Den som köper en processor från AMD med mindre än fyra kärnor kan mycket väl ha outnyttjad beräkningskraft under skalet. AMD utgår nämligen från kretsar med fyra kärnor och inaktiverar, ibland felaktiga, men ofta full fungerande kärnor för att degradera till billigare modeller.

Att låsa upp kärnor och hoppas på att de fungerar är en populär sysselsättning bland entusiaster, men också något AMD försöker sätta stopp för med lanseringen av styrkretsen 890GX. Asus är dock inte med på noterna utan introducerar istället funktionen Core Unlocker som fortfarande gör det möjligt att låsa upp de extra beräkningsenheterna.

Core Unlocker är en hårdvarulösning som fungerar med en brytare på moderkortet som aktiverar samtliga kärnor. Funktionen är inkluderad i de nylanserade moderkorten Asus M4A89GTD PRO/USB3 och M4A89GTD PRO, båda med kretsuppsättningen AMD 890GX och SB850.

Funktionen finns även i färska BIOS-versioner för flera andra modeller i Asus M4A-serie. Här handlar det dock om en mjukvarulösning där en knapptryckning vid uppstarten aktiverar de låsta kärnorna.