De traditionella luftkylarna är en minst sagt mogen teknik, vilket i synnerhet gäller de större modellerna. Det här står dock inte i vägen för mer innovation, särskilt när kompakta och kraftfulla datorsystem är en växande trend bland datorbyggare. Det här är målgruppen Thermalright riktar in sig på med sina senaste kylare.

Thermalright Silver Arrow ITX

Först ut är Thermalright Silver Arrow ITX, som är designad i samarbete med Asus för att ha en layout som inte inkräktar på saker som RAM-moduler och grafikkort på ett Mini ITX-moderkort. Trots dess kompakta fokus är det en relativt hög kylare på 165 mm inklusive fläkt och vikten är 870 gram.

Själva kylaren består av sex värmeledningsrör på sex millimeter, vilka enligt traditionell tvådelad torndesign går upp i en rad aluminiumflänsar. Till detta hör en fläkt på 140 millimeter med PWM-styrning, som snurrar i 300–1 300 RPM.

Thermalright Silver Arrow ITX passar till alla moderna plattformar från Intel och AMD, från LGA 775 respektive AM2/FM1 och senare. Leveranserna inleds inom kort och det rekommenderade priset är 59,99 euro, motsvarande cirka 560 kronor.

Thermalright Macho 90

Den andra tornkylaren är Macho 90, som bygger på bolagets Macho-familj med gott om utrymme mellan flänsarna för god luftgenomströmning även med en tystgående fläkt. Likt Silver Arrow ITX är även denna är anpassad Mini ITX-moderkort.

Kylaren väger 552 gram och har en höjd på 135 millimeter inklusive fläkt, vilken är 92 mm med varvtalet 800–2 000 RPM samt PWM-styrning. Denna leder bort värme från kylarens alla aluminiumflänsar, vilka är förenade med fyra värmeledningsrör på sex millimeter.

Även Thermalright Macho 90 har stöd för alla moderna socklar från Intel och AMD, men för den som önskar installera den på LGA 2011/2011-3 säljs ett dedikerat monteringskit separat. Priset för modellen är 29,99 euro, motsvarande 280 kronor.