det fan dags!

Av Porraz
Skrivet av star-affinity:

@Porraz:

Jag håller inte med om att 30 FPS (så länge det är stabilt på 30 FPS och inte går lägre) hackar. Sjävklart är det mycket bättre flyt och roligare att spela med 60 FPS, men det betyder inte (enligt mig) att det är värdelöst eller att jag skulle säga att jag upplever det som att det hackar med 30 FPS. I alla fall inte när jag kör med handkontroll och i det spelet jag spelat mest på konsol (Destiny på PS4). Men återigen – klart jag hellre sett att spelet låg konstant på 60 FPS så det ger en väldigt mycket bättre upplevelse. Det snackas om att Destiny 2 ska rulla i 60 FPS – vi får väl se…

@Stoff3th3m4n:

Alla tänker inte längre än näsan räcker, men du gör.

Nej, du behöver inte hålla med heller, alla är vi olika så klart. Men min teori är att, som i mitt fall, om man har spelat i flera år med 60 FPS och plötsligt testar något i 30 FPS så kan jag nästan svära på att vem som helst skulle uppleva det som hackigt. Jag minns när jag lirade Quake 1 på familjens IBM 100MHz. Lirade varje dag och tyckte att det var asgrymt, tills jag en dag testade det på min polares mycket bättre dator med VooDoo 2. Dra å helvete vilken skillnad!!! Då, förstod jag vad han menade när han sa att det hackade på min dator. Jag gissar på att det var runt 30 FPS då, för det var ju spelbart absolut. Skillnaden är att då hade jag inget alternativ. Skulle jag idag kirra mig ett lir och inte nå mer 50 FPS så skulle jag lägga ner skiten för stunden och lira annat tills jag skaffade mig fetare hårdvara. Så mycket handlar om vad man är van vid också.

Av Porraz
Skrivet av Kaine_Uro:

Precis... jag syftade på att hög FPS inte är lika viktigt, förutsatt att den är stabil hela tiden. För så länge den är det upplever man ju inga hack eller så. De är ju en effekt av att FPS:en hoppar upp o ned som en jojo.

Spelar själv på både konsol och dator. Till speldatorn hade jag förut en 144Hz-skärm som nu är trasig eftersom den inte överlevde ett fall till golvet. >.< Så nu är det en lånad skärm ifrån jobbet som får tjänstgöra här hemma ett tag. 60Hz är den på, och den fungerar inte sämre.

Oj, tråkigt med skärmen där :'(

Av Porraz
Skrivet av Kaine_Uro:

Precis som jag skrev.

Ja, men på dig lät mer som att 30 FPS innebar flyt, att det är okej på en konsol eftersom det är mer eller mindre konstant. För mig är det då bättre att det svajar mellan säg 60-80 FPS, för man märker knappt någon skillnad i dom nivåerna, det flyter ändå liksom. I mitt fall så har jag alltid vsynk på i alla spel för att slippa screen tearing, så jag får för det mesta konstant 60 FPS.

Jag har spelat lite på min polares PS3:a och PS4:a där ett par spel var låsta till 30 FPS, som GTA 4, och fyfan vad det hackar! Alltså dessa människor som bara sitter på konsoler och lirar med 30 FPS har ingen aning om vad dom går miste om, dom vet liksom inte hur deras favoritspel egentligen ska kännas att spela. Det är en enorm skillnad på 30 vs 60< FPS

Av Porraz
Skrivet av Lessismore:

Jag förstår inte vad du menar, försöker du vara rolig eller?
1080 i 60FPS är ju jäkligt bra de. Vad har DU för upplösning och FPS och på vilka spel?

98% av alla som spelar idag ligger under 1080 och/eller 60FPS, så det här är ju en välkommen nyhet. Mer välkommet än att det kommer ny vassare hårdvara, som gör att spelutvecklarna kan maska ännu mer.

