När arkitekturen Skylake introducerades tog Intel det ovanliga steget att ge stöd för både DDR4- och DDR3-minne, den sista i mer begränsad utsträckning. Officiellt har Intel endast kommunicerat att stöd finns för energieffektiva DDR3L, som körs i spänningen 1,35 V istället för ordinarie 1,5 V.

Samtidigt som Intel uttryckligen endast talat om DDR3L har moderkortstillverkare gått ut med stöd för ordinarie DDR3 med sina LGA 1151-baserade modeller, vilket lett till förvirring bland användare som undrar om deras äldre minnen kan användas tillsammans med Skylake.

Nu förtydligar Intel att Skylake har stöd för DDR4 (1,2 V) och DDR3L (1,35 V), men att även vanliga DDR3 fungerar. Däremot riskerar processorns minneskontroller att på sikt ta skada vid användning av minne som körs i högre spänningar, så som 1,5 eller 1,65 V som gäller för vissa entusiastklassade DDR3-minnen.

Det här betyder inte att användare med vanliga DDR3-moduler nödvändigtvis måste investera i nya minnen vid köp av Skylake. Möjligheten finns att underklocka sina minnen, vilket innebär en kombination av lägre spänning, lägre klockfrekvenser och högre timings.

Källa: Tomshardware.