Trenden med små och kompakta datorsystem kräver mer än mindre moderkort och grafikkort. En annan komponent som tar mycket plats är nätaggregatet som allt som oftast följer ATX-standard, men på senare tid har förkrympta SFX blivit ett mer populärt alternativ. Dessa förknippas dock med små och ofta högljudda fläktar, varför något djupare SFX-L med plats för 120 mm-fläktar uppmärksammats.

I bräschen på SFX-fronten är taiwanesiska Silverstone, som under årets Computex visar den helt nya modellen SX700-LPT på hela 700 W med certifieringen 80 Plus Platinum. Enhetens mått är 63,5 x 125 x 130 mm (H x B x D), att jämföra mot ett djup på endast 100 mm för vanliga SFX.

Förutom högre kapacitet har Silverstone implementerat en ny typ av fläktstyrning. Istället för att justeras efter temperatur följer fläkten belastningsgraden, någonting som göra att den förblir avstängd även vid låga laster. Just att fläkten inte stängs av i praktiken på grund av temperaturstyrning var en av nackdelarna SweClockers hittade vid testet av Silverstone SX500-LG.

Silverstone SX700-LPT får ett rekommenderat pris på strax över 1 000 kronor och lanseringen äger rum senare under året, kanske så tidigt som sensommaren.

► Läs alla artiklar från #computex-2015