Vetefan om din statistik där stämmer. Känner INGEN som lirar under 1080 och som inte klarar 60FPS på majoriteten av det vi lirar.
Själv lirar jag exempelvis Dying Light på 1200p med högsta fläsk med ett snitt på över 60 FPS, och GTA V på högsta eller näst inpå, på över 60FPS. Så ja, det är ganska tragiskt/komiskt.

Skrivet av Kaine_Uro:

Kommer aldrig förstå mig på folks hetsjakt på FPS...

Föredrar ett spel som flyter jämfört med ett som har ett par dippar här och där.

Hm konstigt, själv föredrar jag ett spel som flyter på riktigt, hela tiden, utan dippar.

Av Porraz

Kollade lite gameplay, och dra åt helvete vad mycket skit det är på skärmen hela tiden, ikoner, livmätare, siffror och skit, och allt i olika färger. Hoppas det går att stänga av iaf 90% av grejerna.

Av Porraz

Hade Sentinel I där gummit på skrollhjulet släppte, precis som någon sa plus att knapparna började fallera tillslut. Nu har jag Sentinel II som funkar klockrent, men man blir ju sugen på att uppgradera bara för att
Tänk på att Sentinel mössen är stora, så dom passar nog inte helt bäst på folk med små händer.

Av Porraz

Bästa skiten

Av Porraz
Skrivet av Hoster:

"Stora" var kanske att ta i, men anslutningsfel och plötslig frånkoppling händer ganska ofta, även om det bara är att ringa tillbaks, och har varit så sedan MS tog tag i programmet.

Hm, händer mig nästan aldrig. Använder Skype väldigt ofta, ca 10 timmar i sträck bara nu i lördags utan några som helst konstigheter. Är du säker på att det inte är hos dig eller motparten som problemet ligger?

Alltså, tror jag bara hade problem första tiden med Skype. Har fungerat felfritt i flera år för mig (samt mina motparter) och jag har inte märkt ett skit sedan MS tog över, känns som att folk letar problem eller nåt, för jag kan inte förstå.

Av Porraz

Fyfan vad alla gnäller! Ingen som hajar att den höga upplösningen är förmodligen till för VR??? Det är ingen direkt nyhet, jag visste om att telefoner skulle göras med fläskigare upplösning när jag köpte min Note 4. Redan vid lansering var det ju snack om kommande Note 5 som skulle passa ännu bättre för ändamålet Oculus Rift med sin upplösning på 3840x2160, diamond-matris och 746 pixel per tum. Känns som att det är en skara människor här som bott i en mörk grotta ett tag
Och som någon sa, det är INTE samma team som jobbar med panelerna som dom som jobbar med batterierna. Fan, skulle hela Sonys personal jobba samtidigt med varje enskild del skulle dom inte få ut sin lur förrän 2050. Vad jag vet så är det inget stort företag i världen som jobbar på det sättet. Sen att företagen satsar mer eller mindre stålar på olika saker är en annan femma.

Av Porraz

Undrar också hur du fick till grafikkortet sådär? Särskild PCIe kontakt?

Av Porraz

Rena konstverk!

Av Porraz
Skrivet av Pappy:

Vem fan bryr sig om det är snyggt. Har det massor features, anslutningar, stabilt och snabbt får det gärna se grisfult ut, who cares. Sitta och titta på ett moderkort... lol.

Moget inlägg... Ja, det är nog rätt många som fan bryr sig. Du har inte funtat någon gång på att folk kanske vill bygga en snygg dator?
Jag undrar, har du samma tänk med allt eller? Killen med smak och stil liksom.

Skrivet av kaya:

Silver? Vilken miss dom skulle ha gjort det titanium färgat istället

Skickades från m.sweclockers.com

Tror snarare att det är DU som precis gjort en miss. Har du lust att visa mig vad du påstår är rätt färg av titanium?

OnT: Kanske lite overkill med dotterkort och grejer för min smak, men det ser jävligt läckert ut!