Det är ingen ovanlighet att uppgifter om kommande produkter läcker ut i förtid. Nu hittar bilder på MSI:s nya moderkort i Gaming-serien ut på nätet, men istället för att slå sekretessavtal i huvudet på media väljer den taiwanesiska tillverkaren att ta saken i egna händer. Detta kombineras med uppmaningen att inte länka till bloggen som ursprungligen läckte bilderna.

Bilderna föreställer fem nya moderkort i MSI:s kommande Gaming-serie för Intel Haswell Refresh. För att undvika avtalsbrott har företaget avlägsnat Intels varumärken, men det krävs knappast några större efterforskningar för att inse att samtliga bygger på den prestandaorienterade styrkretsen Intel Z97.

Främst i ledet står fyra moderkort i ATX-storlek: MSI Z97 Gaming 9 AC, Gaming 7, Gaming 5 och Gaming 3. Utrustningsnivån är mycket snarlik dagens modeller med styrkretsar i 8-serien, men i detta fall har samtliga stöd för SSD-enheter med formfaktorn M.2.

Sist men inte minst syns även en fullutrustad modell för Mini ITX, även denna med styrkretsen Intel Z97. Kretskortet avslöjar dock inga nyheter mer än att moderkortet ser ut att innehålla det mesta och lite till, inklusive trådlöst nätverk med två antenner.

Nya moderkort för sockel LGA 1150 och styrkretsar i 9-serien väntas dyka på marknaden en bit in i maj månad.