Tidigare under månaden gick Microsoft ut med att de håller ett evenemang senare i höst fokuserat på företagets Surface-familj, där allt från bärbara datorer till surfplattor ingår. Det väntas bli nya modeller inom den sistnämnda kategorin, med en Surface Pro med inbyggt 4G/LTE-stöd.

Nu bjuder företaget in till ytterligare ett evenemang den 3 oktober, vilket istället tillägnas Mixed Reality. Närvarar gör Microsofts Alex Kipman, som bland annat tagit fram Hololens och Kinect, och företaget ska berätta mer om sina kommande planer för virtuell verklighet. Med största sannolikhet kommer det bland annat visas mer av Dells, HP:s, Acers och Lenovos Mixed Reality-headset.

Det är sedan tidigare känt att Microsoft arbetar på en ny modell av Hololens med inbyggd AI-krets, men enligt The Verge kommer denna inte visas under evenemanget. Tidigare uppgifter talar istället för att nästa Hololens lanseras först år 2019, då det fortfarande saknas konkurrens och Microsoft är än idag den ledande aktören.

Mixed Reality-headset från Dell, HP, Acer och Lenovo lanseras i samband med att Fall Creators Update släpps till Windows 10 den 17 oktober. Förutom stöd för den nya plattformen introducerar även uppdateringen en rad andra nyheter, såsom designspråket Fluent Design.