Fortron Source Power Group (FSP Group) är en av världens största tillverkare av nätaggregat och står även bakom en uppsjö modeller som säljs under andra varumärken. Att det handlar om nätdelar i alla former när FSP ställer ut på Cebit 2013 är således knappast någon överraskning.

Efter många om och men sjösätter nu FSP företagets första nätaggregat med certifieringen 80 Plus Platinum i Europa. I serien Aurum 92+ samsas tre modeller med hög verkningsgrad i effektklasserna 450, 550 samt 650 W. Enligt representanterna på plats bör dessa finnas i handeln under årets andra kvartal.

FSP slipar även på instegsserien Raider, som numera uppgraderats till 80 Plus Silver. Dessutom återlanseras serien Aurum med icke-modulära kablar, som får suffixet S. Tanken är att dessa ska erbjuda hög verkningsgrad (80 Plus Gold) och goda anslutningsmöjligheter till pressade prislappar.

Utöver nätaggregat för stationära datorsystem satsar FSP även på universella nätadaptrar för bärbara datorer. Med tiden har företaget lyckats krympa storleken på dessa och visar nu stolt upp vad som troligtvis är världens minsta nätadapter på 65 W för bärbara datorer.

Sist men inte minst vill FSP göra det möjligt att ladda sin mobiltelefon på språng med de portabla batterierna i Walk-serien. Toppmodellen Walk 5200 har en kapacitet på 5 200 mAH och kan ladda upp till två enheter samtidigt via USB.