För en tid sedan skickade Nintendos nordiska distributör Bergsala ut ett mail, som motsägelsefullt gjorde gällande att produktionen av NES Classic Edition upphör – på grund av hög efterfrågan. Efter en längre tids tystnad tar nu Nintendo bladet från munnen och dementerar uppgifterna.

Production for the Nintendo Classic Mini: NES continues, and NOE [Nintendo of Europe] will continue to ship units to retail on a regular basis.

I ett kort uttalande till brittiska Techradar berättar Nintendo att tillverkningen av den populära spelkonsolen fortsätter och att den europeiska divisionen, Nintendo of Europe (NOE), ska fortsätta leverera den krympta enheten till återförsäljare på "regelbunden basis".

De ursprungliga uppgifterna handlar sannolikt om en kommunikationsmiss mellan Nintendo och Bergsala, som senare kommunicerade till nordiska återförsäljare att produktionen upphör. Trots detta är det anmärkningsvärt och belyser det faktum att många intressenter ännu inte kunnat lägga vantarna på NES Classic Edition, som säljstartades den 11 november 2016.