För cirka två år sedan lanserade Rockstar den senaste delen i Grand Theft Auto-serien på PC, något som resulterat i ett flertal moddar till spelet. En av de mest populära heter OpenIV, vilket i sig är ett verktyg som används för att modifiera spelet. Denna stängdes tidigare under månaden ner av utgivaren Take-Two, vilka senare drog tillbaka sitt beslut efter högljudda klagomål från spelarbasen.

Via forumet GTAForums meddelar nu utvecklarna av OpenIV att de självmant valt att lägga ned arbetet med en annan GTA V-modd de arbetat på, med namnet Liberty City in Grand Theft Auto V. Som namnet antyder skulle denna lägga till staden Liberty City i GTA V, utöver den som redan finns i spelet.

Unfortunately, our highly anticipated mod “Liberty City in GTA V” will not be released because it clearly contradicts with Rockstar modding policy. Liberty City mod is a big loss for us, since it was a huge part of our motivation to push OpenIV functionality.

Anledningen som ges till att arbetet med modden avslutas är att det bryter mot Rockstars moddingpolicy, då den tekniskt sett använder innehåll från ett annat Rockstar-varumärke och de vill undvika eventuella rättsliga problem. Utvecklarna meddelar också att arbetet med OpenIV fortsätter som vanligt.

Både Rockstar och Take-Two har tidigare sagt att de inte har några invändningar mot moddar till GTA V, så länge de inte påverkar spelets flerspelarläge, är icke-kommersiella och respekterar andras varumärken. Anledningen till att OpenIV tvingades lägga ned en kort period var att den ansågs påverka onlinedelen av spelet, något som utvecklarna förnekade.