En av funktionerna i Playstation 4 är Remote Play som gör det möjligt att strömma spel från konsolen till andra enheter. Som det ser ut nu fungerar endast detta för att strömma till Sonys egna bärbara konsol Playstation Vita samt vissa telefoner i Xperia Z-serien. Sony har tidigare talat om att de ska lägga till stöd för att strömma spel även till PC/Windows och Mac och det ska nu bli möjligt.

Stödet tillkommer med nästa uppdatering av Playstation 4. Uppdateringen som har namnet version 3.50 kommer med ett flertal nya funktioner, varav en av de stora nyheterna är just möjligheten att strömma spel från spelkonsolen till en dator. När det kommer till upplösning och bilduppdatering gäller 720p i 60 fps.

Andra funktioner som också läggs till är att spelarna kommer kunna ändra status till offline, schemalägga kommande händelser samt att alla medlemmar i ett party ska kunna se vad de andra spelar och därifrån ansluta till varandra.

Uppdateringen finns tillgänglig från och med den 6 april till Playstation 4. För att kunna strömma till datorn krävs en mjukvaruklient för Windows 8.1 eller alternativt OS X 10.10 eller senare för Mac. Hela listan med uppdateringar finns att hitta på Sonys webbplats.