Nvidia Geforce GTX Titan titulerar med att vara världens snabbaste grafikkort med en ensam grafikkärna, men flaggskeppet har en mörk baksida för datortillverkare. Det måste köpas in som ett komplett paket, vilket även inkluderar kylaren, och detta lämnar lite svängrum för tillverkare att differentiera sig från mängden.

Gigabytes lösning på problemet är att leverera grafikkortet med standardkylaren och inkludera kylaren Windforce 3X för montering av slutanvändare. Kylaren har fem stycken värmeledningsrör på åtta millimeter, vilket går ihop med två stora partier aluminiumkylflänsar som kyls av en trio fläktar i 80 millimeter. I paketet inkluderas allt som kan behövas vid montering, däribland kylpasta.

Därtill är grafikkort fabriksöverklockat till 928 MHz med en nominell frekvens på 980 MHz (GPU Boost 2.0), vilket kan jämföras mot 837 MHz respektive 876 MHz i standardutförande. Den nya kylaren ska även se till att grafikkortet bibehåller en hög turbofrekvens under längre intervaller samt sänker ljudnivån. Grafikminnet på 6 GB GDDR5 stannar dock kvar på 6 008 MHz enligt Nvidias referensvärde.

Gigabyte GTX Titan OC med Windforce 3X finns tillgänglig idag till rekommenderade priset 9 395 kronor, cirka 800 kronor över ett ordinarie GTX Titan.