Inlägg

Inlägg som Porraz har skrivit i forumet
Av Porraz
Skrivet av cyzed:

Jämför PS4 med en dator från 2005 så får du se att PS4 är bra mycket kraftfullare. Varför skulle det inte vara sant för nästa generation?

För att grafikkortens prestandagap blir mindre och mindre för varje ny generation. Kolla bara på GTX 690 som släpptes i april 2012, det är fortfarande bästa kortet på marknaden eller iaf delad plats med dagens GTX 980 som släpptes förra månaden. Det är 2,5 år sedan!
Sedan kan du inte jämföra med en dator från 2005 då PS4 kom ut november 2013, det är ett år sedan. Du får jämföra med en dator från sent 2007 i så fall.

Av Porraz
Skrivet av Rajat:

Hur ofta dyker du?

Aldrig någonsin. Vadårå?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Porraz
Skrivet av Yoshman:

Förstår inte allt gnäll i denna tråd, det är överlägset mycket viktigare med lågt varians än hög genomsnittlig FPS. Man ger ju förklaringen till att 60FPS skulle betyda att man behöver dra ner på den grafiska nivån alt. inte köra med en hårt låst FPS. Flera andra företag, finns länkar till sådana artiklar i tråden, säger samma sak: d.v.s i valet mellan mer avancerad grafik och högre FPS så föredrar tydligen en förkrossande majoritet av marknaden bättre grafik.

Bara man har en extremt stabil FPS så är den mänskliga hjärnan extremt bra på att kompensera för fördröjningar, en fix nivå på 30FPS är alltid bättre än en genomsnittlig FPS på 60 som varierar en hel del. Även om det fortfarande inte förklarar varför PS4 inte kör på 1920x1080 (vilket är rimligt om XBO klarar 1600x900) och uttalandet kanske inte var helt tekniskt perfekt, så är det uppenbarligen rätt beslut givet erfarenhet från hur marknaden reagerat tidigare på prioritering mellan grafik-nivå och FPS.

Det är trist att CPU-kraften verkar vara en rätt stor flaskhals denna generation, tidigare generationer har haft andra flaskhalsar och RAM har nog varit den vanligaste tidigare. Tittar man på försäljningen på de senaste storsäljarna, Watch Dog så säljer dessa spel typiskt 5-20 gånger mer per konsol än på PC så svårt att säga att konsolerna inte är relativt rätt designade då folk tydligen lägger sin ekonomiska röst på konsolerna. Senaste storsäljaren verkar vara FIFA 15 och den sålde 70 gånger mer på PS4 än PC förra veckan.

Du kan inte mena allvar? Jag har spelat en hel del på min polares PS3 och PS4 och kan säga att skillnade är enorm jämfört med min PC. Spelar ingen roll alls om det rullar på exakt 30FPS konstant, jag ser att det inte flyter. Ett genomsnitt på 60FPS, vi säger ett spann på typ 50-70FPS är tusen gånger bättre.
Sedan att vissa spel säljer bättre på konsol beror på helt andra faktorer, inte pga FPS:en, eller vad menar du? Vet inte riktigt vart du vill komma?

Skrivet av Fränkie:

Det stämmer säkert!
Däremot så pratar inte jag om spel och vi med våra ögon ser på skärmen, utan vad våran ögon ser i verkligheten, den där ute.
När jag nämnde exemplet med kameran så menade jag inte att du skulle spela in en WOW karaktär i 24fps och jämföra honom med 60fps, utan en verklig människa som flaxar som en idiot med armarna. Där ser du skillnad på 24"fps" och 60fps. Därför används ofta 24fps på film för det upplevs mer så som vi upplever det vi ser med våra ögon när vi går till postlådan eller hela vägen till butiken för att köpa cola, men med ögonen på smartphonen såklart.

Minnet mitt är dåligt så jag gissar och nämner det igen. Men 60fps är väldigt fint när man ser boxning och MMA.

Har blivit en del diskussioner mde mig om det här nu. Så för att göra det klart för alla så menar jag i verkligheten och inte i spel. Självklart vill jag ha så hög FPS som möjligt i spel.
Står fast vid att 24fps ser mer naturligt ut i film än vad 60fps gör. Men medans jag hela tiden pratar om verkligheten och filmer så kommer spel in i bilden och då blir de ju något helt annat.

