Att lyxa till skrivbordet med flera skärmar behöver inte kosta en förmögenhet. Även de billigaste grafikkorten har flera utgångar och tack vare AMD Eyefinity går det att använda upp till sex monitorer utan någon dyrbar extrautrustning. I juni månads utgåva av drivrutinspaketet Catalyst tillkommer dessutom fler finesser på den fronten.

Nu släpper AMD nya Catalyst 14.6 Beta, där den tredje generationens Eyefinity är ett av huvudnumren. Till skillnad från föregående versioner ska det numera vara möjligt att mixa och matcha i flerskärmskonfigurationer, vilket öppnar upp för användandet av skärmar i olika storlekar och upplösningar.

Det går exempelvis att skära skärmbilden för att nå samma höjd på alla monitorer alternativt att låta skrivbordet dra nytta av samtliga pixlar. AMD gör det även möjligt att justera eventuell kantkompensering i överkant, nederkant och i centrum. Det passar särskilt bra för den som vill stapla skärmar på höjden.

I den nya drivrutinen tillkommer även prestandaoptimeringar för spelen Watch Dogs, Thief, Murdered och Soul Suspect. För Watch Dogs blir det även stöd för Crossfire med upp till 99 procents skalning. Sist men inte minst lägger AMD till Mantle för bärbara datorer med strömspartekniken AMD Enduro.

Catalyst 14.6 Beta ska dyka upp på AMD:s webbplats någon gång under dagen.

Källa: Techpowerup.