Microsoft har tidigare under året talat om sin kommande Windows 10-uppdatering Anniversary Update. Uppdateringen kommer med ett flertal nyheter, exempelvis stöd för Linux kommandotolk Bash. Under förra veckans Winhec-konferens framgick det även att Microsoft planerar att öka antalet sponsrade applikationer i Windows 10 startmeny i och med uppdateringen.

Det Microsoft kommer göra är att de dubblerar antalet sponsrade applikationer i startmenyn, från fem till tio stycken. Dessa sponsrade program är till exempel sådana som finns förinstallerade på datorn eller är tillgängliga för nedladdning från Windows Store.

Varför Microsoft gör detta nämns inte, men troligen är det för att göra mer reklam för program i Windows Store. Användare som redan har Windows 10 kommer dock inte märka av någon skillnad då ändringen endast påverkar nya installationer av operativsystemet. Detta gäller till exempel datorer som kommer med Windows 10 förinstallerat från butik. Förändringen sker i samband med Anniversary Update som släpps för operativsystemet i juni.

Uppdatering: Detta gäller endast nya installationer av Windows 10. Nyheten är uppdaterad för att tydliggöra detta.