Helt fel ändå. 24FPS ser inte alls verkligare ut, varken i film eller i spel. När du går på bio nästa gång (för där syns det tydligast), titta noga på en fast punkt när dom panorerar, typ ett träd, människa eller något, så ska du se på hack, så kallad strobing. Inte verkligt för fem öre!
Det spelar ju ingen roll hur hög FPS filmen eller spelet körs i, tittar du på ett objekt som förflyttar sig tillräckligt fort kommer du se "en svans" efter. Ditt öga kan ju inte uppfatta rörelserna bättre bara för att det visas på en skärm. Sedan finns det motion blur i spel för att öka denna effekt, för att det är ballt, men det ser inte verkligare ut för det.

Av Porraz

Dom erkänner att det är dubbelt så svårt att uppnå 60FPS, men dom bara MÅSTE hitta på en massa annat skitsnack för att vi, eller iaf några, ska tro att det finns en annan anledning också. Så jäkla fula dom är alltså. Men så klart, på något sätt måste dom ju försvara det. Hela situationen blir så konstig och pinsam när dom vet att vi vet, att det är lögn.

Av Porraz
Skrivet av PyzzeN:

Animationerna måste verkligen göras om. Gångcykeln såg en aningen stel ut men animationen för att springa såg ju för jävlig ut.

Inget spel som lockar mig men roligt att se att det går så bra för dem

Japp, glömde nämna det i mitt förra inlägg. Gubben ser ju ut som att han har skitit ner sig, särskilt när han springer riktigt fult. Sedan när skeppet precis landar och kameravinkeln är riktad snett upp mot himlen så spawnar det åt helsike för många skepp och plan som flyger förbi, dessutom på ett fult sätt. Dom har ju dock en del tid kvar att rätta till saker och ting.

Av Porraz
Skrivet av cyzed:

Vad surrar du om? Jag tror säkert att next gen konsolerna kommer vara kraftfullare än vad PC är idag. Next gen kommer nog att klara 4K upplösning. Vad skulle det vara för mening att släppa konsoler som är sämre än så?

Det är current gen konsoler som inte har nog med prestanda för star citizen.

Frågan är vad DU surrar om? Inser du inte att nästa generation konsoler inte kommer förrän om typ 5-7 år, fom. nu? Då är ju Star Citizen urgammalt eftersom det förmodligen kommer ut nästa år. Med andra ord helt irrelevant vad nästa generation konsoler presterar, vi pratar ju om vad som finns idag.

Och som svar på ditt påståede: Tror knappast att nästa generation kommer att prestera bättre än dagens absolut fetaste PC-rigg, möjligtvis likvärdigt.

Av Porraz
Skrivet av HazZarD:

kör du i admin mode?

Japp, har provat det också. Kom på att jag ska prova att stänga av SLI och se om det funkar.

Av Porraz

HAHA, skitsnack så det bara stänker om det! Vadå optimera för 30fps, så allt över 30 ger än sämre upplevelse eller? Snacka om pinsamt uttalande!

Av Porraz

Någon som har blackscreen problemet? Många har det problemet att det blir helt svart när man startar upp liret och det enda man ser är spelets muspekare plus att man hör ljudet i spelet. Det fixas lätt genom att trycka alt+enter så man hamnar i windowmode, så kommer bilden fram. Sedan ändrar man bara i spelet till fullscreen så är det fixat. För mig däremot funkade det EN gång bara, nästa dag var det kört. Nu kan jag inte göra NÅGONTING ALLS, alt+enter funkar inte längre av någon anledning, inget funkar. Har läst igenom en massa olika forum och testat olika grejer såsom att pilla på "engine settings" filen och ändrat olika saker. Är det någon som har samma problem och vet hur man gör???

Av Porraz
Skrivet av JonatanR:

monstrerna ser anorlunda ut på XB1 jämfört mot PS4, har du någon aning om varför?

Det är nog för att det är random hela tiden, alla ser olika ut varje speltillfälle.

Av Porraz
Skrivet av SUMITOMO:

Julgran Deluxe P12 Special Edition.

