Det trillar in fler vattenkylningspaket från Cooler Master. Senast ut är den nya serien Nepton, som med företagets egna pumplösning ska ta prestandan till nya höjder. Först ut är två modeller i klasserna 140 och 280 millimeter.

Specifikationer: Cooler Master Nepton 280L

Den mest påkostade varianten heter Cooler Master Nepton 280L och ska kunna avleda hela 300 watt värme. Det kombinerade vattenblocket och pumphuset är av koppar och innehåller mikrokanaler för högre värmeledningsförmåga.

I jämförelse med föregångaren Seidon ska den nya Nepton-serien tillhandahålla 66 procent tjockare slangar, dubbelt så mycket vätska och 35 procent högre vattenflöde. Fler detaljer är två medföljande fläktar i 140 mm-klassen med sju fläktblad samt ett LED-belyst pumphus.

Cooler Master Nepton 280L ska finnas hos återförsäljare inom de närmaste veckorna, men några prisuppgifter är ännu inte kända.

Specifikationer: Cooler Master Nepton 140XL

Näst på tur står den mindre Cooler Master Nepton 140XL med radiator i 140 mm-klassen. Det kombinerade vattenblocket och pumphuset är detsamma som i den större 280L. Även här två 140 mm-fläktar ur Jeflo-serien, dock på båda sidorna av radiatorn.

Likt den större kusinen passar Nepton 140XL alla moderna processorsocklar, inklusive Intel 1150/2011 och AMD AM3/FM2+. Leveranserna inleds inom de närmaste veckorna men några prisuppgifter är ännu inte kända.