De finns en uppsjö färdigkonfigurerade NAS-enheter på marknaden idag, men för den som vill ha mer än bara någon enstaka hårddiskplats kan nätverkslagring bli en dyr historia. Det går dock att komma billigare undan genom att bygga en egen maskin. För detta släpper nu Lian Li en ny kompakt datorlåda i aluminium.

Lian Li PC-Q35 mäter 305 x 210 x 456 millimeter, väger 4,3 kilogram och finns i färgerna silver och svart. Lådan har plats för moderkort i Mini ITX- och Mini DTX-storlek tillsammans med grafikkort på upp till 300 millimeter, det vill säga så gott som alla konsumentklassade modeller på marknaden idag. Det finns dessutom stöd för nätaggregat i ATX-format och processorkylare med en höjd på 95 millimeter.

På lagringsfronten är det möjligt att klämma in sammanlagt sju lagringsenheter, varav fem 3,5-tummare och två i 2,5"-storlek. Hårddiskburen monteras bland de fem 5,25"-platserna och döljs bakom perforerad plåt och en låsbar dörr.

För kylningen tillhandahålls plats för två 120 mm-fläktar (front, tak), vilket även gör det möjligt att montera en radiator i datorlådans ovandel. Därutöver märks anslutningar för två USB 3.0 samt ljudenheter i datorlådans högra sida.

Lian Li PC-Q35 ska finnas ute i handeln inom kort till det rekommenderade priset 176 dollar, motsvarande cirka 1 450 kronor inklusive moms.