Foxconn är med runtomkring 1,2 miljoner anställda en av världens i särklass största elektroniktillverkare och kontrakterat av de flesta större datorföretag, som Dell, HP, Sony och Apple. Den taiwanesiska tillverkaren har kritiserats för dåliga arbetsförhållanden och företagets anläggningar har av människorättsorganisationer liknats vid arbetsläger.

Nu rapporterar Cnet att Foxconn brutit mot lagen om barnarbete. Personer så unga som 14 år arbetat på företagets anläggning i Yuntai efter att ha skickats ut av olika skolor till företaget för att utföra praktik.

Efter att Chinese Labour Watch, en organisation som övervakar arbetsförhållanden i landet, först rapporterade om lagbrottet var Foxconn snabba med att agera. Det bakomliggande problemet ska enligt Chinese Labour Watch handlat om att inga identitetshandlingar krävdes av eleverna.

These underage interns were mainly sent to Foxconn by schools, but Foxconn did not check the IDs of these young interns. [...] The schools involved in this incident should take primary responsible, but Foxconn is also culpable for not confirming the ages of their workers.

Foxconn uppger att händelsen kommer att utredas tillsammans med de inblandade skolorna för att förhindra att samma sak händer igen.