Allt fler datortillverkare blickar bortom Windows, särskilt när det kommer till lägre prissatta modeller. Störst uppmärksamhet får Googles webbaserade Chrome OS, men det finns även potential för Android i annat än surfplattor och telefoner.

Nu lanserar Lenovo den nya bärbara datorn A10 där just operativsystemet Android är det stora huvudnumret. I denna används en modifierad version av 4.2 "Jelly Bean", som ska vara optimerad för användning med pekplatta och tangentbord. Till detta hör att det ska vara enklare att växla mellan applikationer och hantera filer, vilket ska göra användarupplevelsen mer lik traditionella persondatorer.

Datorn mäter 10,1 tum och är utrustad med en pekskärm på 1 366 x 768 pixlar. Skärmen kan likt Ideapad Flex-serien vridas 300 grader. När så sker anpassas gränssnittet automatiskt för navigering med pekskärm.

Inuti huserar Rockchip RK3188 med fyra kärnor Cortex-A9 på 1,6 GHz. Uppgifterna om mängden lagringsutrymme går isär, men det handlar troligtvis om 16 eller 32 GB, som kan utökas med minneskort av typen Micro SD. Avslutningsvis mäter datorn 17,3 millimeter i profil, väger under ett kilogram och ska klara av 9 timmar videouppspelning.

Säljstarten för Lenovo A10 äger rum i slutet av november och det rekommenderade försäljningspriset uppgår till 2 490 kronor inklusive moms.