Om ungefär en månad släpper Intel de första processorerna i familjen Sandy Bridge-E, som av allt att döma kommer att döpas till Core i7 3000-serien. Det handlar inledningsvis om tre modeller, två med sex kärnor och en med fyra.

Med priser som sträcker sig uppemot 9 000 kronor inklusive moms riktas de nya processorerna till hårdhudade entusiaster och överklockare. Bland dessa användare brukar inte sparsmakade standardkylare vara ett alternativ, istället väljer de flesta mer påkostade lösningar från tredjepartstillverkare.

Precis som tidigare rapporterat har Intel tagit fram ett passande vattenkylningspaket i samarbete med danska Asetek. Nu framkommer det att lösningen inte bara kommer att säljas som en separat produkt utan även skickas med samtliga processorer i Core i7 3000-serien.

I praktiken handlar det om ett slutet vattenkylningssystem som är mycket lik Antec Kühler 620 med radiator i storleken 120 mm och passande fläkt med blå lysdioder. Intels kylare sägs dessutom passa till fler socklar än LGA 2011 för Sandy Bridge-E, exempelvis LGA 1155/1156.