För knappt en månad sedan lanserades de första processorerna med Intels nya arkitektur Skylake och på mässan IFA 2015 i Berlin går startskottet för fler modeller. Det inbegriper kompletta modellfamiljer för stationära datorer, bärbara datorer, hybrider, surfplattor och andra datorliknande enheter.

I samband med detta anländer en uppsjö nya datormodeller och även Intel passar på att uppdatera de egna enheterna. En av dessa är datorstickan Compute Stick, som tar steget till Skylake med en ny processor i serien Core M på 4,5 W.

Intel avslöjar inte specifikationerna utan stannar vid att tala om processorns förmåga att accelerera videoformatet H.265/HEVC. Tillsammans med den uppgraderade grafikdelen öppnar det för videouppspelning i 4K-upplösning. Även mobila enheter kan anslutas för att trådlöst strömma video till Compute Stick.

Den nuvarande versionen av Compute Stick innehåller upp till 2 GB primärminne och 32 GB integrerad lagring. Det finns även trådlöst nätverk 802.11n, Bluetooth 4.0, HDMI, USB 3.0 (Type A) och kortläsare för Micro SD, där det sistnämnda kan användas för att expandera lagringsutrymmet.

Intel Compute Stick med Core M "Skylake" väntas dyka upp på butikshyllorna någon gång i det första kvartalet 2016.