För några dagar sedan lyfte EA Games och den svenska spelstudion DICE på skynket och presenterade den första riktiga trailern från det kommande storspelet Star Wars: Battlefront, där den senaste inkarnationen av spelmotorn Frostbite står för stora mängder ögongodis. Nu framgår det att utvecklarna även ägnar öronen en gnutta extra omtanke och satsar på högkvalitativt 3D-ljud.

På en presskonferens i samband med mässan Star Wars Celebration avslöjas att nya Battlefront utrustas med ljudsystemet Dolby Atmos. Det gör det möjligt för utvecklarna att använda upp till 128 samtidiga ljudspår och skapa vad som kallas för en "virtuell ljudbubbla" med fullt positionerat 3D-ljud.

Star Wars: Battlefront blir därmed det första spelet med Dolby Atmos, som i dagsläget används i ett 40-tal filmer och i cirka 2 000 biografer. Det nya ljudsystemet ska dock enbart användas i PC-utgåvan medan konsolspelare får hålla tillgodo med traditionellt surround-ljud.

Lanseringen äger rum den 17 november, en månad innan filmen The Force Awakens går upp på biograferna i USA. Plattformarna är PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One.

Källa: Stevivor.