I takt med att allt mer prestanda ryms och kan kylas i ett litet chassit växer den typen av datorer i popularitet. Här har Intel levererat med barebone-konceptet Next Unit of Computing (NUC), men med endast en mSATA att tillgå för SSD-lagring upplever vissa användare att konceptet är för begränsat för deras behov.

Det vill Intel åtgärda och planerar därför nya varianter av NUC Kit D54250WYK och D34010WYK – NUC Kit D54250WYKH och D34010WYKH. Nykomlingarna behåller platsen för mSATA, men får även en rum med 2,5-tumsenheter, vilket öppnar upp för exempelvis montering av en mekanisk hårddisk. Med det växer profilmåttet till 49,5 millimeter, upp från ursprungliga 34,5 millimeter.

I övrigt handlar det om samma maskiner som tidigare med processoralternativen Core i5-4250U eller Core i3-4010. Till det hör möjligheten att montera upp till två SO-DIMM DDR3-minnen på 1 600 MHz (max. 16 GB) och förutom tidigare nämnda platser för expansion finns rum för ett trådlöst nätverkskort via Mini PCI Express.

Det avrundas av anslutningsmöjligheterna i form av fyra USB 3.0, en ethernet och 3,5 mm-uttag för headset. För videoanslutningar finns en Mini Displayport 1.2 samt Mini HDMI 1.4a, vilka räcker för att exempelvis driva en skärm i 4K-upplösning.

Intel NUC med 2,5-tumsplatser väntas få ett rekommenderade försäljningspris strax över modellerna utan den möjligheten. Lanseringen äger rum i december.

Källa: Legitreviews.