Fjolåret var både bra och dåligt för kretsjätten Intel. Företaget hade flera lyckade lanseringar och presenterade goda siffror, dock skuggades glädjen av en rättsprocess mot konkurrenten AMD. Lagom när företagen kom överens i slutet av året tog statliga Federal Trade Comission över med en ny anmälan om olovlig konkurrens och fula metoder.

Nu verkar det dock som om Intel äntligen har gjort alla nöjda, i alla fall för den här gången. FTC och Intel meddelar i ett pressmeddelande att parterna kommit överens om en uppgörelse där flera punkter regleras. Intel lovar bland annat att förse samtliga plattformar med någon typ av PCI-buss de närmaste sex åren, något som öppnar upp för konkurrerande lösningar med integrerad grafik.

Trots avtalet är Intel dock noga med att påpeka att de inte erkänner sig skyldiga till anklagelserna. Uttalandet är viktigt då det effektivt stänger dörren för rättsprocesser från andra aktörer, till exempel Nvidia eller VIA.

Avtalet i sin helhet finns att ladda ned från Intel. Allmänheten har 30 dagar på sig att lämna in klagomål, därefter klubbas dokumentet igenom och blir giltigt.