Tidigare i år utannonserade Intel sin kommande processorfamilj Apollo Lake med processorer i det billigare segmentet. Det handlar om nya Pentium- och Celeron-processorer som integreras i bärbara- och allt-i-ett-datorer. Nu talar nya uppgifter för att plattformen får markant förbättrad batteritid och prestanda jämfört med föregångaren.

Informationen kommer från en användare på Anandtechs forum som lagt upp en bild från en konferens där Intel talade om den nya plattformen. I bilden som visas går det att utläsa att den nya plattformen, som bygger på arkitekturen Goldmont, får 30 procent bättre processorprestanda än föregångaren Silvermont, samt en förbättring i batteritid med 15 procent.

Utöver detta får även plattformen ett lyft när det kommer till grafikprestanda, som likt processordelen verkar få en prestandaökning på 30 procent. Grafikdelen bygger på tekniken från Intels Skylake-processorer. Apollo Lake får också stöd för DDR3L-, LPDDR3- och LPDDR4-minnen samt USB Type-C.

Intel har övergivit marknaden för telefoner och budgetklassade surfplattor, men Apollo Lake-kretsar kan leta sig in i olika typer av 2-i-1-enheter. Apollo Lake förväntas släppas senare under året och det har tidigare ryktats om ett datum under andra kvartalet.