Inte EN ENDA pryl med LEDs på detta forum kommer undan P12 kommentarerna, det är helt sjukt. Hajar fortfarande inte vad färgdioder har med ålder att göra? Kan man alltså inte vara äldre än 12 och tycka att det är snyggt? Förklara för mig.

Av Porraz
Skrivet av Largo-Sama:

Låter som att den klarar 50 meters vattentryck,som de flesta klockor. Det krävs 100 meter vattentryck för att klara av dusch och bad.

Ni som totaldissar klockan på grund av detta, hur vattentåliga är era armbandsur?

Min 13 år gamla G-Shock klarar av dykning.

Skrivet av Rajat:

Varför har man ens klocka på sig i duschen?

Varför inte? Använder inte armbandsur längre, men när jag gjorde det tog jag inte av mig den någonsin. Jag tycker iaf att det är skönt att kunna veta vad klockan är hela tiden, även i duschen. Alltså, att göra armbandsur utan vattentålighet är för mig som att göra armbandsur utan visare, så Apple ligger fan en bit efter.

Av Porraz
Skrivet av Aser:

Svar: Ja. Allt fler hushåll utgörs av singlar (eller ja, ensamhushåll. Kan ju vara vanligare med särbos mm.). Vet inte om det spelar in här eller om det mer är nyhetens behag.

Pratar du om Sverige eller internationellt? Vart ser du i så fall denna statistik?

Av Porraz

Japp, spegeln ser riktigt jävla bra ut, dock är vädret och klockan den enda intressanta informationen för mig. Puls, stegräknare, schema och annat har iaf jag ingen nytta av. Skulle vara riktigt ballt att synka sin dator med spegeln, som en extra skärm

Av Porraz

God Jul

Av Porraz

Många minnen från barndom/ungdom. R.I.P

Av Porraz
Skrivet av Cooling23:

Varför? Oculus Rift finns ju redan.

Men är det dax eller? Som att säga varför Samsung också började tillverka touchmobiler när HTC var före? Eller varför Ford började tillverka bilar när Mercedes Benz var före? Eller varför Nike började tillverka kläder när Adidas var före? Eller varför det inte bara finns ETT företag för varje enskild produkt???

Av Porraz
Skrivet av DunderHoken:

Här har vi killen som VET bäst ! Kanske jobbar på EA/DICE.

Du vet väll att ett DEMO är ett färdig spel.

Detta är INTE den färdiga produkten säger jag då, och låter som du :p.

Han LÄR veta vad ett demo är. Jag tänkte svara precis samma sak som Henkka. Detta är verkligen ingen beta då beta innebär ett mycket mer ofärdigt spel än vad BF4 är just nu och släpps som sagt flera månader innan lansering. Tror du på riktigt att dom skulle hinna fixa sådana buggar och brister som det normalt finns i riktiga betaversioner, på en månad?

Om det är i betastadie på riktigt, betyder det att det förmodligen kommer vara åt helvete buggigt vid lansering, vilket dom kommer få betala med en otrolig mängd negativ kritik samt otroligt många missnöjda kunder. Men så tror jag knappast att fallet är, utan det handlar om att spelet har säkert vissa brister, och den billigaste och snabbaste lösningen är billig marknadsföring. Dom ljuger dig rakt i ansiktet med andra ord, för att du ska tro att allt kommer att bli mycket bättre vid lansering. Förhoppningsvis fixar dom alla problem snart med en patch.

Dom borde kalla detta för något annat än beta, förstår egentligen inte varför dom gör det, dom skulle säkert sälja precis lika bra ändå.

Ta inte illa upp nu, men snälla, kom inte och säg nu som folk ofta gör i detta forum, att du var ironisk med din kommentar med smileys och grejer och att du självklart visste om allt detta.

Av Porraz

Ingen fara för dom flesta med andra ord, priserna lär sjunka till normal nivå efter nyår.

Av Porraz
Skrivet av brajonk:

så 80% har konsolen vertikalt? det tror inte jag... ! av alla jag könner som har en kosol har ja adlrig i mitt liv sett en endaste ha den så.. måste vara vi i norrland som e rediga eller nåt...

Tvärtom